25

Мастия

преди 5 години

Все пак не забравяйте, че първият космонавт е кучето Лайка.

24

Анонимен

преди 5 години

Не може да се види красивия автомобил на Гагарин сложили сте това коментарите точно отгоре колата камуци изсипали.

23

Toto

преди 5 години

Да не се окаже че Гагарин е летял толкова колкото и Калашников е изобретил АК-47

22

Аз

преди 5 години

От цялата статия само не разбрах -защо една година?

21

Анонимен

преди 5 години

У нас на Наим Сюлейманоглу, тогава се казваше Наум Шаламанов му бяха подарили Мазда. Преправиха *** защото на стандартна кола не ги достига. Соца е върха ама за пролетарийте. За специалните винаги имаше внос второ направление.

20

Стьопа

преди 5 години

Трябвало е да се снима с ВАЗ V 12 би турбо , гордостта на соца , емблемата на превъзходството на СССР над упадачния запад . Ама не е имало такова чудо в най развитата стана в света , и за това са прибегнали до френско возило за звезда та си . Смех

19

3

преди 5 години

Алексей Леонов си спомня, че е пътувал с хеликоптер в близост до района на полета и е чул 2 силни експлозии в далечината преди да катастрофират и загинат Гагарин или Серьогин.Което не изключва катастрофата да е причинена от външна намеса.

18

3

преди 5 години

Заместник-директор е на Центъра за подготовка на космонавти край Москва,който по-късно получава неговото име.Продължава подготовката си за нови полети в космоса.На 27 март1968г. е неговият пръв полет с експериментален самолет, при който загива. Причината за катастрофата, убила Гагарин и Серьогин,не е напълно изяснена. Разследването открива, че самолетът се е превъртял и не са могли да изправят самолета.Гагарин или Серьогин е направил остра маневра с цел да се избегне удар.

17

3

преди 5 години

военен пилот,летец,космонавт, първиятчовек в историята на човечеството, който извършва космически полет.Полетът се провежда на 12 април1961 година с космическия кораб Восток 1, който извършва пълна обиколка около ЗемятаСлед космическия полет Гагарин придобива световна известност и получава множество медали и отличия, сред които Герой на Съветския съюз най-високата награда в СССР.След полета с Восток 1 Юрий Гагарин е част от резервния екипаж на Союз 1,който се разбива при приземяване. За

16

Анонимен

преди 5 години

А ракетата на Гагарин кой я построи? Някой французин ще да е ;)))За какво изобщо споменавате колата на ПЪРВИЯ КОСМОНАФТ В ИСТОРИЯТА НА ЧОВЕЧЕСТВОТО? Със сигурност Гагарин не е летял. То и в момента никой не лети, понеже руснаците не могат да качват хора горе щото са некадърни, а всички останало ползват САМО руснаците ;)))

15

форумните експерти

преди 5 години

Всъщност Гагарин избщо не е летял. Бил е зает с подготовката и продуцирането на филма "Кацане на луната", заснет от американците малко по-късно в пустинята Невада.

14

Анонимен

преди 5 години

Гошеее,зеМи прочети малко,преди да дрънкаш по инерция бе! Минко вече го няма...ама сега си имаме гоШиту...няма отърване от професори :) Минкото поне беше забавен!

13

Дедо

преди 5 години

До ГошуГагарин го убиват защото се е пропил и вече не е отговарял на визията за съветския човек.Постоянно е правел скандали с всички около себе си.Започнал е да се държи господарски.....Другото е че започва съживяването на Култа към личността.КПСС не може да допусне един вече пияница да бъде еталон на съветското общество.Осигуряват му героична смърт.......и всичко е точно

12

шматка

преди 5 години

До 8Горе долу е така но...Гагарин не се приземява с капсулата а скача с парашут по рано.Не е отговорил защото е трябвало да излъже по нареждане отгоре .По него време за успешен полет са броили когато приземяването е с кораба.Имало е опасност Запада да не признае полета за успешен заради по ранното напускане на кораба и затова руснаците изфабрикуват приземяването.Едните имат Холивуд а другите Мосфилм

11

Гoшу

преди 5 години

Гагарин умира, защото в бързането колхозниците да са първи и да изпреварят САЩ го пращат на полет с недоизпипана ракета относно безопасността. В Космоса Гагарин е облъчен смъртоносно от космическата радиация, поради лош скафандър, необезопасена ракета и изобщо заради бързането и не вземането на никакви предпазни мерки. Това с катастрофата е пунта мара....

10

Анонимен

преди 5 години

След това от КГБ решават да му затворят устата и го пращат да направи полет с учебен 15 годишен самолет и там умира. Гагарин е бил само медийно лице на космонавтиката и не е летял в космоса.

9

Анонимен

преди 5 години

западна кола

8

Анонимен

преди 5 години

Когато са питали Гагарин на пресконференцията след полета как се е приземил с капсулата или с парашут? Гагарин не е можел да отговори. До не го някакъв му е суфлирал и е казал в капсулата на восток. А всички знаят, че който се е приземил в капсулата е мъртъв. Имало ли е фотографски и видео техника Гагарин отговаря, че такива неща е нямало на борда. А след това се появяват снимки и видео. Извода, е че Гагарин не си е бил научил домашното след това се е пропил и е говорил истината когато е пиян.

7

Анонимен

преди 5 години

Човека си го е заслужил, но и за това началниците му спретнаха и последния полет...А той си беше един обикновен и готин човек.

6

Анонимен

преди 5 години

Предател... да кара капиталистическа кола!