75

халваджия

преди 5 години

стига сте обиждали на криско братчедите криско че се ядоса и че спре да пее и ще настъпи тишина

74

До До Сеньора Галант

преди 5 години

Това беше само до около средата на 70те и беше добре наистина. Към 80те милиционерите изчезнаха от улиците! След 89та същите тия милиционери престанаха да си изпълняват задълженията - все едно някой им беше спуснал заповед. Като нарочно! Говоря от личен опит. Всички заповеди им се спускат от Москва която има огромна подполна власт.Сега някой стартира кампания на омерзение от властите(не че са цвете), за да направят извънредно положение, или поне Радев, с новата си партия, след избори да поеме управлението.

73

Анонимен

преди 5 години

Колкото и да се говори за етнически мир, етническата война е започнала. Тя върви с ниска интензивност. Политиците използват факта за да успиват народа. Фрази от типа - "Има добри роми" са верни, НО това са чужди нам хора. Те не харесват нас, и ние не харесваме тях, пък дори да живеем заедно. И това никой не може да го промени сега и завинаги и во веки веков.

72

Анонимен

преди 5 години

Етническо напрежение ще има до тогава докато НПОта,ДПС и БСП,ромския хелзински комитет втълпяват на ромите че са недосегаеми"свещенни" крави.Докато този етнос не проумее,че трябва да учи,работи,плаща сметки,тегли кредити/и ги погасява/ за да си купува земя и строи къщи,апартаменти както всички останали в тази държава.Докато не проумее че правата вървят заедни със ЗАДЪЛЖЕНИЯ.Ако не разберат това,нямат място в България.Да поемат по света,без това са номади.

71

До Сеньора Галанте

преди 5 години

Яж ** ***! При БКП можеше да си легнеш на една пейка в градинката и до сутринта няма кой да ти каже "Бау"!Имаше Народна милиция, която респектираше и беше навсякъде по всяко време.Сега Националната полиция излиза на тълпи само, когато има мач или двайсетина старци се съберат да протестират или млади фашаги се съберат на "Луков марш" да ги пази.Сега имаме жандармерия, която бие българи. Помним и "Пустинните котки", които ЦЦ изкара и беше готов да стреля на месо по протестиращите, ама се изплаши!

70

Анонимен

преди 5 години

До минаващТака широко си отворил устата си, че не виждаш кога ще паднеш в дълбоката яма и ще ти мине мерака да заплашваш! А дали още сега не те изолираме зад решетките или хуманно да те изгоним в ана ватан?

69

Анонимен

преди 5 години

Желая здрава гърбина и яко дуппе на политолога Петър Чолаков и Христо Николов от фондация "Саворе", когато попаднат в такъв битов конфликт. По начало обожавам специалността политология, социална антропология (по ТВ често показват единствения "социален антрополог"), както и специалността PR, еквилибър на задни крака и нищонезнаене. Ей тъй плянкаш си, каквото ти поръчат или каквото ти дойде на главата!Днес това се ценени кадри!А аз си мисля, че докато играта не загрубее, няма да се оправим!

68

:)

преди 5 години

До Сеньор ГалантеДон Галанте,Защо избрахте този ник?Много хора биха искали някой подобен дон да сложи на мястото им останалите крадливи донове и да въведе ред. Ха дано, ама ...

67

Анонимен

преди 5 години

До минаващМай сбърка годината. Да нямаш предвид 1396?Тогава работата я свършиха първо чумната епидемия, после маневрите на евреите.Учи история, полезно е.

66

Среден пръст

преди 5 години

До минаващТова е отговорът за теб.

65

Етническият конфликт

преди 5 години

е заквасен още по времето, когато Яшар Правешки вкара тук неколкостотин хиляди от своя етнос и им създаде условия за разплод. И тогава вършеха безобразия, но всичко се прикриваше, а недоволството на останалите български граждани се потушаваше. Антон Тодоров изкара на светло доста интересни статистически данни.През последните няколко десетилетия етническият конфликт вече е факт, но няколко поредни правителства уж не го виждат, за да се докарат пред новите ни Големи братя!

64

минаващ

преди 5 години

До Стратег; Тогава много скоро ще се срещнем на бойното поле за да видя колко голям стратег си. Да не се повтори 1394 година? Внимавей момче с играта, а това за което ти говориш не е игра. Първо ромите ще ви свършат и после ние ще дойдем да ви довършим окончателно. Ти за това ли все още си на Балканите с език, култура и самосъзнание? Скоро няма да е така. Много добре ни научихте как се постъпва с победените , ние просто ще ви върнем наученото от вас. И то много скоро, просто нямате избор...

63

Анонимен

преди 5 години

"Контрацепцията на Каракачана" се нарича "концепция". Те казаха, че внимавали да не ги помислят за фашисти и нацисти и използвали заместителни думи. Сега са замислили каторга, лагери уж за дългове.

62

А

преди 5 години

Хвърли си дипломата бе то от далеч лесно се коментира ела поживей покрай етноса тогава друга песен ще пееш.

61

Анонимен

преди 5 години

Българи не убиват старци за 5 лева.Не отклонявайте вниманието ни с евтини трикове за организиран от някого протест.Чашата на търпението ни вече преля.Сега Габрово,преди това Войводиново,преди него пребитите деца спортисчета.Всичко това организирано ли е или хората повече не искат да търпят ромските безчинства.Ако продължавате да неглижирате проблема,ще става още по-лошо.

60

Анонимен

преди 5 години

Що не им правят забележки от висшите инстанции,институции нали от тях са създадени програми за тяхното развитие как интеграция и по реда на нещата фондации,фондов,материално-финансови,учебно-просветни,технико-организационни с центрове да се оперира технически как организация на базата на закони за създаването на коит без нея база неможе,че как да се държат на обществено място,да им обяснят що е обществено място и до къде се простира териториално,че по обекти кои са как собственост съчетани и пр.

59

Сеньор Галанте

преди 5 години

Не може да има интеграция,твърде късно е. Тези които заложиха "бомбата" са БКП /БСП/ т.е.ДС веднага след 89-та и хич да не се правят на умрели лисици. Едно е ясно,днес всички партии са крадливи,въпросът е когато дойде момента за гласуване,да изберем по-малкото зло,друг вариант НЕМА ,нека всеки направи своят избор. . Нов спасител няма да дойде,по простата причина че всеки отива във власта за собствени облаги,а не да работи за благото на народа.Още не се е родил такъв ! Това е,другото е пунта Мара

58

Анонимен

преди 5 години

Жандармерията защо работи само когато има протести срещу властта? Може да ги пускат по 2-3 пъти седмично на тренировки с пълно бойно снаряжение в ***'алите. Хем ще си оправдават заплатите, хем ромеите ще са под контрол.

57

Анонимен

преди 5 години

По време на на БСП-то (преди десет петнадесет години) масово се млатеха българи по между си в дискотеки и барове.На братовчетка ми, бившият й мъж и брат му бяха градските биячи и раздаваха правосъдие наляво и надясно. Иначе си бяха с мозък колкото аспиринче!

56

абе...

преди 5 години

Сега най-потърпевши ще са българите задържани от полицията ,,че създават ,безредици,, и прочие нарушения на обществения ред/ дето го няма / щото ОБЩЕСТВОТО се беше вдигнало не извънземните--та те ще го отнесат и това е ...