30

Анонимен

преди 5 години

ами то оттук идват всички проблеми - за дървената 'бизнес' кратунка с червените куфари пари независимо дали някой е завършил икономика, право, мениджмънт, е все секретарка. а той самият съмнителен инженер от соца, на който му подарили 1-2 завода, но го играе финанист, маректинг директор, адвокат, акционер и банкер.и имат наглостта да се оплакват..хахаха

29

Анонимен

преди 5 години

Европа е голяма, да си намерят кадри, така казваше смешника Домуфчиев.

28

Анонимен

преди 5 години

Имам чувството че в тая държава, данъците ми отиват оправляващите да си живеят живота, охрани, s класи, скъпи самолетни билети, апартаменти за милиони, а администрацията е такава че дори не може да ти гарантира, че няма да ти откраднат апартамента или фирмата без да знаеш. Повече няма да гласувам за партия, която е била вече на власт.

27

Анонимен

преди 5 години

Трябва да пратим бизнесмени като този на обучение в големите европейски концерни. Да се научат как да плащат 10 пъти по-големи заплати, на мениджмънт, на търговия като западните им колеги. Българските бизнесмени са неефективни и хабят ресурсите на държавата. Вредни са за икономиката и спъват развитието на България. Единственото, което могат е да използват евтин и безплатен труд, с който да си купят още една западна луксозна кола и вила.

26

До 25

преди 5 години

Ами бизнеса да си намери друга държава! Хората вече са го направили. Да вдигат революция тогава, а не да ходят като *** по студиата. Щом са толкова кадърни, то в по-добре уредени държави ще имат повече успехи. Ако искат да свалят да влизат във властта. Никой няма да си сменя живота, защото по трябват специалисти по 800лв на месец.Бойко им каза, че им трябват овчари, защото им отиват танците с пелтека в демократичните пустини.

25

Анонимен

преди 5 години

Хаха обичам бизнесмени да се оплакват от пазарна икономика.Не могат да си намерят хора защото предлагат ниски възнаграждения.Просяк на социални помощи изкарва повече в Европа отколкото те са склонни да дават като заплата.Когато кажеш "заплатата е ниска" те казват "не си квалифициран,не си учил" Когато си учил и си квалифициран пак не ставаш щото не ти се работи за 30-40 лв на ден тоест само за хлябът,водата и билетчето.

24

Анонимен

преди 5 години

Стойността се генерира от предприятията, които могат да имат различни собственици. Могат да бъдат публични, частни еднолични, държавни. Държавното предприятие е също частно предприятие, което е самостоятелна икономическа единици. На много предприятия не знаем кой е собственикът, но те си работят самостоятелно.

23

Анонимен

преди 5 години

Дачев да гледа Саудитска Арабия и другите петролни държави. Те взеха петрола от британските и американските колонизатори и петролни фирми още през 50-те и 60-те. В Африка европейците им крадат диамантите чрез концесии и ги изнасят в Европа и САЩ. В България също всичко се краде чрез концесии и се изнася на Запад.

22

До 22

преди 5 години

Само да ти напомня, че навсякъде по света стойността се генерира от бизнеса. Държавата НЕ генерира стойност. Ролята на държавата е да създаде добри условия за бизнес, защото именно бизнесът и никой друг осигурява работни места, данъчни постъпления, от които да се храни държавата (пенсии, образование, здравеопазване и т.н.) и изобщп всичко, което позволява на всяка една държава да функционира. Иначе - Северна Корея.

21

Анонимен

преди 5 години

Аве "другарю" Красимир Дачев ти не разбра ли че не можеш за един и същи труд, да плащаш 5-10 пъти по малко от колкото в ЕС и да очакваш да има кадри! Филмът свърши.

20

Анонимен

преди 5 години

Не е вярно. Има си много добри кадри..но не за парите, които предлагат!

19

Анонимен

преди 5 години

Винаги бизнеса има нужда държавата нещо да направи за него. Ами защо стоите в тази държава? Нали обяснявате на всички как лесно стават нещата. Еми ето те следват "лесното" и заминават в чужбина. Какъв е смисъла да ги изнудват всякакви, че държавата най-много? Внесете си подходящо говорящи и способни специалисти или се изнесете в чужбина. Малките хора се спасяват по единично щом държават ги мачка от всякъде.

18

Анонимен

преди 5 години

Поредният тур по телевизиите на "бизнесмени" които все кадрите им виновни.Тия предприятия да не са мои случайно,всичко зависи от вас, да си намерите, обучите и задържите работниците.Щом сте некадърни аз ли ви преча.И работниците са все лоши че искали заплащане по-високо отколкото да вегетират на въздух и вода.

17

Анонимен

преди 5 години

Бизнесът не иска да плаща за обучение и преобучение на кадри. Той иска днес да те назначи и най-късно утре да започнеш да работиш пълноценно. Отидете на Жобс бг и вижте колко от предложенията за работа предвиждат обучение на новоназначен служител.

16

ан

преди 5 години

всичко резилят и когато стане късно тръгват да лаят по телевизиитеучителите след стачката вече са други-на изживяванесестрите също веригите аптеки иззеха бизнеса на фармацевтите,като че те са неграмотни та немогат да си ръководят една аптека ами трябваше разни шофьори и руската мафия и вертикалните структури да им вземат бизнеса и те да работят като наемниа обслужването ще бъде всякакво защото новите са неграмотни

15

От немско

преди 5 години

Да приготвят " работодателите" между 2700 и 3000 евро ибсе връщам да работя за тях.

14

Анонимен

преди 5 години

Поредния път когато кадрите било проблема... верно този народ е много ***. Дайте 1500 евро и ще се залеете от кадри ама не, по-добре 400 колкото да не умрат робите.

13

аз

преди 5 години

Проблема е че бизнеса дава по 400 евро заплата! Аман от крадци дето искат някой да им работи за 800 лева! И*роди!

12

КЪДЕ

преди 5 години

Къде бяхте когато МОН закриваше едно след друго професионалните гимназии-бивши СПТУ?Защо не попитахте директорите как да запазите училищата, защо не спряхте МОН? Защо тогава се срамувахте от обявените за НЕелитни ученици и училища, а сега ги търсите. Нали така отблъснахте децата и родителите и не им показахте колко са значими за икономиката. Сега търсете от елитните.

11

Анонимен

преди 5 години

Когато "бизнесът" започне да плаща нормални заплати за положения труд, тогава ще дойдат кадърни кадри. За 430 лв. заплата нето ще се хващат само некадърници.Който иска кадри, да си ги обучи.