92

В БГто

преди 3 години

това само ще добави нови разхищения към и без това много тънкия бюджет на държавните служители и на пенсионерите!Както казва един колега по напред,ние тая система я практикуваме без спир от 09.09.44 година насам!И както се вижда размножихме като тумор едни българи с по ценен цвят на кожата,които са като корона вируса!Набарат ли организъм,който да ги толерира и размножава,ще го докарат до гроба!Така,сами ще си насъпунисаме въженцето и сами ще си ритнем столът,подтиквани от разни ***!!

91

Бай Гроздан

преди 5 години

В този ред на мисли всички солидарни системи (като здравна и пенсионна) също не са добри. Най-накрая хората трябва да се научат, че каквото посеят това ще пожънат! Не може Пешо да има завършен 8-ми клас и да е заварчик, да взема 500 лв и Гошо да е учил до 30 годишна възраст, да има 20 години стаж като мозъчен хирург, да взима 5000 лв и двамат а да се ползват от почти еднакви облаги, защото видиш ли трябвало да сме солидарни и да има за всички по малко...

90

Бай Гроздан

преди 5 години

Безусловният базов доход е идиотия от крайна степен! Един ***, който не иска да работи ще продължи да паразитира и след като му дават някакви пари безусловно. За всички, които се прехласват по тази идея искам да напомня, че тези пари трябва да се вземат от някъде.. Те дали ще са съгласни 5-10% от заплатата им да отива в солидарния фонд за безусловен доход на разни мързеливи ***??

89

ИСТИНАТА

преди 5 години

Назад са Финландците, даже много назад! Ние от 30 години имаме такава програма и развъждаме индийци та пушек се вдига. Покрах тях хрантутим и то не на минимален доходи ами направо на максимален 240 шопара, купуваме им през няколко години последен модел мерцедеси и постоянно ги пращаме на почивка ту на малдивите, ту на ривиерата ту на бора-бора. Барабар с тях имаме и такива дето ги пращаме в европарламента да учат англйски с базова степендия 10к до 20 к евро на месец. Финландия има още да се учи!

88

Анонимен

преди 5 години

Една цивилизована държава а не като Калтария, мъгли в душите и дръжки в задниците!

87

Панама пейпърс

преди 5 години

Това е нереално,всяко същество трябва да прай нещо за да живее,дори и тези 53 процента дето разнасят една епруветка по цял ден и накрая данъкоплатеца им плаща заплатата , стават сутрин и отиват на работа с мисълта ,че са някви важни и незаменими.

86

ak

преди 5 години

Това е ,,комунистическо общество".Накрая ще разсипят страната.

85

Анонимен

преди 5 години

Експериментът може да се тълкува и по друг начин - нивото на безработицата не се е повишило. Т.е. основното твърдение на хората против този тип помощ не е оправдано , тия 560е/мес няма да накарат хората да спрат да работят, нито да започнат да работят. Но определено ще ги направят по-щастливи и ще намалят бюрокрацията. Т.е. по същество, експериментът е успешен, т.к. доказва че хората не са мързеливи и не им е основна цел в живота да висят по цял ден пред телевизора. Със или без пари.

84

Анонимен

преди 5 години

До 74То от останалите, няма много хора...

83

Мечо

преди 5 години

За да има повече работа за хората трябва да се използват по-малко машини и технологии. Елементарно е Уотсън.

82

Анонимен

преди 5 години

Във Филандия е много скъпо тези 560 евро не ти гарантират оцеляването..

81

V

преди 5 години

Щото не знаят как да го направят .И да го обвържат с това което наричат ,,образование,, Идеята е много добра но не е направена както трябва

80

Анонимен

преди 5 години

ние този "експеримент" го водим от 89-та на сам. Контролната група са българи. Експерименталната група са представители на етническото малцинство. Резултатите са на лице - тотална дезинтеграция

79

Анонимен

преди 5 години

В Скандинавия дават на Финландците, у нас даваме на шведите.

78

ТОВА ГО ЗНАМ

преди 5 години

А, моля, моля, експеримента вече е проведен у нас. Ние си имаме цяла прослойка с безусловен базов доход - правят деца, вземат помощи на калпак, а децата често го пращат на улицата, да просят, да ровят по кошовете..или пък да крадат.

77

Туй пари ли е?

преди 5 години

Дали им пари за 10 водки.Какво да очакват?То за хляб не им е останало.

76

Анонимен

преди 5 години

Василев това не е модел, това е наша родна тъпня да си отглеждаме гласоподаватели.

75

Василев

преди 5 години

В България вече е изпробван модела с подпомагане на роми или изцяло или на 4 часа работа по проекти " Красива България", оказва се че това е много лош пример и вече ромите не искат да работят за 600-700 лева на Каракачановите напъни и вопли!!!Животът е жесток и несправедлив, а реалността е раз;ична от Скансинавия до Балканите!Добър вечер!Агент Нанси Гриър!ЦРУ!!!

74

Анонимен

преди 5 години

Не вярно че Българите са бедни! Ние на практика сме някъде в топ 20% по богатство. Тоест над 80% от хората на земята са по бедни от средния българин.Просто на нас ни се иска да сме в топ 5% ама още не сме дорасли за там.

73

Свободна пазарна

преди 5 години

иконимика. Германия купува от Африка сурово кафе, обработва го, пакетира го, продава го и печели милиарди годишно. Нищо лошо, щом може. Но защо не го правят африканците - за да изпечеш кафе и да го пакетираш не се искат технологии на БМВ. Ноооо - ако Африка изнася обработено кафе митата са толкова високи, че никога няма да може да го продаде на пазара и дори да вземе заеми за заводи за обработка на кафе не може да ги изплаща. А суровото може да го изнасят без мита. Това е капитализма.