51

Discovery

преди 5 години

Да се опитваш директно да налагаш ограничаваща политика върху ромското общество, надявайки се на успех и напълно безмислено. Подобен проблем се решава, като се опиташ да им дадеш привилегия взамяна на нещо от тяхна страна. Пример: едно дете = 500лв помощи, 2 деца = общо 400лв, 3 деца = общо 300лв и така, колкото по-малко деца толкова повече пари. Тва за необразованите, за образованите обратното и така... или подобна практикра просто

50

Анонимен

преди 5 години

Предизборно, пак се почна.

49

Подкрепа

преди 5 години

"задължения и призиви за законност" били "погрешна, дори опасна стратегия", според индийския вожд. Е, точно от това ги е най-много страх българските индийци, че ще трябва да спазват закона и да имат и задължения... Значи, стратегията е правилна! Каракачанов трябва да бъде подкрепен от всички българи (десни, леви, неутрални).

48

ами

преди 5 години

ами какво да ви кажа край сухото гори и мокрото защо заради си някои кои ром изобщо него познават ромите да страдат след като много семейства са в запад работят децата им учат и са много подобре материално и финансово положение българите им завиждат като казват че си плащат данъците.това мен много ме смущава .аз работя с тях всяка година си отиват в бг на почивка и си плащат всичко което са закъсняли.ами има многото бг които крадат коли ии чупят колит после полицията казват че са психически р

47

Българ

преди 5 години

Първо трябва да интегрираме политиците!

46

Анонимен

преди 5 години

Сравнете продукти от БКП !Докато се радвахме на демокрацията Луканов унищожи една четвърт от България ! БСП !Докато ... ,Костов разпродаде останалото за жълти стотинки ! СДС !Докато ... Царя нагуши яко ! НДСВ !Докато се радвахме на Тиквата , заедно с Дянков откраднаха 2 000 000 000 от здравето ни ! ГЕРБ!Докато.... в един гараж край София решиха ,че Орешарски ще бъде свален с фалит на КТБ ! ГЕРБ !

45

гьон баба

преди 5 години

Тоя умник се оплаква,че "законите силово се налагали"!?Ами че ако един закон не се налага силово,той не е закон,а пожелание!До като законите не почнат стриктно да се прилагат,оправия няма да има!Държава без закони не е държава,а разграден двор!Ама нашенеца така иска,и така живее!После ромите били виновни!?

44

Анонимен

преди 5 години

Ромите не само са се интегрирали ами са надминали и интеграторите си.

43

Анонимен

преди 5 години

Голям смях. Едно неинтегрируемо племе се опитва да интегрира друго такова...драмата на века

42

Анонимен

преди 5 години

Колкото българите се интегрирахме в османската империя толкоз и ромите ще се интегрират. Те искат свобода и равни права.

41

пецата

преди 5 години

Просто да им платим билетите за автобус до различни точки от европа и готово, аз съм готов да платя 10 билета веднага

40

Анонимен

преди 5 години

Каракачанов няма намерение да интегрира никого, просто идват избори, а преди избори той отваря торбата с лъжите. Преди миналите избори лъга за незабавното и драстично увеличаване на доходите след като ги изберат, лъга, че с ГЕРБ никога няма да се коалират, щото били престъпници и мутри. На другия ден след изборите направи точно обратното на всичко, което беше говорил. И сега е така - всичко, което говори е заради изборите, никого няма да интегрира.

39

анонимен

преди 5 години

Такава трябва да бъде интеграцията на "ромите", КАЗАРМЕНА! Със социална не става, защото източиха НОИ и бюджета като социално слаби/неработещи/, самотни майки, многодетни и малолетни, "болни и инвалиди" чрез ТЕЛК и т.н.! Само казармения ред ще ги вкара в правия път и вместо да крадат и лъжат възрастните хора, като им вземат спестяванията, ще учат и ще сполучат! Подкрепям Каракачанов!

38

Тъпанар

преди 5 години

Колко дълга статия, за да бъде казано простичко - те не желаят и не могат да се интегрират. Най-важното обаче е, че и политиците не желаят и не могат да ги интегрират... Оказва се, че цялата пушилка, направена от Каракачанов, не е идея за промяна, а най-обикновен предизборен популизъм и отклоняване на вниманието от нещо, което тихо ще пробутат, докато хората се радват, че ще има промяна. Като едно време - докато скачахме и пеехме по митинги, Луканов крадеше 2 млрд пенсионен фонд

37

Анонимен

преди 5 години

Другарю Борисов, комунисте мой !За десет години твойто ПАДИШАХ , хиляди българи поискаха да са роми !Да могат да строят незаконно , да не плащат за вода и ток , и най важното ...да повярват на СОБСТВЕНИКА на ГЕРБ и Цвъки Ушков , че пенсии , помощи и ТЕЛК посочените двама плащат от джоба си !!!!

36

да

преди 5 години

До Анонименда,то и осигуровките не си ги плащаш сам,а ти ги плащат от Европа, нали?:)))))))абсолютни глупости говориш

35

Анонимен

преди 5 години

До 123 80Не може да им спре помощите, защото не са от бюджета. Помощите за ро.мите идват от ЕС.

34

Десен

преди 5 години

"Електората на герб и козяк! дебългаризация на 110 процента както се казва по"Тоя па. Ти да не си ил някъде в чужбина в последните 20 години?! Ромите гласуват или за БСП или за ДПС, това е добре известен факт. Станишев се прегръщаше по Бузлуджа с ромските лидери години наред. Дон Цеци му беше пръв приятел. Сега ГЕРБ ви е виновен .. я у лево.

33

Анонимен

преди 5 години

Спрете им помощите и толкоз.Ако не се изготвят ясни правила при какви условия и за какво ще се спират помощите ще наливаме от пълно в празно. Много сте елементарни и подчиняват всички на силови практики.

32

Анонимен

преди 5 години

Стегайте се, шведи. Щете нещете - ще свиквате. Щото ако не свикнете, на нас, българите, отдавна ни е писнало и прекипяло, и преляло от вас.