32

46742

преди 5 години

По лична карта всички сме български граждани, но ромите гребат отвсякъде - позаконен или престъпен начин, без да полагат усилия да се образоват, да си зикрават прехранат с труд и без да тежат на държавата. Докато българинът се чувства задлъжен първо да плати сметките си, заради което е склонен да търпи доста унижения на работното си място. Всички институции поощряват това положение - дори от контрольорите в градския транспорт. Роми и политици не оценяват, че търпението на българите е изерпано

31

икономист

преди 5 години

За едно са прави ромите... Никой(без значение на етноса) не трябва да е принуждаван от обстоятелствата да извършва тежък труд(според собственото си усещане). В същото време, при капитализма много хора го правят, а дори не винаги получават достатъчно средства за нормално съществуване.

30

Анонимен

преди 5 години

Ех, Крум Страшний...! Къде си да им покажеш защо България при твоето управление е била силна и велика! Откраднал - рязане на ръка по избор; излъгал или наклеветил - рязане на език; пребил някого - пребиване; убил - убиване; отнел чужда собственост - пребиване и отнемане доживот на цялото му имущество и т.н. И всичко това публично на централното място, за да видят честните хора, че има възмездие и справедливост!

29

До, до, до 64

преди 5 години

Когато им отнемеш правото на глас, политическите партии няма да ги къткат, а ще си събират всичко до стотинката и помощи няма да се взимат толкова лесно.

28

Мня

преди 5 години

Българина наистина е свикнал да работи за някой, при това яко да работи. Алкохолните напитки, не са нито бачкатори, нито работодатели, те си берат и си намират разни неща. А това за традицията ме утрепа, ако им спреш помощите традицията ще се отмени веднага.

27

Анонимен

преди 5 години

Тези по време на избори и след избори ходят наляво и надвсно да се хвалят коя партия колко им платила.... Е, като я карат така как да има оправия?

26

Василев

преди 5 години

Другият важен въпрос, е защо за ромите от квартал "Надежда" има надежда и гледат оптимистично над живота, а защо за българските селяни, които имат всички основания да са щастливи в собствената си държава няма надежда???И аз знам отговора, когато преминеш от едно колективно безотговорно комунистическо общество , в едно общество, в което ти трябва да се развиваш,да работиш, да твориш, да мислиш всеки ден , ти просто изпадаш в едно депресивно състояние и не можеш да се пребориш с реалността!ЦРУ!!

25

Анонимен

преди 5 години

Идват и ти казват дай да ти правим покрива за малко после като почнат викат и останалите и започва едно изнудване стига се до хиляди левове а кажеш ли полиция ти казват по лошо за тебе!

24

ТАКА ДЕ

преди 5 години

Роми от "Надежда": Българинът е свикнал на глад, мизерия и работа.......а ние ПРАбългарите на богати софри/от социала/, разкош и лежане.

23

Анонимен

преди 5 години

Сутринта един ром викаше от телевизията,че ще ни направят на лютеница.Ама и на Каракачанов популизмът е голям.Какви стратегии за роми и алабализми.Ако искаш да мине правиш стратегия за цял народ ,па тя после нека си засяга определени малцинства.

22

СибирияПънк

преди 5 години

А без помощи за 6 месеца и войници да бранят магазини и дворове? ММММММ?

21

Анонимен

преди 5 години

Навремето бях офицер в Стр. войски.Опитът ми показва,че тези хора разбират само от пръчка.Не че няма свестни от тях,но повечето случаи подадеш ли пръст, ще отхапят ръка до рамо.

20

Анонимен

преди 5 години

Там нападат и полицаи, положението е извън контрол, но управниците премълчават....

19

до 44

преди 5 години

Мен ми оправиха в София покрива на гаража за 120 лв. казаха а после взеха 2000 след като ме заплашваха цял ден!

18

до 41

преди 5 години

Много си ПРАВАз направих тази грешка и исках да споделя опита си за да спестя много пари на хората обаче медиите не искат и да чуят моята история защото искат хората да не знаят за да може да продължът да ги лъжат.

17

айде пак глупости

преди 5 години

А бе,хора,разберете че те нямат проблем!Така им отърва,така живеят!И пет пари не дават за интеграция!Проблемът е ВАШ,вие трябва да го решите,защото от това зависи живота ви!И вместо да се гърчите от мерак друг да свърши работата,просто се вземете в ръце и действайте!За вас толерастията е модерност и нещо европейско,за тях е просто слабост!Правете си сметката!

16

Анонимен

преди 5 години

Някои пазарил ли се е с ром!!? Споделете Аз се пазарих веднъж цял ден Накрая ми писна дадох му каквото искаше въпреки, че ми беше пределно ясно защо се държи така за да му дам повече Първо искаше малко за да се хвана на въдицата а после иска много пак за да ме нервира а после намали малко . Не спря да лъже и да заплашва, че ще ми направи мръсно.

15

Ценкооо...

преди 5 години

Колкото си умен,толкова си и безпомощен..И безнадежден..А си определено умен,спор няма..Сам не си вярваш за 2 евроцента ама печаташ послания като Георги Кирков...Замаян си от собственото си литературно и безспорно дарование...Като мен същинският преди 30 години..Еееех,младини,както бе написал бат'Захари в Записките си...

14

Анонимен

преди 5 години

Идва и ме моли за работа а Аз го питам колко ще иска а той ми вика 100 после вика дай 1000 е чакай де нали се разбрахме! Нямало да ми работи без пари! Давам му 600 той рипа и вика по малко са и налита на бой давам му 1200 и не вика повече са а след като мина малко време вика дай още толкова това било за половината цял ден луд ме направиха 6 *** повече не искам да ги виждам камо ли да говоря с такива !

13

Анонимен

преди 5 години

Новини от Националната телевизия :Заместник председателят на българския парламент нарече един от двойните министри на Собственика на ГЕРБ ,, Дебел престъпник , нямащ място в управлението и политиката "Какъв управник си назначи , Българио ????