23

Анонимен

преди 5 години

За детската самота не знам но политиците отдавна са изпаднали в екзистенциална интровертност на духа комбинирана с анална пълнота в за.дника ог гъзене на чужди диктатори и съвършена изолация от всеки тип мислене.Вакуума в главите им е толкова абсолютен, че вече фидиката не може да го обясни.Това ако не е паранормално явление по-точно свръхестествена кре.рения не знам.

22

ПРИЧИНА

преди 5 години

Причината е ясна ултралибералния капитализъм където човека трябва да е НОМАД да се мести непрекъснато, далеч от близки и роднини и за да запълни дупката да консумира все повече и повече, да живее в матрицата.Само за това говорят във Франция ВЕЧЕ 2 месеца. Хората бедни, депресирани, далеч от близките си затворили са се в социалните мрежи, където са си създали измислен аватар и живеят в измислен свят. В един момент французите излязоха на улицата, намериха реални приятели, за ужас на управляващите

21

Анонимен

преди 5 години

Ех каква бедност, какво чудо - АД! Как не е като рая през 90те, когато аз бях детенце. Тогава всичко си имаше, помня. Хората се завиваха с банкноти. Телефоните ги сменяхме всяка седмица. Сега децата растат в кошмарни условия. Страшна бедност! Пишете повече за нея, моля ви! Че в момента само 99 от 100 статии пишат за умопомрачителната постапокалиптична бедност, в която живеем. Давайте, напънете се малко с тоя кликбейт, така и така само селяци ви четат глупостите. Те само това и искат да четат.

20

Анонимен

преди 5 години

Самотно ограничено Парче (мидова)

19

Анонимен

преди 5 години

Тук на нормалните хора им трият постовете. Оставят постове избирателно. Накрая човек като чете си мисли,че българите са тотално куку.

18

шепот

преди 5 години

Знам ,че в" колективизмът"колективътне бе водещото начало.Диктатура не седиктуваше на пролетарията.Анархия несе получаваше, въпреки изразена индивидуалност.Върховенство на зако-на също нямаше,но той не пречеше.Акоднес го има,защо Иванчева бе тормозе- на пред целия свят.Ако неси живял тога-ва ,тези два комплекта не са реални.

17

Анонимен

преди 5 години

Колективизма е Маркс, - диктатура на пролетариата, социализъм, анархизъм, комунизъм, болшевизъмИндивидуализма е Фахт, частна собственост, свобода на индивида, върховенство на закона.

16

Ели

преди 5 години

До: 17,Значи сте Човек, най мразените служби в медицина, военни, разузнаване, данъци, са вътрешни разследващи органи, това са най-честните хора в една държава!Издържали тестове за лоялност към държавата!Няма от какво да се срамувате!Фактът, че има гадове, винаги ще ги има, въпросът е: в къкъв свят искате да възпитате детето си!Злото е силно, защото е обединено, а доброто -спи!Въпросът е, дали можем да дадем живота си в името на доброто?Доброто е приятели, взаимопомощ и колективизъм!:)

15

шепот

преди 5 години

Да имаше групи по време на "соца".Отстрани се виждат групите и тълкуването се моделира като хомот.Обаче вътре всичко бе разчетено в една градивна човешка нишка,живе-ща за да надгражда без да се страхува,че е извън норми или няма да бъде чута.Бригадите бяха социален модел ,да сесъхрани чрез труд ценност за общество.Тогава не мислехме,че един ден ще нисъдят щото сме градили с души и сърцада има за други.Всички бяха обгърнати от любов.

14

Анонимен

преди 5 години

През времето на соца. Туристическите групи от СССР задължително ходеха на групи. Така са живели и работели колективно.Като ги виждах в България направо изпитвах ужас от тоя режим. Под строй се хранеха, под строй си гладеха дрехите.

13

Мария

преди 5 години

С мен пък майка ми се държеше като баща, а баща ми като майка. Майка ми много ми се караше за бели, за чистене и за оценки, а баща ми се държеше много по-добре с мен и почти не ми се караше. Така, че имах мъжки модел, ама в женско тяло.

12

Анонимен

преди 5 години

Осамотяванета на деца,липса на ласки и внимание,липса на любов при децата е страшно,има и последствия за самите деца от това.

11

Ели

преди 5 години

Има една арабска поговорка:" Фактът, че храниш детето си, и го завиваш вечер, не значи, че го обичаш!"Колективизмът е състрадание, да осъзнаеш, че си Никой - пред природата, чужда държава, манталитет.В момента, в който осъзнаваш, че си човек - разбираш, че си смъртен, и че крехък, временен като падащ вишнев цвят.Японецът при грешка на дете в училище се извинява десет пъти на учителят.В Корея и Япония, най-голямото проклятие е да си сам.Куо вадис, българино?

10

Новото Робство!

преди 5 години

При новия световен ред е така. Всеки млад член на евроатлантическия пролетариат е задължен да носи смартфон и да проверява и ъпдейтва статуса си в социалните мрежи минимум 20 пъти дневно.Международните агенции за сигурност трябва да бъдат осведомени.ООН препоръчва децата да играят компютърни игри в къщи и да не излизат навън защото е опасно. Може да се нараня, да лепнат някой вирус, или просто да припаднат от мръсния въздух.Затова стойте си в къщи където е безопасно. SAFETY FIRST!

9

Ели, До: 6

преди 5 години

Извинявайте, но виждам, че сте начетен човек, с моят трети основен клас и леко побелели коси, твърдя:Приятелите са ми помагали в най-трудните моменти, извън БГ, и в БГ, с изключение на САЩ, но там са други законите.Няма нищо по-ценно от съсед запалил колата и те закарал в Пирогов - инфаркт - българи, няма нищо по-ценно от японец върнал ти картите, няма нищо по-ценно от руснак газещ в ледени води, спасяващ животът ми!Няма нищо по-ценно арабин спасяващ ме в пустинята!Колективизмът е човечност!

8

Бай Тошо

преди 5 години

Евроталнтически ценности . Егоизъм това е основното което се възпитава.Преди 30 години бях супер изненадан да разбера колко съмотни са задняците. Как 30г може да живеят с хора на един етаж и да не им знаят дори имената. Да не са влизали у тях..... Това нещо беше немислимо. Сега го виждам и тук . Изнервени хора скрити в черупките си ...

7

Цитат

преди 5 години

" няма официална статистика" , но правим програми и решаваме проблеми. Всичко е за да усвоим едни пари.

6

Анонимен

преди 5 години

Не само при децата. Всички са самотни. Това е заради технологиите!Технологиите променят мисленето и поведението. Технологиите са най ефективния инструмент за социално инженерство! Чрез технологиите господарите на света манипулират цялото човечество и съвсем скоро ще имат пълен контрол чрез масово следене!Към всеки един човек ще има прикачен агент (изкуствен интелект) който всяка секунда ще следи, архивира и записва в досие с пълни детайли. Ще знаят дори кога последно сте пръднали!

5

Анонимен

преди 5 години

Никакъв индивидуализъм няма в обществото. Самата ни конституция не е променена. От времето на комунизма сме в колективизъм. Цяло поколение осемдесет годишни са живяли в колективизъм. Роби на болшивизма. Немогат да захванат нищо индивидуално. Държавното устройство е такова. За оцеляване се търсят връзки дори и да са криминални и в сивия сектор хората против характера се обвързват с корупцията. В устроиството на съдебната система е проблема не в родители деца.

4

до 1

преди 5 години

споко, до 10 години малкото останали бели, просто ще бъдат пратени в газовите камери.