22

Анонимен

преди 5 години

80% или не са етнически българи,или са криминално проявени типове или селяни дошли от Чепръчене,не познаващи улиците и хора не намерили друго препитание.

21

Анонимен

преди 5 години

Чудя се кога наи-сетне ще престанат да отказват по-кратки курсове, от които очакват малка сметка? Дори да е малко разстоянието, понякога се налага да се ползва такси - много багаж, болен човек, трудноподвижен, бързане за влак, автобус и т.н. В чужбина диспечерът никога не те пита закъде ще пътуваш, а само адреса. Дестинацията се казва на шофьора. Също, като спреш такси на улицата, първо сядаш, после казваш закъде пътуваш. А тука предпочитат да седят два часа, чакайки курс от Обеля до Младост...

20

Върнете Uber!!!!

преди 5 години

Ами ще има недостиг на таксита и превоз, когато бързо бързо съзряха някаква "нелоялна" конкуренция в превозвачи като Uber и заедно с КЗК ги изгониха от пазара, а до ден днешен не могат да предложат и 1/3 от това, което те предлагаха, по мое мнение. Да, има определено подобрение в тяхната услуга и отношение към клиента като цяло, но се напълни и с доста провинциалисти, които уж са шофьори, пък не знаят основните улици в центъра на София. Продължавам все пак да си искам Uber да бъдат върнати!

19

Анонимен_777

преди 5 години

Никакво съжаление не мога да изпитвам от намаляването на нагли, самодоволни, често и крадливи таксиджии по задръстените улици на София ! Благословия е за гражданите че приложенията за споделени пътувания върнаха диктуващата роля на потребителя, и изметоха некоректните паразитни елементи, във всички цивилизовани страни това е норма !

18

Анонимен_777

преди 5 години

Липсата им ще се усеща, да, това е вярно - В София ще има по-малко смрадливи таратайки ( и вътре, и от ауспуха.. ), с често вулгарни и нагли шофьори, които заемат и без това малкото места където можеш да спреш за престой...! Въпреки че не съм в Бг. в момента, въздишам с облекчение относно рядкото събитие - положителна новина за София...!П.П.: Срещал съм и мн. готини 'бакшиши' но като 'общество' са джигити, мошенници и простаци !

17

Анонимен

преди 5 години

какво се било модернизирало ? смях в залата .

16

Голямо оплакване

преди 5 години

Мисля,че долу изброените разходи са доста завишени..а и амортизацията не е свърана с отлив на пари на и определен период.аз незнач таксиджия,който да не прибира минимум 2к след всички разходи.за данъците върху оборота..да вземат да ги намалят,все данъци братче..и какво прави държавата с тях?

15

Шишо

преди 5 години

До 13Явно си от най ниското съсловие от което за радост се отървахме.Просто нямаш пари за да ползваш услугата и за това жулиш ракия в кварталната пивница.Такси ползват всички които се чувстват бели хора.Ходят на ресторанти дискотеки на гости и не се притесняват да пият едно питие защото знаят че има кой да ги прибере.Такива като теб си казват:бе кой ще ме хване за два километра.И карат тррошките си пияни.

14

Анонимен

преди 5 години

Относно мнението по надолу че никъде не се плащало навън с карта услугата за превоз са глупости. Почти нассякъде в белите държави мога да говоря в частност за северна америка всяко такси има апарат за дебитни и кредитни карти. Това е закон. Можеш да платиш и 2.50 с карта. Отделно юбер просто отвя таксиметровия бизнес и показа на практика реалната себестойност на даден курс. Там поне всичко е кристално ясно като цена и услуга. Бакшишия модел заминава в историята

13

Анонимен

преди 5 години

До10. Каквато цената такава и услугата. Вози се така често в Германия като даваш сравнение с ЕС.

12

Анонимен

преди 5 години

В такси се качва бедняк без кола. Пиян за да се прибере, бандит да се скрие, крадлив богаташ да се прикрие. Това е над 70% от ползващите услугата.

11

Анонимен

преди 5 години

Да караш такси в София е лудост без печалба. Да плащаш и на общината и това е лудост. Но малцина са принудени заради безизходицата си. Това е реалността. Тия цени са страшно смешни за тоя престъпен град на масово крадене.

10

До долния

преди 5 години

Пропан Бутан и Метан са две различни горива, а пък ти ако искаш и на въздух карай. Щом смяташ че 400 лв за гуми са много значи разговора ни е обречен. Кое е преувеличено ? Данъка ? Автомивката ? ГО ? Лизинга ? Амортизацията ?

9

Анонимен

преди 5 години

Услугата е на плачевно ниско ниво. Твърдо последни в Европа, както и по всичко друго.

8

До Такси СФ

преди 5 години

Какви 400лв за гуми на полугодие?Я малко по сериозно!!! И останалите разходи са завишени,дори и при 1.4лв метана,при сегашните цени на км, бакшиште пак са на далавера. Ама все търсят курс Т2 до люлин

7

Гашо ли си Гошо ли ?

преди 5 години

ГАшо, после като се омааате някъде с Максим, да не ревнеш Ама той ама аз, ама засраховка на местата, ама тя била N1 - товарна апък със седалки, ама Ние ама вие ....

6

МНЕНИЕ

преди 5 години

Никъде в Света не се предлага плащане с карта в Такси .Това означава Обществен Транспорт .Нали за това се казва Бакшиш - представете си сметка 2,56 лева , точно платена през карта ?За Критиците - в Магазин с Ресто се ходи на място , Магазина не го викате да дойде до вас .

5

Анонимен

преди 5 години

Добре е да има паник бутон с gps като в асансьорите ако някой заплаши с оръжие

4

Такси Сф

преди 5 години

940 лв ЦДП + Каско + Лизинг /месечно850 лв Такса таксиметрова дейност / годишно250 лв амортизация / месечно100 лв Автомивка / месечно140 лв ГО / тримесечие40 лв ГТП / Шестмесечие35 лв за стикери към общината / годишно 15 лв за метерология / годишно 8 лв за ролки за касов апарат месечно150 лв за осигуровки на водач / месечно 700 лв за гориво - пропан бутан / месечно 400 лв за комплект гуми / полугодие 15% данък върху оборота Иииии мн другиИ НАКРАЯ МИ ВИКА ЗА 2 лв ще ме метнеш ли

3

До Стефан

преди 5 години

Абе Стефане, изглежда запоследно си ползвал такси 97 година. Ако не беше така щеше да знаеш що за чакане се чака. Ама какво да ти обяснявам.