34

Анонимен

преди 5 години

Лятно време, естествено!! Вечер да е светло докато може, не да се стъмнява в 4 и половина следобед!!!Сутрин и да е малко мрачно през зимата, на кого му пречи? Докато се разсъниш и ще е светло. А вечер да се прибираш уж рано, а по мръкнало и ако излезеш, да се спъваш из добре осветените улици на отечеството - на кого му трябва това? Ако остане зимното време, лятото децата вместо да играят навън трябва да се прибират един час по-рано, зашото ще е тъмно... Така че ЛЯТНО време искаме!

33

Сократис

преди 5 години

Няма такова понятие като "зимно" време! Времето е астрономическо и лятно.Изборът трябва да е астрономическото време! България е южна страна и няма нужда да остава с час преди астрономическото!Това го направи Русия, за която лятното време е наистина по-изгодно.При нас, през зимата ще бъде сутрин тъмно до 8-8.30ч което е неприемливо за малки деца посещаващи ясли и детски градини, както и за учениците.Нищо не пречи на предприятия и фирми за които е изгодно, да си въвеждат лятно работно време

32

Черно море

преди 5 години

До 30Зимата ще ми е светло до 18 часа, умнико. Ако остане лятното време. Защото сега зимата се стъмва в 17:00 ч. Мисли малко преди да пишеш.

31

Анонимен

преди 5 години

Истинското астрономическо време преди да започне тази простотия е зимното.По вашата логика направете го лятно + още 2-3 часа и ще се стъмва в полунощ щом толкова ви е кеф.

30

30

преди 5 години

До Черно мореПрез лятото добре, а през зимата искаш ли да ти е тъмно от 16 ч. до 8,45 ч на другия ден! Ако беше добре, нямаше да връщаме стрелките през зимата!

29

Анонимен

преди 5 години

"Еврокомисията призова днес правителствата също да се координират помежду си за часовите зони, за да не настъпи хаос."Ами, да не им давахте възможност да се избира. Каква е тази глупости. Връщате времето каквото е било преди да започне тази лудост и това е. Какво толкова има да се избира или не.По тази логика, ще отивам в Гърция и може да има час/два разлика, а пък с Англия да сме едно и също време. Егати глупостта!Евавате майката на часовите зони. От бюрократи какво да очакваш - простотия

28

анонимен

преди 5 години

В края ная октомври да върнем стрелките с един час назад, да се установим на астрономическото, истинското време и повече да не пипаме стрелките!

27

Черно море

преди 5 години

Гласувам да остане лятното време, защото ми е супер кеф през лятото в 21:30 да е светло навън.

26

Анонимен

преди 5 години

И "астрономическо време" е просот нещо, което сме си си измислели, за да ни е уж по-лесно, но явно не ни служи толкова добре.

25

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 19Последното, което ме интересува е, какво дургите държави са решили, за себе си. Аз искам, да знам, че е според това, което моя народ иска и му е полезно !!!

24

Анонимен

преди 5 години

Щом за такава дреболия евробюрократите умуват 2 години, представям си за други неща какво става... Заради тях догодина пак ще въртим като гламави стрелките напред-назад..

23

А бе

преди 5 години

Какво значение има лятно ли е,зимно ли е???Важното е да не се променя!Смисълът на астрономическото е в това,че в 12 часа на обед слънцето е в най-високата си точка,нищо повече!Не можеш да накараш слънцето да изгрява/залязва по-рано или по-късно, само да измениш отправната точка за отчитане!Впрочем,вместо да се променя часът,може да се променя работното време.Иначе часовите пояси са нещо абсолютно обективно.

22

Анонимен

преди 5 години

Да живее зимното часово време (астрономическото) и 100ч да стане разликата ще съм си за истинското време.

21

яна

преди 5 години

Да остане нормалното.зимно време. Как си представяте зимата с лятно часово време? Това води до недоспиване, разконцентриране, учениците в стрес... диабет...

20

саткачуду

преди 5 години

Тоя ЕС вместо да решава важните въпроси като например дали да се работи всяка сряда, те за един час ще ми се занимават.

19

Анонимен

преди 5 години

Няма да бъде нормално, ако другите страни решат да останат на лятно време, а ние на зимно,т.е астрономическо време. Тогава ше се получи разлика от 2 часа спрямо централното европейско време. Затова най-добре би било всички да са на едно време.

18

Анонимен

преди 5 години

Сега чакам пак някой, да ми обясни, как, като сменим стрелките на часовника (една много абстракнта идея), щяли да ми намалеят "слънчевите часове". А и на тея, дето лятото им се съмвало рано ... Ми недейте вися до 01:00 през нощта бе. Допреди 25 одини в 10:00 всичко си лягаше и никой не се оплакваше от инфаркти, недоспиване и прочие

17

Анонимен

преди 5 години

Трябва да е лятното време. Ще се стъмва по-късно. Ранното стъмване води до депресии.

16

Анонимен

преди 5 години

Бил ли е трезвен Юнкер, когато е предложил туй предложение?

15

Жан Пиян Юнкер

преди 5 години

една година лятно, една зимно