54

Анонимен

преди 5 години

До СократисПо принцип,пишеш разумно,но през последните 40г.все още не съм забелязал в 8.30ч. да е тъмно!

53

Анонимен

преди 5 години

Дедите и прадедите ни,Великите умове на Ренесанса и Възраждането,едва ли са направили своите Велики открития по джендърското "лятно" часово време!

52

Анонимен

преди 5 години

А може ли Банкянско време?

51

Анонимен

преди 5 години

Нека да не се правим на по-умни от природата и да не се опитваме да я насилваме!

50

Анонимен

преди 5 години

До СократисЗа децата, може училище или детска градина да започва вместо в 8, да е в 9. Това може да се въведе.

49

Видял и препатил

преди 5 години

Глупости - заболявания. Няма доказано, че смяната на часовника причинава заболявания. Много си е хубаво местенето на часовника - лятото се възползваш от по-дългия ден и до 21:30 ти е светло. Което е супер. А тъй като не го местим - ни едното, ни другото. Нито ще имаме светлина до късно лятото, нито ще имаме по-дълъг ден зимата - в 17:00 ч. навън тъмно, децата са на училище втора смяна до 19:00. :((

48

Анонимен

преди 5 години

Най добре е да сме в еднакво часово време с Турция.

47

Анонимен

преди 5 години

И още нещо ще ви открехна, не се нарича "астрономическо" а "стандартно" време. Люители на "истинското" ;)

46

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 31Не е ли редно, народите да решават, как ще живеят ... сами, а не зщаото някой отнякъде е казал така ? Или ти се иска, да имаш вергиа на врата.

45

Анонимен

преди 5 години

"При нас, през зимата ще бъде сутрин тъмно до 8-8.30ч което е неприемливо за малки деца посещаващи ясли и детски градини, както и за учениците.Нищо не пречи на предприятия и фирми за които е изгодно, да си въвеждат лятно работно време"То и на училищата не им пречи ...

44

Анонимен

преди 5 години

Вече стана световно известно, че промяната на времето два пъти годишно води до стрес, а оттам и до заболявания. Човек се настройва психически за новото време поне месецЗа да почне да се настройва отново пак след шест месеца. По-голяма глупост от тази смяна на времето просто няма.

43

Анонимен

преди 5 години

Бай Тъпчо, времето не е едно. Времето е ОТНОСИТЕЛНО, но ти май това не си го чувал, та правилно си си избрал псевдонима. Върви си на село при петела и се ориентирай по него. Няма да го разбереш, но все пак ще ти открия, че изказването ти и примерите, които даваш съвсем не са по темата.

42

Анонимен

преди 5 години

37-ми е Овча мисъл :) Той с овцете си ляга, затуй е против лятното часово време. :)

41

Анонимен

преди 5 години

Даа, като гледам нивото на доскусията, май е време да се измитам... "Искаме си ИСТИНСКОТО време", "Евавате майката на часовите зони" и т.н. Някакъв и за Гърция пише (която е в нашата часова зона, само дето е по-на юг), което показва колко е предметна и квалифицирана дискусията. Халал да ви е "истнското" време. Аз не съм чиновник и за мен лично е все тая по кое време живея. Оревоар, че оревахте орталъка.

40

бай Тъпчо

преди 5 години

Абе ако вземеш едно одеало и отрежеш една педя от горната страна и я зашиеш от долната по-дълго ли ще стане бе...Ни денят ще стане по-дълъг, ни нощта по-къса а само сутринта вместо да ставаш да пикаеш в 5, ще ставаш по часовник в 6 ама иначе ще си е пак 5...Слушайте кога пее петела-той никога не бърка и без часовник и въртене на стрелки се оправя.Времето си е едно и то е както му викат астрономическо-няма друго бе

39

Черно море

преди 5 години

До 37Бил ли си в първи клас?! Я помисли малко, 17:00 астрономическо време зимата е равно на 18:00 часа лятно време зимата. Все едно сега октомври да не мръднем часовника с 1 час назад. Я ми кажи в колко ще се стъмни в Новогодишната нощ, ако не върнем часовника назад? :) В 18:00 ч. както казвам аз или в 16:00 ч. както казваш ти?

38

dan

преди 5 години

Зимното (астрономическото) трябва да остане!

37

Анонимен

преди 5 години

37, точно ти да обиждаш на "умнико" е меко казано...хм. Въобще не ти са ясни нещата, но нищо, продължавай да се изказваш. Вярно, изисква се минимален интелект и въображение, за да схванеш темата с времето, но простено да ти е ;)Пък вземи прочети нещо, даже Википедия да е, току виж си схванал как стоят нещата и кога ще се стъмнява.

36

Анонимен

преди 5 години

Българинът е адсkи пр0сто устроен. Искали си "астрономическото" време щото то било "истинското"... Какво е "истинско"? Нещо, което е прието за такова. Някога си е прието денят да започва еди-кога си и ако решим да го променим, за да е по-добре, *** си иска НЕГОВОТО време...Нямате си понятие от наука, но давате мнения. Има чудесна статия на един британски професор в "Гардиън" по повод на предимствата на лятното часово време, но кой да ти чете на английски...

35

анонимен

преди 5 години

Напротив умнико! През зимата се стъмва в 17 часа по астрономическото време и ако останем на лятното, 17 ч ще 16 ч.!