14

До 11

преди 5 години

Жилищен блок не може, но детска градина може - що е то? БГ комплексарщина, злоба, завист и тежка простотия. Не е важно на мен да ми е добре, а Вуте да му е лошо - това е твоето сбъркано мислене. Когато си собственик на терен в урбанизиран район и си спазил законовите отстояния, няма разум и цивилизован довод да не може да строиш сграда. Заради такива посредствени хора като теб, икономиката на България не се развива с по-големи темпове.

13

М.БАХЧЕВАНОВА

преди 5 години

Всеизвестно е, че преди този квартал се казваше "Барите" и беше едно мочурище. Теренът е блатист, почвата песъчлива, а отгоре на всичко точно там, където сега се застроява минава земетръсен разлом. Но.... главният архитект, подписал разрешението не го интересуват тези факти! До потъващият изоставен строеж до 21-ва поликлиника поради свлачищни терени сега се построи един небостъргач, а и започва строежа на ново ЖСК. Да не говорим за предвидения комплекс пред 88 у-ще! Позор за столична община!

12

Анонимен

преди 5 години

До daТи сериозно ли бе? Ако собственика ще плаща за инфраструктурата, защо ще му национализират земята?

11

Анонимен

преди 5 години

Така е при герб! Ще пропадате и ще пцувисвате кат скoтoве!

10

Анонимен

преди 5 години

Ако някой се опита да спре безумните строежи, ГЕРБ показно ще го арестува и ще го държи окован с белезници с часове насред София. После съдът назначен от ГЕРБ ще го осъди.

9

Анонимен

преди 5 години

Ами нали сега като мине метрото от там и цените на имотите в Овча купел ще се изравнят с тези в Берлин, а като влезем в еврозоната и шенген с тези в Париж, щях да кажа Лондон, но те ще ни догонват щото излизат от ЕС. И затова се презастроява.

8

До коментар 1

преди 5 години

Хората ме искат презастрояване, защото ще си подават солницата през прозореца. Явно не сте от квартала, но в него няма нито училища, нито градини, улици, тротоари или детски площадки. На всеки терен предвиден за градина се строи блок в момента

7

zeus

преди 5 години

Браво на строителя, първо е прекъснал водопровода (софийска вода пак ще избие със сметки по няколко хиляди), второ по никакъв начин не са укрепили стените на изкопа. Гарантирам ви, че според строителен надзор всичко е точно и е виновен собственика на колата...

6

Гошо...Тъпото

преди 5 години

Трудно се живее в София,при такива алчни общинари,които дават за застрояване всяко кътче за да...лапат комисиони.Изхода е един;смяна на централната софийска управа.А за всеки жител също има...персонален изход;продавайте апартаментите и се...изнасяте на 30-тина колометра по селцата.

5

Анонимен

преди 5 години

STROITELNATA MAFIA MOGE I TREBVA DA BADE SPRYANA.

4

Аз

преди 5 години

Една от причините хората все по често да се изнасят да живеят извън София.

3

da

преди 5 години

За да се спре порочната практика на презастрояване - трябва да се направи следното. Общината да може да изготви план за нов квартал в съседство от града. Терените там се национализират като се изкупуват като земеделска земя (щото няма инфраструктура). На собствениците които протестират им се предлага да участват съвместно с общината в изграждането на новата инфраструктура като следва да заплатят % от разходите изчислен на база площ на терена спрямо цялата площ на новия квартал.

2

Анонимен

преди 5 години

Ами изберете си нов кмет та тъкмо да го свалят и съдят после. Който каже край на строителството и му намират цаката. Веднага!!! А като се срути блока в изкопа с месеци ще търсят кой е крив и няма да намерят!!!

1

Анонимен

преди 5 години

Хората не искат повече блокове, защото ги е страх че като превърнат квартала в бетонно гето цените ще паднат и тези които купиха на 1200-1600?/кв.м ще правят като вятъра.