14

Анонимен

преди 7 години

Прах и пепел след краварските агресии не е нещо ново. Какво е за учудване не знам. Това е еждневието в модерният демократичен свят.

13

Хумаа

преди 7 години

Бъркате демокрацията с финансите и морала. Кадафи поведе открито безмислена борба срещу Европа и САЩ и просто беше разбит.Това няма общо с вашата демокрация. Там става дума за бизнес. Коя е Либия, без петрола? Имала била петрол и били добре? Ама от къде дойде? Кой го купува?

12

Di

преди 7 години

Да, но забравили Кадафи, че говореше да сваля петро-долара? И искаше да спира плащанията към Франция? Каквото повикало такова се обадило. Тоя петрол се купува от богатите и се вади с технологии пак на богатите. Ако бяха слушали щяха да си живуркат ... ама алчността е навсякъде да се гледа все в другата паница.

11

Анонимен

преди 7 години

До ужасПо време на наштъ диктатура бях там.Либийците получаваха чазт от полагаемото държавно богатство,пътища и виадукти,жилища и образование.Каддафи ги свали от камилите,качи ги на автомобили.Сега нямат и камили.Обречени са като нас да са Гаврошовци,гледайки как довчерашни безграмотни гашници вилнеят и богатеят. Пиянството на всеки народ завършва с носталгия и сополи!

10

Thanks

преди 7 години

Това е цената на свободата, която всички плащаме. И все пак колелото на историята се върти и нищо не е за винаги. Дори и американското господство ще свърши, някога...

9

vlady

преди 7 години

Демокрация западен тип е невъзможна при арабите - културата им не позволява. Вариантите са светска диктатура тип арабски социализъм, светска военна диктатура или ислямска такава.

8

хм

преди 7 години

също като в българия само дето ние обедняхме и без да сме имали война.сегашните разправят че така не можело да продължава защото предприятиятани тогава били губещи. губещи ама нашите олигарси като ги разпродадаха от шофьори в убо ,телохранители се превърнаха в милиардери именно с разпродаването на машините и оборудването на тези уж губещи предприятия а българският народ духа супата

7

защо

преди 7 години

Либия и Кадафи пазеше Европа от бежанците дълги години а същата тази Европа го предаде и уби!?и виждате сега какво стана...

6

Анонимен

преди 7 години

Фактът, че стотици хиляди българи работеха в Либия за да спечелят доста пари. А така също и в Сирия. Защото в България и комунисти и капиталисти са един дол дренки.

5

Idealist

преди 7 години

Ниляди благодарности на г-жа Клинтън.

4

zeus

преди 7 години

Кадафи буквално ги е изкарал от пещерите, където са живеели преди него. За социалните придобивки при него може да прочетете сами, както и за грандиозните проекти, които е осъществил. Няма какво да се лъжем, демокрация в арабският свят не вирее, в Ливия са 52 племена, трябва си твърда ръка.

3

ужас

преди 7 години

За много работи и събития Кадафи беше прав,хората в Либия живееха богато и спокойно,държавата ги издържаше и плащаше за техните нужди,а сега хаос,разруха,мизерия,разкъсана държава и благодарение на САЩ и няколко Европейски страни.

2

Анонимен

преди 7 години

Е сега имат средновековна демокрация! Свободата на примата. Затова и Дарвиновата терия я отричат, защото е свързана с еволюция, а тука имаме примитивно-скотска тарикатщина.

1

Анонимен

преди 7 години

Така сирийците щяха да въздишат за Асад, ако краварите го бяха убили.