116

Анонимен

преди 13 години

Тоя пък що не ходи да се щракне някъде?! Били най-ниски глобите! А заплатите, бе?! Да си продам панелката ли, за да си платя глобата?! А сега сериозно: всеки контрол има две страни: "морков" и "остен". В Българи по традиция има само остен. Няма стимули, има само наказания. Помислете как да стимулирате водачите, не само как да ги накажете. Ясно е, че опашките в КАТ, състоянието на пътищата, ограничението на скоростта през 1 - 2 км (и то на Е-79!) и т.н. не стимулират...

115

Антон

преди 13 години

Естествено, че глобите не трябва да са съизмерими с минималната заплата, а дори и със средната. Колкото по-голямат част от месечното ти възнаграждение е глобата, толкова повече ще се замисляш преди да нарушаваш - така е в белите държави. При нас обаче това само ще увеличи корупцията сред катаджиите и то не при бедните и средната класа, а при тези с мерцедесите, които срещу 100лв ще се отърват глоба от 1000 и отнемане на книжката, знаме че си ги имаме доста.

114

?

преди 13 години

От една страна е хубаво да се вдигнат глобите от друга неща и ще кажа защо.Много просто хубаво е,защото така малцина ще са тези,които ще си позволят да карат със над 30 или над 50км/h от позволената,но от друга страна не ми харесва това как определят глобата с колко да скочи.Това не ми е ясно,добре е,че гледат да го направят както е на запад,но и да гледат и другите неща как ги вършат.

113

Ш***н Народ

преди 13 години

Добре, а защо българина, като кара в Гърция е най-примерния водач на МПС, а като кара в България, кара като ***?!Отговор: Защото в Гърция, ако те хванат с такава скорост взимат книжката и край, там има закон и плащаш яко и българина го е страх вече. Тук няма и всеки знае, че ако стане нещо ще мине с 20-30лв. Ще се научим и тук да караме така и няма и най-лесния вариянт е българина да се удари в джоба там най-боли, така че така трябва да бъде...

112

Анонимен

преди 13 години

Уелкъм то България-държавата на глобите!Вярно е ,че глобите са ни по-ниски,но и заплатите а и условията ни са по-ниски.Поне западняците имат пътища като слънце,а у нас да те е яд че си дал пари за кола.

111

bhj

преди 13 години

***, как не ги е срам?Как не се наядоха?Просто не мога да разбера какво сравняват глобите с тези в Европа.Ако сравним глобите в процент от заплатите, които получаваме ще излезе, че и сега с непосилно високи.Не може да се вземе примерно една средна заплата за глоба за превишена скорост. Това е безумие. Просто безумие.

110

Maria

преди 13 години

Глобата може и 5000лв. да е, но в повечето случаи ще те е яд само за парите. Нарушението трябва да стане повод за размисъл у шофьора и за коригиране на собствното му поведение. Тия акции за вдигане на глобите са безсмислени, докато всички си мислим, че сме богове на пътя!

109

Анонимен

преди 13 години

А ти размазан трабант виждал ли си?

108

Различаващ

преди 13 години

Е защо да звъня на телевизия ? След незнайно колко време изнудване около този знак, един адвокат се заяде с просяците от КАТ и ги разпердушини. Напиши в гугъл `съдебно решение забравен знак ` и се наслаждавай на безкрайните катаджийски малоумия. Аз визирам един пример край Несебър, но случаите са страшно много.*** е, че тези просяци с фуражки, не се уволняват. А са си все на пътя и изнудват за пари.

107

Георги

преди 13 години

до VW BOXERне бъди толкова спокоен , преди 15-тина години братчеда с трабанта го бяха глобили на аксаковския байр до Варна като спускал, че минал ограничението 60км. Полицаят казал: Аааа не можели да вървят трабантите а? Братчеда отговорил: да те кача на горе да видиш че не мога да стигна ограничението, но си отнесе глобата :) така че внимавай и ти и ти пожелавам да продължаваш да нямаш проблеми

106

tazi78

преди 13 години

boiko dai gaaaaaaaaaaaaazzzzzz

105

Камикадзе

преди 13 години

За къде сте се разбързали толкова?:) Дали с 60 или със 120 все там, най-много да отидете 30 мин по-рано, да кажем час:) Но за сметка на това бързате да отидете при свети Петър? Защо бързате? Така или иначе ще отидете там:)

104

Емо

преди 13 години

Процент от стойността на колата е смешно! А като взимаш 400 лв и да си шофьор на шефския автомобил за 100 000?? Ще излезе, че глобата значително превишава годишния ти доход...

103

Анонимен

преди 13 години

mmmmmmmmmmmm...:))) щом има толкова недоволни, значи трябва да се увеличат глобите:)))

102

мен

преди 13 години

Ама мен ако питаш, най правилно е да ми дават пари когато превиша скороста! Правиш си сметка дали си заслужава да си платиш 500 кинта глоба, и ако имаш излишна тая сума... ГААААААЗ с голфа и да го духат безпаричните!

101

Мадуро

преди 13 години

Интересно ми е с тези ограничения за колко време ще се стига София-Варна,като на повечето места ограничението е 60км,а няма магистрала и няма да доживеем и да има.Това си е още един начин за засилване на корупцията с полицайте-всеки ще иска да даде 20-30лв като знае какви глоби го чакат и какво висене в КАТ

100

шофьорчето

преди 13 години

Няма край в идиотизма на КАТ. Не ги е срам, че една камера )тази на Орлов мост) направи за един месец актове, колкото КАТ в цяла България за полвин година.Целта е ясна - вдигане на рушветите.Имам висше, знам три езика - може ли някой да помогне ?

99

КАТ

преди 13 години

увеличаваме глобите,увеличаваме и рушветите!

98

Мардокян до Мислещ

преди 13 години

Колега много си прав ама си пропуснал и перфектните пътища . Проблемът е че ГЕРБ дори на деистващите си колеги нямат желание да оправят положението . От нашите полицаи по-големи дриплювци май са само много бедните *** дето се обличат спецялно така че да просят . Тази година като гледам скъсани шапки , фурашки , обувки да неговорим за аромата .

97

Емо

преди 13 години

40-60 км/ч е достатъчна за нормално придвижване на какви разстояния! Не може да има светофар за всеки хипермаркет и знак 60 за всяка кръчма и бензиностанция, при дълъг път!