113

Astarot

преди 13 години

Тази, дето живеела в Гърция, да не би да не плаща 12 евро, за да влезе в Акропола? 3 лева за посещение на една от най-запазените ни исторически крепости са много, но за бира няма проблеми...Българските крепости трябва да се финансират от туризма и да се реставрират и пазят. Но не като Царевец, дето вътре всичко е ел. табла, тръбопроводи и бетон! Нека използват материали, които са се използвали в средновековието и да запазят автентичността! Не оценяваме какво имаме и не знаем да го използваме...

112

гражданин

преди 13 години

Овратително е да се четат коментари, където темата се измества, говорят се гнусотии и не се мисли....Разбира се, че всеки исторически музей или старина трябва да има такса за посещение.Нали трябва мястото да се облагородава и поддържа.Защото точно тези, които пишат простотиите тук, ги пишат и там по стените...

111

Анонимен

преди 13 години

ще се използват за облагородяване на района друг път.

110

DDD

преди 13 години

Входа за манастирите на Метеора е 2 евро и няма база за сравнение поддръжката там и тук. В манастирите има музеи, заради които е и таксата.

109

Анонимен

преди 13 години

Поправете "стълбите" към цървата,че е страшно и аз казвам КАТЕГОРИЧНО ЗА ТАКСА ВХОД,ДОРИ МНОГО ПО-ГОЛЯМА!!!!!!Стига измекярщина и мизерно мислене!!!!!!

108

AdminL

преди 13 години

Тия, които отказват 3 лв за Асенова крепост са онези същите, които дават по 20 евро, за да видят къщата на Инджи-то и Мехмед-я, на Али Реза-то и Хайрие-то. От тях по българските старини няма нужда! Най много да хвърлят по някоя опаковка от бисквити или да си лепнат дъвките и мръсните фасове... Лично аз дълбоко се съмнявам какво за тях е Иван Асен II и неговото време!

107

До някоя си

преди 13 години

Ами *** да погледаш манастирите на Метеора-там не само че ти искат пари ами и на входа ти дават пола,защото жена с панталон не се допуска .За абсурда си права-да платиш 10 лева вход за дискотека не е абсурд,но 5 лева за Аладжа манастир е...

106

някоя си

преди 13 години

Не разбирам защо се вземат пари за посещение на Аладжа манастир - 5 лв вход. Божият дом не следва ли да е безплатен .. .. !!!Все едно да отидеш на църква и да ти искат пари, за да влезеш.... Живеем в егати абсурда........!!!

105

Kiril

преди 13 години

Посетих крепостта и историческия музей на Асеновград преди две седмици. Трябва да ви кажа, че никога не съм получавал такова обслужване за стойност 1 лев!!, каквото ми беше предоставено в музея! Вярно че са 5 находки на кръст, обаче жената беше склонна целия учебник да ми разкаже, само защото има посетител в музея!

104

Kiril

преди 13 години

Егасиму! Вместо да си взема едно патронче мастичка за 3 лв, аз трябва да ги давам, за да видя историята на България! Къде го има това? Нито в Гърция го има нито по целия свят! Никъде не ти взимат 3 лева!!! Взимат ти много повече!Въпроса не е в трите лева, а в това дали човек уважава и цени историческото наследство на страната си. Да отидат в Бавария примерно! За да взлязат в един от замъците ще платят 17 евро, ама нали не е в България и не могат да мрънкат!!

103

Болярка

преди 13 години

Личи ви,че не сте хдили там. До крепостта има една пътека широка 50 см и как не е паднал някой от там още- не знам. Там трябва да се сложи парапет. Не се излагайте за 3 лв, в Гърция музеитеструват 5 евро. Очаква се и у нас да стане така.

102

Анонимен

преди 13 години

Не целия народ дава по 20 лв за чалга певици. Но данъците нали навсякъде са пропорционални на доходите?? Колкото те ни дават на нас, толкова и ние на тях. Просто е!

101

Dido

преди 13 години

За съжаление повечето хорица в тази държава си мислят,че с мижавите данъци и осигурвки който внасят може и трябва да им бъдат осигурени хубави пътища, качественно здравеопазване,добри пенсии и какво ли още не.А и да останат пари за подържане на исторически паметници,че и там да ходят безплатно.Що народ без да мисли дава по 5, 10, 20лв за да отиде и да гледа разни чалга певачки.Но да отдели някой лев за вход за исторически паметник им се струва като обир. С такъв народ каква да ни е държавата??

100

Васил Иванов

преди 13 години

За справка....на Белоградчик таксата е 4 лева, на Царевец е 6 лева а на античния театър в Пловдив е 3 лева.....Поне да се използваха за нещо разумно и практично-а те сигурно пълнят нечий джоб, и тези такси са без някой да ти проведе беседа и обясни на хора,които не са от тук, за какво идва реч

99

Анонимен

преди 13 години

upravlqva6tite naistina nestavat....3-lv da se razhodi6 tam deto e na naroda mqsto...3-lv koito iska exurzovod naprimer ne da se razhodq 3-lv ei makavi :@:@:@

98

българин

преди 13 години

Крайо време е да започнем да мислим като разумни същества. Никъде няма нещо безплатно, така че който иска да посети някаква забележителност трябва да е готов да си плати входната такса. Но трябва да има някакви правила при определянето на таксите. Когато ходим в Гърция не ни прави впечатление таксата и си плащаме с удоволствие.

97

до 666 и др.шестици

преди 13 години

вие изобщо ходили ли сте там или само драскате колкото за участие? има и църква със стенописи!

96

Анонимен

преди 13 години

10 лева е прекалено. Да отидем цялото семейство това са 30-40 лв. Ти наред ли си?

95

ники

преди 13 години

Госпожата дето живее в Гърция явно не се интересува от история.Там посещението на Акропола беше 12.5 евро преди 5 години,музея в Делфос е 9 евро.Разбира се срещу тези пари получаваш билет.За Асеновата крепост струва ми се проблема не е в размера на таксата,а какво получаваш срещу тези пари.

94

tulski

преди 13 години

Тука някой просто бъркат музей с крепостни останки на открито. Музеят се намира в населено място, в сграда, която се поддържа, екскурзовод и т.н. А в случая - разрушени останки от крепост, които не е ясно дали изобщо са на общинска земя и кметчето иска да си пълни гушата. И как ще облагородяват района ?! Ще построят крепоста на ново или ще възстановят крепостния ров ?