75

Анонимен

преди 14 години

И да допълня от предния пост (74 ти). Щом детето ходи на ясла, значи нищо не ти пречи ти да почнеш работа (през тези 8 часа си свободен). Това е закона, на който не му изнася си е негова работа. Имам чувството, че някои хора смятат, че държавата им е длъжна да им плаща, че имат деца ! И гледат да изсмучат максимума. Ееее, миии ! Аз бих имала и трето дете. И пак няма да потърся нищо от държавата. Тези деца са МОИ!

74

до Анонимен

преди 14 години

Тя баба ти пък никакви помощи не е вземала и е гледала детето си на нивата. Айде сега да се върнем в каменната ера. Тогава и детски градини е нямало, закакво сега държавата да се хаби да дава пари.

73

Анонимен

преди 14 години

Тук много народ хабер си няма какво е да гледаш дете, обаче акъл раздава на воля.

72

Таня

преди 14 години

Всички едри крадци на милиони вече "оправихме" и стигнахме до ... парите за майчинство. Я сега да видим колко "мъжество" се иска да се справите със 72 жени, които явно са водили "охолен живот" с 240 лева помощ за отглеждане на деца. Като не можеш да се изрепчиш на големите разбойници, най-лесно е да се направиш на велик с тия дето не са ти в категорията.

71

Анонимен

преди 14 години

А тук съм съгласна с властите ! Аз моите близнаци ги гледах вкъщи до 1,5 г. Три дни след като ги заведох на ясли за пръв път, почнах работа. От там, до 2 та им година съм взимала 1/2 майчинство, защото работя. Сега да не кажете, че близнаците взимат големи еднократни помощи - взимат, ама сега. 2005 година нямаше значение колко деца си родил, 2,3 наведнъж. Държавата ти плаща ОБЕЗЩЕТЕНИЕ точно за тези 8 часа работни, през които ти си гледаш детето и нямаш възможност да ходиш на работа.

70

а

преди 14 години

Колко пари похарчи НОЙ само за асансьори в разград и стара загора ? Това провери ли го някой. *** държава.

69

Луд за връзване

преди 14 години

А дето *** доят държавата не с хиляди, а с милиони? Че при тях раждането на *** се превърна в бизнес? Че не сключват брак, за да могат *** да ползват помощи за самотни майки? Или те са електорат, на който никой политик не ще да посегне! А да видим ББ ще има ли куража да ги сложи там, където им е мястото!

68

Ne e istina

преди 14 години

И с тези 10 000 лева какво по-точно ще направят??!!? Това ли са антикризисните мерки в действие?!?!? Винаги съм искала да живея и работя в България, но търпението ми се изчерпва....

67

Таня

преди 14 години

Ти вярно ли правиш сравнение. Детето ти има родители. Детето в дом е изцяло но издръжката на държавата. Държавата и твоето ли трябва да гледа? Хора като ги правите тия деца очаквате някой друг да ги гледа и издържа ли? Не вярвам да е така.

66

да

преди 14 години

Да ги връщат и ако им е трудно и нямат пари да са мислили преди да ги правят. *** работа...

65

Анонимен

преди 14 години

Е те така се пълнят дупки в бюджета! Събрали 150000 от тези на които най-много им трябват пари. Браво, очилат ***, герой си. И този дето не те е разкарал още и той е не по-малък!

64

ор

преди 14 години

В парите на майките, в бъдещето ни се огледаха! Колко часа, е едно дете в детското заведение и колко при майка си? Колко струва, на данъкоплатеца издръжката на едно дете в дом - около 700 лева?! А майката да го гледа с 240, нали?! Защо не видят трикратно увеличените пенсии на хората с големи такива и персоналните пенсии на най-богатите, от властта?! Там е големият теч!

63

Таня

преди 14 години

Нали имате платен отпуск? Колко време трябва на детето да свикне? Една година? Моето свикна бързо, но боледуваше често в началото. Трябваше ли и аз да чопна някой лев за това?

62

мама

преди 14 години

А не ........тези майки тарикатки трябва да върнат парите откъде накъде с нашите данъци те ще си мързелуват по цял ден.И ПО ПОЛЕКА С КЛЕТВИТЕ;че се се връща тъпкано.

61

Цветелина

преди 14 години

Тия *** дето са го измислили това ,я да ми кажат деца имат ли.На всички които имат малки дечица им е пределно ясно че детето като тръгне на ясла всекиден ден трябва да се взима на обяд докато свикне да е отделено от майка си,та питам аз какви доходи ще получава майката като никой работодател няма да търпи служителката му да си тръгва на обяд за да си взима детето и веднага ще и намери начин да я принуди да напусне работа.

60

1959

преди 14 години

До: ДЗЪНда докато учех висшето си образование съм работила на кафе, бирария, в магазин за строителни материали, но никога не съм се срамувала от работата си, защото с честен труд си изкарвах парите. Затотова пиша, че ако искат да работят винаги могат да си намерят работа временно , докато се устроят на желаната работа, но да си признаем много сме взискателни към работа и заплащане, но недаваме от себе си това, което трябва.

59

Анонимен

преди 14 години

Правят го щото не стигат парите,не за друго.Всеки се чуди как да вземе някой лев.

58

:)

преди 14 години

А как ще се плащат болничните на майките чийто деца са болни и трябва да отсъстват от работа за да не ходят децата на ясла или градина? Кой ден ще им се удържа? АЗ ПРЕДЛАГАМ НА ЛЕШПЕРИТЕ ДА ПРИЕМАТ ТЕЗИ БОЛНИЧНИ ДА НЕ СЕ ПЛАЩАТ ИЗОБЩО!!!!! КАПИТАЛИЗЪМ ДОБРЕ АМА ТО НА ФАШИЗЪМ ЩЕ ЗАМИРИШЕ!

57

kim

преди 14 години

stiga obviniavali Diankov za nevolite si!i az ne go haresvam kak zapochva dlujnostta na ministur,no toi ne e vinoven che v poslednite 8 godini prednite upravnici taka sa napravili che sega da stradame.ne e negovata vinata che durjavata e na tozi hal.I vsichki sega iskate toi za 6 meseca da opravi cialata kasha.e niama kak?ne e ot Oz.a maikite da prestanat da civriat.nikade po sveta niama 2 godini maichinstvo.2-6 meseca maximum i tova e.iasno 4 che e trudno da se gleda dete v BGno izbora si e va6

56

ха

преди 14 години

Нито имам дете, нито съм засегнат някак от темата. Единственото което мога да каже е: Ами да ви приседнат тез пари. Да не доживеете да ги похарчие като ги получите. И дано доживеете да видите децата си изпаднали в същото положение с вашите внуци.