21

Debora

преди 15 години

Подкрепям Митрополит Николай! Вярата е чувство, а с чувства никога не се спори. Тя не се натрапва насила и неможе със сила да бъде убита. Историята най- добре го е доказала, Ако любовта ни към своите бъде по-голяма от омразата към чуждите, живота ни ще изглежда много по-добър и хубав.

20

Анонимен

преди 15 години

Този Николайчо иска да натрапва православие, аз не искам да учи децата ми на идолопоклонство и да им прибира пари за свещи!

19

free

преди 15 години

toy e duxovno lice i uniformata mu e rabotno obleklo. no u4itelka s feredje si e jiva propaganda. nay-lesno e da se vyvedat uniformite i za u4enici, i za u4iteli, a sled rabota vseki da se maskira kakto si 6te. nomera e da ne se promivat mozycite na decata s razni prostotii nasila, a prosto da e svobodno izbiraemo - naprimer sre6tu 100 E godi6no, xa xa xa

18

иван лалев

преди 15 години

отчето просто,просто,*** отдалеч му личи.то да е ху.,да му го набиеш,*** то ум.валчев,колкото и да не го уважавам,прави това,наи вече заради исламизациите на образованието.каде бе искариотски ви беше клира,като христианите ги исламизираха масово,като хлеб не можеха си купуват,ако не се турчеат.попе,скриваи се ,че....ша ми изтриат поста админите

17

Мария

преди 15 години

Прав е Даниел Вълчев, а отчето да си подскача колкото ще. Аз съм учителка и няма да ми е приятно,ако в класа ми има шалвари, фереджета и забрадени глави.Нито пък ако има натрапчиви и дразнещи други символи на която и да било вяра. Има си църкви и джамии за тази работа.

16

преди 15 години

Хм... изведнъж и поповете се загрижиха за българското образование! И защо чак сега? Когато нещата тотално са изпуснати и изучаването на религия е най-малкия проблем на фона на това, което се случва в българското училище! И с часове по религия и без такива децата отдавна не изпитват никакво уважение към училището и изобщо към образованието! та вместо да се занимават с глупости, което било натрапчив религиозне символ и кое не било, да вземат да помислят как да си върнат уважението и интереса на учениците! напълно съм съгласна с коментарите на номер 3 и 4, на днешните ученици не им трябват притчи, а стягане на дисциплената. Пък едва след това може да се помисли и за часове по религия. Ама дайте първо да ги накараме изобщо да ходят на училище, защото каквито и часове по религия да въведете, под каквато и да са форма, ако децата приемат ходенето на училище като загуба на време нищо няма да се получи.

15

Иван

преди 15 години

Забелязали ли сте, че поповете почти винаги са пияни, дори с услугите си ощетяват бедния народец, Ха 50 лв за погребение, ха 100лв за венчавка, ха наздраве!

14

тота

преди 15 години

Да, българското училище е светско и там няма място за натрапване на религията. Може да се изучава история на религиите, култура на поведението, етикет, но не и да се внушава страх. За поведението на днешните ученици вина имаме всички от управляващите до последния човек. Разрушихме ценностната си система, а и примерът не е пример за подражание. Митрополит Николай да не се гневи на министър Вълчев, а да си отвори очите и да види обезродяването от българското на исконни българи в Родопите. И не само там. Вместо да анатемосва да седне и да обсъди как под формата на свободноизбираем предмет или Неделно училище към храмовете да учи подрастващите на християнските ценности и морални норми. Но, не и в училище!! Училището е светско!!!

13

Помашки българин

преди 15 години

"Митрополит Николай: И моята униформа е религиозно натрапчива"А тебе кой те е викал в училище ??? Или ще смесваме религия и училище пак ??? Следващата стъпка каква е ? Да рецитираме Библията наизуст ??

12

Иван

преди 15 години

Училището е за ограмотяване, обучаване и отчасти за възпитаване. Всеки е индивид и трябва да се възпитава лично от семейството си, така също и религията се предава от семейството. Който е вярващ да изповядва вярата си в цирквите, храмовете, манастирите, синагогите, джамиите и т.н. Затава някой църкви си имат неделни училища, за да учат там децата, а не да им се насажда в училище православие или друго. Като имаме предвид и това, че някой свещенници са по-бетер и от дяволи, нямат място в учшлшще.

11

преди 15 години

Трябва да се изучават всички религии от всички, както география или история, а не да се делят на ислям, православие! Предметът да е Религии по света.Защо искаме да станем фантици като ислямистите? НИма ако има мнго светове по земята, ще си затваряме очите и ще искаме да изучаваме само Земята???* Бог е един, но трябва да знаем какво говорят другите."

10

VladimirYosifov.blog

преди 15 години

Вие сте много смел човек. Свещеник от новото поколение.Вече е добре свещениците да покажат какво мислят за живота ни днес.Браво !!!Много по-лесно щеше да бъде да се изказвате и за антихристите в това и предните му правителство.Знам , че е опасно. Знам, вие не сте като някои католически свещеници, които се борят за доброто на миряните, ЗА КОИТО отговарят.Много по-лесно е да критикувате Вълчев и Василев.Дано са дали голямо дарение на църквата

9

Мартин

преди 15 години

Не желая хората около мен да бъдат приобщавани към каквито и да е религиозни учения и форми. Няма ли да се научим колко е вредно да се мисли в тази посока. Митът отдавна е разбит - приказката трябва да свърши, защото служи само като оръжие и оправдание.

8

преди 15 години

Е НЕВЕРНИК И БЕЗБОЖНИК. Отчето е право. Синът ми е в 4-ти клас и го възпитавам да има страх от Бог, да е добър, милостив, да не краде, да цени своя и на др. хора живота, каквото е по-силите му ако има възможност да помогне.

7

hh

преди 15 години

без коментар

6

xx99

преди 15 години

"Защото тази забрана вероятно цели да забрани и на мен да вляза в училището, защото моята форма ще се окаже натрапчива в религиозно отношение! - То пък сте се изпотрошили да ходите по училищата, пък и що да ходите я то там келепир не пада.

5

Турчин

преди 15 години

ами да, лошо е, ако дойдеш с расо в у-ще, защото там може да има деца, които нямат нищо общо с православието, и ги притесняваш или поне объркваш.Училището в България е светско, а българската нация - многоезична, многоетническа, и многрелигиозна !! (като много други и от много векове - нищо ново)

4

Шопски българин

преди 15 години

Подкрепям те помашки българин-о. Пръчка им трябва на днешната младеж, а не притчи от Корана и Библията, които и без това няма да чуят, камо ли да правят контролни на тях ...

3

Помашки българин

преди 15 години

Представям си как някой поп или ходжа преподават религия и се изнервят и почват с пръчката децата (*** всъщност - това са днешнтие деца), а те му отговорят и го замерят и му чупят пръстите.....В тази джунгла наречена българско училище - само попове и ходжи трябват - тях съвсем ще ги направят на нищо ... Пръчката трябва да играе в училище, щото у дома вече не играе..

2

преди 15 години

Децата трябва да се учат на истинси полезни неща за живота а не на вашите простотии.