28

до 25

преди 10 месеца

Стига си квичал руска подметка. Цеалия свяат помага на Украйна и това няма отношение към помощщта на Нургюл. доказателство----Войната е от две години , заради джуджето ***, а Нургюл която се състезава вече 15г. на практика никога не е била подпомагана....така,че руското посолство да не *** и да се занимава с воеуннопрестъпника путин.

27

Кемал Ататюрк

преди 10 месеца

Хубава туркиня Ше я вземем за жена

26

До 26

преди 10 месеца

Добре, не е спорт. Ама трябва да си умен, за да го играеш. Нищо общо с таблата, където не ти трябва акъл, а зар.

25

Анонимен

преди 10 месеца

Браво на фондация "Българска памет", че са я подкрепили финансово за разходите по пътуването и настаняването. Защо сте сбутали този факт само в едно изречение, а в цялата статия ни занимавате с разправиите на федерациите кой да се докопа до държавно финансиране?

24

възмутен

преди 10 месеца

Стига те го увъртали. Държавата ни има милиони да даде на Украйнските фашаги, но няма стотинки за много неща, включая и щахмата. Иначе държавните мъже ще се кечат до неь.

23

така е

преди 10 месеца

Всички са наредени на софрата да лапат.Никой никакви успехи не ги интересуват.Единствено личните ползи.Сега ,когато чуха и за наградата от 35хил.долара,откачиха от яд и злоба.И не само в този спорт.

22

Анонимен

преди 10 месеца

Държавата я няма,тя е абдикирала от много неща.Вжно е да слугинстват на великите сили,а че има такива люде като Теодоси,Нургюл и тнт,ще ги потупат по рамото и ще им замажат очите с някой орден от президентството.

21

Анонимен

преди 10 месеца

Факт е, че не бяхме чували до сега за нея. Вече чухме, целият шахматен свят чу. От сега нататък ще бъде ухажвана и спонсорирана.

20

До 12

преди 10 месеца

Е тука е тъй,всеки сам си е войвода,всеки иска да бъде началник,много вожд-малко индианец!

19

Анонимен

преди 10 месеца

А по времето на Веселин Топалов как беше? По времето на неговите успехи е нямало нито една федерация ли? Ами Антоанета Стефанова /ИТН/, а пък ИТН беше в управляваща коалиция, макар и за няколко месеца? Откога нямаме официално призната от Министерството на спорта федерация по шахмат? Пълен абсурд! Верно сме Абсурдистан! Айде променливи, пак в почивка ли ви хванахме?

18

Анонимен

преди 10 месеца

Играехме на един малък магнитен шах тайно в час по трудово. Сега играем онлайн с индийци и не е интересно.

17

Анонимен

преди 10 месеца

Ако федерацията получаваше държавно финансиране, просто хората, управляващи федерацията, щяха да разполагат с пари за тях си. Такъв е българският спиртни българския дух въобще. Така че по-добре да няма финансиране или да си намери частен спонсор.

16

Бай Дрън

преди 10 месеца

Шахматът се смята за комунистически спорт, както и вдигането на тежести. Затова и подобно отношение не само от държавата, но и от спонсорите. Беше времето, когато купувах всяка книга за шахмат, а те не бяха никак малко по време на соца. Беше време, когато голяма част от децата не играехме с телефони, а вадехме някакъв оръфан шах и играехме пред блока. Тия времена безвъзвратно си заминаха.Днес реалността е друга...може би е време ввече да се проведе и една олимпиада на трлвете.

15

Анонимен

преди 10 месеца

В аборигенските държави всеки трябва да се оправя сам, ако чакате някой лежач на държавната хранилка да ви помогне сте свършени

14

До 9

преди 10 месеца

Никва туркиня не е,чиста българка си е.Просто преди стотици години някой от дедите й е решил да смени вярата насила,за да запази това красиво семе вместо да отиде на дръвника!

13

Еврогейец

преди 10 месеца

Пари за нея няма,депутатите са в заслужена почивка до 1 септември ,няма да се занимават с глупости я.

12

Анонимен

преди 10 месеца

Как се е допуснало да има 5 федерации по шах в България?! Това е трагикомично! Дано да им е ясно вече на всички замесени, че така не става и това е в ущърб на спортистите!

11

Ханс

преди 10 месеца

Ми много ясно бе, защо държавата трябва да дава пари, да си намерят нормална работа и да си играят шах в свободното време!!!А ако наистина туркинчето ставаше за нещо спонсори щяха да се намерят.

10

Хипотеза

преди 10 месеца

А може би точно заради това печели? Там където хукват цели делегации с 15 шефчета и с политици, обикновено завършваме последни.

9

Страхотна мацка

преди 10 месеца

Колкото повече чета за тази дама, толкова повече хлътвам по нея. Красива, естествена и очевидно много интелигентна. Жена-мечта, поне така ми изглежда. Ако я познавах и си пасваме по характер, бих я взел за жена и не ми пука, че е туркиня.