344

Анонимен

преди 1 година

Работят само пенсионери на 70 години. Някои не могат да вървят добре. Заплата 700 или 800 лева. Има и някои на 50 и 60 г. Всички работещи бедни.

343

Име

преди 1 година

Ама разбира се, българинът е от атомен физик нагоре. Как ще иска 4 хиляди лева. Всето бългаЕ са направо професори по всичкология и всичкография, оправят светове, луната, Марс, Нептун, Плутон. А е, страшна работа ви казвам. В тая велика "столица" са само "каймакът на нацията", Мария Кюри ряпа да яде покрай тях. Затова искат по 100 000 лева на секунда да им дават, понеже са голямата работа. А за българските "програмайЗерчета", без коментар. Мислят си, че без тях няма да има свят. Tragedy!

342

Анонимен

преди 1 година

Научил думичките тикет и ЕРП и страда, че не получава заплата на QA, като това означава много знания на много повече думички и то смислово свързани. Мухахахаххаа

341

Мошеник

преди 1 година

Дефинирай мошеници

340

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 353 : "Наглед си хубаво, но киселиш" - цитат от баснята "Лисица и грозде"

339

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 351 : "Най-големият талант", който описваш не би останал в среда на "някакви недоучени ***". Той просто ще се махне и ще иде на друго място. Факта, че седиш още в тази среда говори за това какъв "талант" си.

338

Анонимен

преди 1 година

До 353 - Най-накрая ми стана ясно кой си ТИ "програмист" като започна сам да си отговаряш! Явно Наков те е порязал, че не ставаш за QA и затова само бълваш за тикети и как ИТ специалистите не стават за нищо, защото са те отрязали. Муахахахха Аз ти казах, че не ставаш и без изпит. Не мислиш логично, а шашашво.

337

Анонимен

преди 1 година

До Програмист Абе ИТ е поредната измама както банките. Уж високо заплати но нямало места, не всички ставали и т.н. но Наков ги обира за ИТ академии нали.

336

Анонимен

преди 1 година

До 347 Престани да пишеш, че си програмист като не си! Дразниш вече!!??! Тrol, скaпaн.

335

Анонимен

преди 1 година

Понякога и най-големия талант да си, когато си заобиколен от завистливи и самовлюбени хора, нищо особено няма да можеш да постигнеш с живота си. А в същото време гледаш как някакви недоучени *** се ползват от благата на живота. Ако живота беше справдлив да ми твърдите, че човек сам си кове бъдещето, но той не е. Обикновено тези който не заслужават лекия живот, са най-напористи да измамят всички и да се докопат до власт и пари.

334

Анонимен

преди 1 година

Да, връзките са важни и в ИТ сектора. Като имаш свързани 500 рекрутера в линкед ин, и сложиш таг "available for work" - и почва наддаване кой ще ти свали повече звезди от небето.

333

Програмист

преди 1 година

кой ще ви даде 4000лв. бе негодници , вие сте лош материал , подлежащ на унищожение и утилизация. Те голяма част и в IT сектора са негодници.. ще си седят на 4000лв. цял живот.. Вижте колко малко малко хора имат завършват магистърските програми на СУ и ТУ .. Колко малко хора имат трудни сертификати като AWS , spring и др. Повечето в IT сектора нямат образование и ще седят на малки пари ..

332

Анонимен

преди 1 година

малко са 4000 трябва поне 10 000 да търсят ...

331

Анонимен

преди 1 година

До 329 - Да, все още има връзкари. Особено в държавната администрация. Там се спъваш в тях постоянно. Затова трябва да се променим.Аз преди години като започвах работа в една структура на най-ниско ниво и се майтапех - моята работа за тези пари - никой друг няма да се навие да я работи. И си беше вярно.Един път дойде нов директор да види кои сме и какво правим:- Ти коя си? Аз съм Цвети, работя тук от 7 години, ти кой си? После ме заобикаляше.

330

учуден

преди 1 година

До: номер 328 (до учуден) Е да, ама пак се въртим около това кое е по-напред, яйцето или кокошката.Самият факт че говорим за лекари, неврохирурзи и прочие е показателен.Основната ми мисъл е, че далеч не са само Ай Ти специалисти черешката на тортата.Някак много пренебрежително звучи това "медицински персонал" както го назоваваш.Ами ако аз кажа "Ай Ти персонал" как ти звучи?Обръщам внимание - много лекари печелят повече от много Ай Ти специалисти.А иначе да, за заплата работа винаги има.

329

стефчо

преди 1 година

Пълни глупости. Не познавам млад човек с такава заплата ,освен ако не е наркодилър..

328

Батьо ви

преди 1 година

"Понякога човек сам не може да разбере, че живота му е поднесъл подарък." - човеко, в 500 символа тука успя да вкараш повече мъдрост, отколото някои съвременни "философи" в дисертациите си. Не се шегувам, чест и почитания!

327

Анонимен

преди 1 година

Kaк е, лоулайфъри? Замени ли се вече ИТ секторът от ИИ или по-скоро целият неквалифициран труд е вече автономен? как са нещата? Кога се преквалифицирахте за последно, сменихте ли основната ценност- Е60ката и пърцуцата? Или най-вероятно не?

326

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 333 : Да кажем, че хирурга има право на повече от една грешка. Но пилоти, ядрени инженери и сапьори - те могат да сгрешат само по веднъж в кариерата си. Радвам се че не съм хирург - фейловете не са рядкост в софтуера, и щях да съм оставил планина от трупове докато се учех.

325

Анонимен

преди 1 година

Понякога човек сам не може да разбере, че живота му е поднесъл подарък. Има хора които са ми помагали тайно, без да подозирам и чак след години, като анализрам живота си от дистанцията на времето, мога да видя бледите следи на тези хора и случайните обстоятелства. А собствения ми талант и услия не са оказвали толкова влияние на ситуацията, колкото тази скрита помощ или късмета, който съм имал. Така че понякога човек може да си мисли че всичко сам е постигнал, но не винаги е така.