53

Анонимен

преди 2 години

За да избегнат унижението на стойноста на никому ненужната рубла.Чийто реален курс е 200+ долара.

52

До споко

преди 2 години

Не се разваля но няма как да се спре добива от днес за утре. Начина да се отърват от излишните количества е като ги горят. Чудя се каква ли ще е физиономията на Путин като гледа как паричките му изгарят във въздуха?

51

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 41 - договорите имат значене когато има правила, с които всички са съгласни и които всички спазват. С блокирането/конфискуването на валутнитете активни на Русия, Западът отмени всички правила. *** е едната страна по договора да не си изпълнява задълженията, а да очаква другата да го прави. Ако шефа ти запорира сметката едностранно, но продължи да внася заплатата ти по нея, ти ще считаш ли че трябва да му работиш?

50

Анонимен

преди 2 години

До СПОКО! "Тя руската газ не е като американските бройлери или полските ябълки - не се разваля! А с времето става още по ценна!" ЯКО си бос както в тактическото така и в стратегическото позиционниране на "руската газ". :) Познай какво става със стока, която почти никой не иска. :)

49

Анонимен

преди 2 години

Руската държава иска да спре кражбите , и крадците реват че им пресекли мръсните схеми

48

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 46 "На ***.оти ви правят с това твърдение, че Русия променяла едностранно договора. Русия просто изисква" Русия иска подписването на Анекс към съществуващите договори, което е по същество промяната им, тъй че самата Русия противоречи на това, което се опитваш да пробутваш.

47

Анонимен

преди 2 години

вижте им инфлационите данни , хотели 30-40 процента по скъпи като услуга в Сащ, става страшно , дори Африка има по-добри перспективи, като се вижда колко младо население имат

46

СПОКО!

преди 2 години

Тя руската газ не е като американските бройлери или полските ябълки - не се разваля! А с времето става още по ценна! ЕС има още зима - две да осмисля! Па ако иска - насила хубост не става!

45

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 27Спрете се бе глу.паци. На ***.оти ви правят с това твърдение, че Русия променяла едностранно договора. Русия просто изисква плащането да влезе в сметка в рубли, но не задължава купувачът да плаща в рубли. Той си плаща в долари/евро при новия механизъм, но докато не бъдат получени в рублевата сметка, няма доставка. Всеки търговец може по всяко време да си променя сметката, по която иска да му бъде платено и това НЕ е нарушение на договора.

44

Анонимен

преди 2 години

Рублофобията ще ни накара да стоим на студено, Западните страни обявиха война на Изтока, включително и нас като членове, те не си спазват принципните доворености ,а ние защо да слушкаме, наистина правителството ще падне на 11ти , минавате всякакви разумни граници

43

Анонимен

преди 2 години

Рублата днес е нереално поскъпнала, явно масово се правят сделки с нея. Времето на краварите изтече, скоро стойността на доларите ще е равна на стойността на хартията на която са напечатани

42

Анонимен

преди 2 години

Русия не е единственият доставчик на газ и нефт. Като не искат долари и евро да си ги продават на Индия и Китай. Дано по-скоро се отървем от руските зависимости. Радев, Нинова и копейкин да отиват в Русия. България е ЕС.

41

Анонимен

преди 2 години

До А дали е същото? "после ти се отмяташ от условита като му обявяваш санкции" Санкциите нямат нищо общо с газовите договори. Сметките, по които се плаща за газа не са блокирани. Това е откровена руска лъжа.

40

Анонимен

преди 2 години

Газпром може да се обяснява колкото си иска, има договор там е описано как, къде и колко се плаща, всякакви други шикалкавения са неприемливи, няма газ, няма ? и $ това е!

39

Анонимен

преди 2 години

До Мм, дааа А ти не разбра ли, че това което прави Газпром е признание, че те без европейските парички не могат и ще стане каккто иска Европа? :)

38

ЬЬЬ

преди 2 години

А може би с това русия мечтае сама да определя курса на потъналата рубла спрямо еврото и щатския долар,за да привлича още по-баснословни капитали за финансиране на войната си в Украйна.

37

А дали е същото?

преди 2 години

До Анонимен: "като "магазинера" да подпише, че ще ти достави една стока при определени условия" - после ти се отмяташ от условита като му обявяваш санкции - искаш иу стоката и му запорираш сметката и НАКРА нагло очакваш той хем да ти даде стока хем да ти плати за нея! Интересна логика -атлантическа! А и протестираш че е садействал клауза "изменение на вътрешното законодателаство" - което смяташ че е само твое изконно право!

36

Анонимен

преди 2 години

До Неутрален "Смешен плач от Еуропата. Сметката, по която плащаха досега на Газпром, е блокирана, и е недостъпна за Газпром." Това е абсолютно невярно.

35

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 33 "Само, че в момента сметката по която се получват тези пази е БЛОКИРАНА" Това е абсолютно невярно. Сметките, по които страните плащат за газа, не са блокирани. Чиста руска лъжа.

34

Анонимен

преди 2 години

целта беше с валутни врътки и операции по превалутиране да завишат цената с 40-50 %, ама не им мина номера и ся се чудят как да излязат от ситуацията, незнам какво са очаквали, че някой ще им се върже ли?