52

Левтер

преди 2 години

Роботя в автосервиз и максимума е 100лв на ДЕН!Сервизът не е мой и се намира в София. Обаче пред държавата съм на минимална заплата.И така вече 14 години.

51

Да-а-а-а-а !

преди 2 години

В Дания винаги е имало нещо гнило, порочно, убити крале, родени гении - УЖАС ! Та затова са 47 там срещи 7 у нас - ама тука повече от сто години нищо не се случва като онези там на Север....

50

Кой ти каза?

преди 2 години

7 евро е 14 лева и то на час. За България ли говориме бе? Явно не ви е срам да лъжете ВИЖДА се! 14 х 8 часа = 112 лева надница! Кой ги зима а нормолния български работник ли

49

селянин

преди 2 години

средна заплата от 2500 лв нема у бугарско

48

Гладна кокошка ,

преди 2 години

Просо сънува.Който прави 47 в дания , може да прави 47 и в България.Въпроси?

47

До 30

преди 2 години

До ВескоБългария беше проект на Русия за дискредитиране на Запада и капитализма. В България успешно беше приета най-дивата приватизация и капитализъм, който изначално беше пагубен за всеки един народ. Години наред Русия пропагандираше по ТВ в Украйна, колко зле е ЕС когато влезнахме там. Нарочно се насърчават определен тип олигарси от Русия за геноцида над нашия народ. България ще пребъде когато се Освободим веднъж завинаги от Рассия, която е истинския тумор и винаги е бил.

46

Анонимен

преди 2 години

Забравили сте освен цената на труда за ас, да сложите и процента на данъка върху заплатата!! Освен това е честно да дадете и процентите на годишните данъци в Дания, щото с нея сравнявате!!! Струва ми се винаги, че подобни статиики ви ги пишат разни ненормални синдикалисти!!!!

45

Анонимен

преди 2 години

До 40. Нашите мили родни управляващи ни рекламират като високо квалифицирана и евтина работна ръка. И сме точно такива. Знаем и можем като в страните с високи доходи (а какви нека.дър.ници им там, дето лапат пари защото там са се родили!), но тук заплащането е мизерно. Такъв ни е имиджът. Дори е известен случай с голяма хранителна верига, която е искала да влезе у нас с европейски заплати. Естествено, не са им позволили, трябвало е да направят заплатите мизерни, защото иначе разбиват статуквото

44

Анонимен

преди 2 години

От 36 до 40 "Работата означава и квалифициране, квалифицирането значи по-голяма стойност, по-голямата стойност значи по-големи заплати и т.н." Ми не е така, пич. Тук работодателите искат да минат тънко (мизерно). На мен мисленето ми не е такова, такава е реалността. Аз съм квалифициран специалист. Предишният ми работодател беше пълен ***, бързо го напуснах, сега заплатата ми е х4!!! Работя за чужда корпорация, висококвалифициран труд. На запад на колегата заплатата му е по три. Това е!

43

до 45

преди 2 години

До Анонимен... Това са бруто разходи за заплата - влизат и осигуровките от работодателя, както и заплащането на заместник по време на отпуск или болничен.

42

bg

преди 2 години

До анонимния... тези 7 евро са с включени всички данъци и осигуровки, така че от 2140 остават около 1550, колкото е средната заплатаАйде научете ги тези работи

41

Анонимен

преди 2 години

7 евро Х 8 часа = 56 евро дневно Х 22 работни дни = 1232 евро месечно или 2410 лв месечно...................та, къде видяхте такава средна заплата в българия? виж за 3-3.2 евро на час може да се съглася

40

БСП КОМУНДЕ

преди 2 години

ТАКА Е КОГАТО ВЪВ УПРАВЛЕНИЕТО УЧАСТВАТ БСП КОМУНИСТИ. ГЛАД И МИЗЕРИЯ ЧАКАТ БЪЛГАРИТЕ

39

Анонимен

преди 2 години

До 9 Няма грешка. ЕС ви смята и сивия сектор. Вие паричките пак си ги прибирате. Това че СРЗ в България не ги отразява си е проблем на българската статистика. :))))

38

Стъкмистиката

преди 2 години

Не я гледам аз!

37

9

преди 2 години

14x8=112x20 (средно)=2240 СРЗ...интересува ме ние ли пускаме фалшива информация към ЕС или те си ги смучат от пръстите!?

36

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 36 "Хората просто предпочитат да са бедни без да работят." ОТТУК ви тръгват всичките проблеми и сбърканото мислене. Работата означава и квалифициране, квалифицирането значи по-голяма стойност, по-голямата стойност значи по-големи заплати и т.н. Тия, които отказват да работят и предпочитат да са бедни .... ще останат бедни каквото и да става, защото те ОТКАЗВАТ ДА СТАНАТ ПО-ЦЕНЕНИ от работодателя! Познавам хора започнали като обикновени шофьори, станали управители, но трябва БАЧ!

35

БСП КОМУНДЕ

преди 2 години

БСП СОЦИАЛНОТО МИНИСТЪРЧЕ, ЗАЩО СИ НА ТОЗИ ПОСТ. ДОКАРАХТЕ НАРОДА ДО ПРОСЕШКА ТОЯГА

34

123

преди 2 години

отново нагла лъжа на статистиката

33

Анонимен

преди 2 години

А защо цените в магазините са европейски? Къде отиват тези пари?