147

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 159Яено ти нямаш нищо общо с учебниците, та да се ограмотиш.

146

българин

преди 3 години

До: номер 150 (ПросоТо)Объркал си се нещо. Не се казва "американец". Така се казва разговорно.Официалното название е "US citizen", или "Citizen of the US".Има даже една такава рок песничка "Born in the USA"!Епитетът им е янки, а някои латиноамериканци им викат гринго.Латиноамериканците не се наричат "гринго", те не са "гринго".Но пак са американци!!!

145

Българин

преди 3 години

Македония е българска. Северна добруджа - също- Беломорска тракия също- Областтта около Драч на адриатическо море - също.До Ниш - също живеят българи.Санстефанска България обхваща българите в техните етнически граници.Кой я разкъса - т.н. Велики сили, заедно с Русия. Тежки грехове имат спрямо нашия народ, оцелял след 2 века гръцко робство, 5 века - турско робство и 45г. съветско робство.Оцелели сме и ще бъдем, защото сме БЪЛГАРИ!

144

Анонимен

преди 3 години

До българинНевярно.Много е просто, има два периода в това отношение.А: от поне 1000 години до 1945 година някакъв вариант на Бългрския език, където е имало българи (не гърци, или албанци)Б: след 45та, нововсъздадения по поръчение от Москва от руски лингвисти нов МАКЕДОНСКИ език, който е базиран на местни наречиа, но е с множество нови елементи, които максимално да го отчуждят от Българския. Резултата е език РАЗЛИЧЕН от българския, който език се използва и до днес.

143

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 152Тези споменати от теб Велики сили сме ги тупали по няколко пъти след Освобождението :)) Може да си зададеш въпроса колко "велики" сили са били, щом както ни изкарват сръбчетата македони не сме :)) Гледах сръбско клипче за историята в тубата, където сръбски историчари обясняват, че гадните българи имали план за заличаването на сръбската нация....чудех се да се смея ли или да изпадна в шок :)))

142

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 153Явно ти нямаш нищо общо с българския народ.

141

Анонимен

преди 3 години

До българинГрешиш, винаги са говорили български език. Трябва да си смениш ника на сърбин!

140

Анонимен

преди 3 години

Докато се опитвате да решите проблема с Македония и излизането на истината на бял свят за посръбчването и помакедончването на българите,вече ви изработват с новия вид македонизъм - тракизма.Опитват се чрез новоизмисления "тракизъм" да ви разделят и обезбългаряват,слепи ли сте?Българите от Македония също не са вярвали,че някога ще ги превърнат в македонци,но днес наследниците им са твърдоглави първи македонци,същото ви пробутват и с "тракизма",пазете се и изхвърлете тази нова дяволска обезбългар

139

българин

преди 3 години

Какви са фактите?Нека да спрем да четем небивалици.Фактите, тоест въпросът поставен в заглавието така: "На кой език са говорили предците ни?" има следния отговор:След 1991 г. гражданите на Република Северна Македония са говорили на македонски език.Преди 1991 г. гражданите на Република Северна Македония са говорили на славянски език омешан със сърбизми. Защото не са имали държава. И преди 1991 г., както и преди 1945 г. са говорили на славянски диалект близък до българския език.

138

А

преди 3 години

До Анонимен 61Може ли да се поклоним пред македонската луна?Да не говорим за македонския Марс!

137

Анонимен

преди 3 години

До ПроСоТоОбъркал си се. Те НЯМАТ НИЩО ОБЩО с българския народ.Само историята ни преди 1945та е обща. Дори тази след това не е.Колкото по-бързо го разберат хората, толкова по-малко такива заблуди ще ни се изпречават на пътя да си решаваме истински важните проблеми с тях, които касаят исторически факти отпреди 1945. По същия начин по който Австрийците и Германците НЕ са един народ, по същия начин Българите и СМците НЕ са един народ.

136

Анонимен

преди 3 години

Ако се признае до 1945 г. означава , че великите сили, Турция Югославия и Гърция дължат репарации на България и трябва да се върне до Охрид на бг. Как ще стане това и се отмени Берлинския и Нойския и Парижкия договори.

135

ПроСоТо

преди 3 години

До Анонимен138хареса ми!Обаче виж:-И шопите "немат нищо общо" с българите..Време им е и те /според теб/ да основат "Централнобалканска Шопска Република"..Границите на НЯКОГАШНА Велика България са били много,много на запад от сегашните!А тя /Велика България/ е била населявана от БЪЛГАРИ!Названието "българин" идва от ДЪРЖАВАТА,в която са битували!..както и "Американец" идва от "САЩ"!..А кои и какви ЕТНОСИ са се търкаляли в нея,е СЪВСЕМ ДРУГА ТЕМА!

134

Анонимен

преди 3 години

До Анонименприказки от хиляда и една нощ!

133

Анонимен

преди 3 години

До Скопскиекзарсисти и патриаршисти е принадлежност към църква а не етнос.това са две различни неща...

132

Анонимен

преди 3 години

След 1945 г. е същото както и преди 1945 г. Македония е потурчена и обезбългарена вместо от Сърбия от Югославия до 1991 г. очевадно със съгласието на великите сили след 1878 г. които целят да я откъснат от България в полза на Гърция и Югославия. Прави се етническо прочистване на всичко българско и се потурчват българите на македонци както в Сърбия до 1878 г. българите до Белград са потурчени на сърби.

131

Анонимен

преди 3 години

До АнонименМунчо, в южните Балкани,от около 480 г. са живяли две български племена ,още преди Аспарух да навлезе на юг от Дунав.Именно затова е превзет Средец(София) от българите,за да се обединят българите от север с българите от южните Балкани,а Средец(София) е стоял на пътя им.След като Крум унищожава напълно Аварския каганат,през 809г. обръща поглед на югозапад, по-точно към земите населени с българо-славяни и превзема Средец(днешна София)

130

Анонимен

преди 3 години

Да бъдеш фaшист, означава, че в сърцето ти има омраза.Да мразиш, значи си зъл. А злото рано или късно ще изгуби.

129

Георги

преди 3 години

Браво!

128

Анонимен

преди 3 години

той димитър талев говори и за гръцкия бит...това означава ли,че трябва да го наречем гръцки писател...по принцип при македонските писатели и от вардарска и от егейска македония,българският етнически елемент е много слабо засегнат.факт.не само при димитър талев.думата българин в книгите на димитър талев е по-рядко споменавана от други етнически елементи-гърци,аранути,турци и сърби.