26

мхм

преди 4 години

жените са зли същества. още в библията е написано. до ден днешен, с нищо не са допринесли за развитието на човечеството, освен с това да си отворят краката и да родят. кажете 1 нещо, което жените са създали/направили с което човечеството е прогресирало. Само 1, и моля без баналности от сорта Мария Кюри.. :D а да не говорим за българските жени. Смърт

25

Анонимен

преди 4 години

Мъжете в България получават 12,5% по-висока заплата от жените и работят с 35% повече и по-добре от тях...

24

Анонимен

преди 4 години

Ами аз до сега жена да дърпа въжето на лебедката на строеж не съм виждал. А това си е тежка работа. Хората качват на 3 - 4 етаж по 5 - 6 тона на ден...

23

7406087068

преди 4 години

Ne sum kompetenten po tas tema zashtoto nesum poluchaval zaplata v.bg ot desetiletia i nesum xapoznat sas detailite v.bg

22

Да

преди 4 години

27,точно го е казал...

21

:-)

преди 4 години

Второ за равенство са се борили суфражистките преди 100-200 години. Третата и четвъртата вълна феминистки искате привилегии като квоти, конвенции, субсидии за вашите НПО-та и т.н.

20

:-)

преди 4 години

До анонимна, една женаДо 19. век нито жените, повече от 90% от мъжете не са имали образование, защото до тогава не е имало безплатно държавни образовани, а само частни учители, школи и т.н. Същото е и за избирателното право. Всеобщо избирателно право ние получаваме през 2-та половина на 19. век, а вие през първата половина на 20. Век. Цялата ви пропаганда е избирателно цитиране на факти и статистики.

19

Софиянец

преди 4 години

Това не е вярно! По пътищата има само млади, хубави жени, които карат скъпи коли. Тов са успешни бизнес дами, които имат бизнес талант. Само не мога да разбера защо са им подути устните?! Според мен е някаква алергична реакция от 5G. STOP 5G!

18

Факт

преди 4 години

Това не е вярно...

17

хехе

преди 4 години

Защо ли мъжете взимат повече от жените !!!!???Логичният отговор е :Защото заслужават !Останалото е пропаганда и демагогия!

16

Анонимен

преди 4 години

Е няма как мед_сестра да взима повече от лекар.Все едно стюардеса да взима повече от пилот. Не става.

15

:-) до една жена

преди 4 години

Защо бездетните лесбийки феминистки най-много коментирате майчинството, домашното насилие и т.н. ? Второ, статията е за заплати и професии, а не за майчинството. Плюс това ви се полагат 2 години майчинство, то се счита за стаж и т.н.

14

:-)

преди 4 години

Вие чакайте да се появят дежурните НПО активистки вили, анонимна и др. да се оплакват, че в Средновековието нещата били еди какви си.

13

Анонимен

преди 4 години

В добре платените професии обикновено без висше като тираджия, строител, миньор и техник не се наблюдава наплив на жени, а около 100% мъжко присъствие, което е съвсем нормално заради тежкото физическо натоварване. С висше в интелектуалните професии като при лекари, адвокати,банкови служители, ИТ процентите на заетите мъже и жени са по-близки. Но последната категория не може да компенсира изоставането от първата категория.

12

Анонимен

преди 4 години

Статия смърдящ_а на фашизъм.

11

Анонимен

преди 4 години

Жените днес получават повече от мъжете в Бг.

10

69

преди 4 години

това не е вярно, в повечето джендърски фирми в бг средният мениджмънт са основно жени, били преди това секретарки със заплати 2-3 пъти по високи от мъжете, един от малкото сектори, в които нямат желание за феминизъм е строителството;)

9

Расизъм спрямо мъже

преди 4 години

Хайде да ги сравняваме по аналогични професии! Тираджийка и тираджия, упс то нямало, миньор и миньорка то пак няма, строител и строителка ама то нямало,, автомонтьорки, е баси, пак няма. таксиметров шофьор и шофьорка, мноооого рядко както и полицайка или военна, ама то половината професии ги изброих. А да учител и учителка, ама те вземат еднакво, доктор и докторка, пак еднакво, банкови служители еднаков, държавни служители пак еднакво. А да, мъжете се пенсионирт по късно но живеят по малко..

8

:-)

преди 4 години

Забележете, че в началото се твърди, че жените получават по-малко пари за една и съща работа, а след това ми сравняват заплатите на медицинските сестри с тези на лекарите мъже, а това са различни професии. Типична пропаганда. Сравняват ябълки с портокали, както казват англичаните.

7

Анонимен

преди 4 години

Тръмп го каза най-добре: Ще получавате колкото мъжете, когато започнете да работите колкото тях.