275

Анонимен

преди 4 години

До 290 няколко дена само 272 по точно а а общото е че Битката а и цялата кампания я почва и води някойси Алобатура понеже Симеон бил на смъртен одър .... За нищо я нямате това над половин година журрналисстите абе *** ))

274

Анонимен

преди 4 години

Нас ко ни вълнуват славяни *** и тор някъкъв за народите Нали сме Татари )))

273

DR

преди 4 години

Вси славяни, спрете с избиване на комплекси. Вкупом благодарете на гърците за всичко и се уиспокойте. Няма нужда от излишни драми.

272

Анонимен

преди 4 години

.....В Сърбия скочиха.....С такъв книжовен българо-каруцарски език, може би сръбския звучи по добре!11352

271

Анонимен

преди 4 години

Майко, тука някви де били са наслагали минуси на медицински факт. Ами ако не сте чували, сега да чуете - Симеон Велики е бил бит от хърватите, И то сериозно. Иначе сръбските първенци ги поканил на гости и ги избил поголовно и е инсталирал свой човек за сръбски княз.

270

Анонимен

преди 4 години

Сърбите в СКопие трябва да БЯГАТ обратно към Сърбия... Българите в областта Македония, бяха 500 години под Ислямско АЛбанско РОБСТВО и после- 75 години под Сръбско Владичество.. СЪрбите трябва да бяагт към СЪрбия, но за да стане това, трябва Бъългарската АРМИЯ да навлезе в Македония, да се обедният България и Севрерна Македония и и да изгоним Нашествениците Ислямисти албанци и Сърби. Затуй и Владо Черноземски уби оня Сърбин- Краля на Югославия, през 1934 г.

269

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 290Само че защо днешните хървати твърдят, че са потомци на българи, останали откъснати от българската държава на даден етап от Средновековието?

268

българче

преди 4 години

От 38 000 години до днес и во век и веков в задунайская всичко е руско и по руско ще става,каза другарят Путин.

267

Хахаха

преди 4 години

Ето ги... новите македонци :) Днеска само смешки чета...

266

Анонимен

преди 4 години

Едно от най-тежките поражения (ако не и най-тежкото) на българска армия по време на Първота българска държава е в битка с хърватите, състояла се на 27.V. 927 г., по времето на цар Симеон. Хърватите са били предвождани от техния крал Томислав. Толкова по въпроса дали е имало хърватска държава през Средновековието. Самият цар Симеон умира през май 927 г., няколко дни след загубеното сражение. Интересен е въпросът дали има връзка между военното поражение и смъртта на българския цар.

265

Анонимен

преди 4 години

България е основана тук още в края на 5-ти век, а не при битката на Аспарух.

264

Анонимен

преди 4 години

Когато османците нахлуват в Европа, водят боеве с византийци,българи,сърби на Балканите и унгарци,австрийци.Такава държава Хърватия не е имало в Средновековието,там са живяли сръбски племена

263

поправка

преди 4 години

сръбски племЕна са живяли точно там,където е днешна Хърватия,

262

Анонимен

преди 4 години

До АнонименНяма Хърватия,има Сърбия,не е имало такава държава Хърватия в миналото,Сърбия,преди да се премести ,сръбските племна са живяли точно там,където е днешна Хърватия,имало е само три държави на Балканите - Византия,България и малко по-късно се появява Сърбия.

261

Анонимен

преди 4 години

До Я Я да ти кажа ,че по времето на цар Симеон ,една българска армия от 30 000 хиляди ратници, е разбита от хърватите .

260

Я

преди 4 години

Сменили са дори фамилиите на всичките руски князе и царе от руско-български, руско-византийски,руско-сръбски и руско-руски произход,на немски и с немски фамилии и така провеждат нов нацизъм и шовиизъм над народите ни,заменяйки истинската история с фалшива западна!Когато се опитах в Уикипедията да сменя лъжите с истината,просто ме блокираха,ето така работят и асимилират народите от източна Европа,не вярвайте на това ново фанариотство,не вярвайте на лъжите им и фалшификациите им!

259

Ива Нова

преди 4 години

Първа Българска държава - 681-1018. Първо българско царство през IX век като при първоначалните земи по двата бряга на долни Дунав са присъединени области от Тракия и Македония, части от днешна Албания, Унгария и Словакия, цяла Сърбия и Румъния, а също и част от северното черноморие до река Днепър (цитирано от уикипедия). Глаголицата е създадена 886 г. и е основата на кирилицата. Не знам за какво претендират братята сърби. Да са живи и здрави!

258

Я

преди 4 години

Смениха дори името на Русия с "Россия",сложиха им едно "О",за да ги асимилират ипревърнат от руснаци в скандинавци,защото "рус" с "У" е чисто славянска дума и не им е удобна,по същия начин лъжат и румънците за историята им и други държави от източна Европа,това не случайно,цяла армия от хора работи по тази асимилация в нета, Тубата,Уикипедия,***,пропагандатори,това е предварително ораганизирана и подготвена асимилация на историята ни и на народите от държавите от източна ЕвропаНе им вярвай

257

Я

преди 4 години

ето така ни трият историята,а съвсем яно е казано,че Елена е от старата българска столица Плиска,образована,християнка,княгиня,а не дива *** скандинавка,няма други християни в Европа,освен Византия и България по това време,нито на север са били грамотниСмениха дори името на Русия с "Россия",сложиха им едно "О",за да ги асимилират и превърнат от руснаци в скандинавци,защото "рус" е чисто слкавянска дума и не им е удобна,по същия начин лъжат и румънците за историята им и други държави от изто

256

Я

преди 4 години

Новоизмислента "тракизация" също е част от тези манипулации,заменяне на името на българската княгиня Елена с наскоро новоизмисленото "Хелга" и от българска княгиня и внучка на княз Борис,извъднъж я превръщат в "скандинавка" и пробутват тази лъжа на руснаците,а съпруга на Елена-Олга - руския княз Игор,са му сменили името на измисленото "Ингвар",ето така ни трият историята,а съвсем яно е казано,че Елена е от старата българска столица Плиска,образована,християнка,княгиня,а не дива *** скандина