84

АНТИ

преди 4 години

От вас се иска да плащате данъците.Политиците дето ги избирате, ограбиха държавата за 30 години, а хубаво ще изпапкат данъците ви.Ако остане нещо, то от Общината ще го изядат.

83

Анонимен

преди 4 години

В Англия плащат 80% от усреднения бруто доход за последните 3 години, за 3 месеца. ако преди данъци е било 12.000 паунда годишно, получаваш 80% от 4000 паунда помощ за периода март-май 2020; решиха го само заради коронавируса. няма шменти капели 60/40, ама само за някои, няма документи, държавата и праща писмо и си получаваш парите по сметката, без дори да кандидатстваш.

82

Чиновник

преди 4 години

До aaСпокойно бе, човек. Това, че някои фирми са спрели е проблем само на собствениците на тези фирми. На тяхно място ще дойдат други фирми и ще им вземат пазара, клиентите и служителите и колелото пак ще се върти.

81

Анонимен

преди 4 години

Когато имаше чума по свинете и всякакви други съществуващи и несъществуващи зарази по селскостопанските животни, принудиха хората да си унищожат животните, след това им дадоха нещо уж като обезщетение. Сега правят запор на куп дейности, за които няма помислено обезщетение. Борисов казал например да били изкупели продукция от пазара и да я дадели на социално слаби. Той на пазар ходил ли е? Там не се продават само пресни плодове и зеленчуци.

80

Анонимен

преди 4 години

В другите държави дават някакъв доход за месец или два колкото трае забраната да се труди човека.В БГ само на държавно наетите.Това е социализъм за държавно наетите и мащехски капитализъм за самонаетите.Хем забраняват да се трудят,хем лев не дават,а после ще търсят данъци за да дават пак на държавно наетите.На какво прилича това?Утре ако стане война ние сме разделени!Ми да отидат да *** в окопите тия дето държавата им дава от данъците на тия дето ги внасят бе!Ама не ще извикат и тия дето внасят

79

аа

преди 4 години

и друго самонаетите ще се оправят, те затова са самонаети защото са кадърни и могат, и за тях не е проблем утре да почнат трудов договор, ама вие трудоваците кво ше праите бе ало разбирачи , абе айде бегайте

78

Анонимен

преди 4 години

Доста манипулативно заглавие. Е, ще има много прочитания и коментари.

77

Чиновник

преди 4 години

До Mister CroТе могат да си вдигат цените, колкото си искат. Въпросът е, дали ще има кой да им плати исканата цена. Ако няма кой да плати, пак ще ги свалят цените.

76

До аа

преди 4 години

Ама много си cool.

75

Анонимен

преди 4 години

До Чиновникнеграмотен държавен чиновник, самонаетите както и едноличните търговци по закон не внасят и немогат да внасят вноски за безработица, и затова си има причина и логика, и тука не иде реч за безработица в класическия му вид, а за фактическа забрана да се упражнява временно една или друга дейност.ПОНИМАЕШ ДРУГАРЮ ЧЕРВЕНА МУТРА?

74

Мен

преди 4 години

Смешници в момента плащам всеки месец почти 1000лв и на тримесечие още по 3к от изравнение и тия сега ми казват, че за мен нямало да има. Е щом няма да има минавам на минималните и да се оправят.

73

aa

преди 4 години

ейййй много разбирачи, само да ви кажа, ама кой работодател при спряла фирма ще се занимава с вас да кандидатсва за тези 60/40, за да си вади от джоба да ви плаща че не работите. *** вие в ред ли сте бе. Всички на борсата, вън. *** кой ще се занимава да попълва една кмара документи и да чака проверка от инспекцията дали е така или не е така. Ама няма кой да го прави това нещо. Няма да получите компенсации по тази програма, няма кой да се занимава с тези глупости. Фирмите спряха. Край.

72

ДА

преди 4 години

Браво,бе -***!Защо триеш !?Оставете и неудобните коментари,да се чуе за какво става дума!Защо ме изтри!?

71

Анонимен

преди 4 години

Самонаетите по закон не могат да внасят вноски за фонд безработица, а не защото не са искали да внасят, и не само за безработица а и за фонд ГВРС, и тука не аиде реч за безработица, а за фактическа забрана да си упражняват дейноста от страна на държавата

70

АнонимеН

преди 4 години

ПОРЕДНОТО БЕЗСКРУПУЛНО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ НА БОРИСОВ СПРЯМО БЪЛГАРСКОТО НАСЕЛЕНИЕ!И ДОРИ НЕ МОЖЕ ДА СЕ ПРОТЕСТИРА ЩОТО ВЕДНАГА СЕ ОТНАСЯ ГЛОБА ОТ 5000 ЛЕВАРАЙ ЗА ДИКТАТОРИТЕ БЕЗ ИЗБОРИ И БЕЗ ПРОТЕСТИ !

69

АНТИ

преди 4 години

България е фалирала !И да плащате данъци, и да криете - все тая.

68

Кой внася повече

преди 4 години

Един таксиджия без осигуровки където всеки ден минава 250 км градско=20лв метан=600лв+ 20лвбензин общо=620лв /само гориво/. Айде сметнете от 100лв гориво колко е акциз и ДДС и вижте колко печели държавата от неплащащия нищо таксиджия който уж работи без нищо да не плаща а сега му сметнете и другите разходи ??? Такова нещо / нищо не плащаш /човек няма. ! Щом мърда --плаща ТЕ много добре знаят какво са косвени данъци.....Просто извъртат нещата за да не платят на всеки някаква сума,така е !

67

Mister Cro

преди 4 години

Ама не им помагайте на самонаетите...хаха... Това е доста забавна подигравка с такива хора! Ама къде ще му излезе края, това също е забавно! Първо, ще останат малко такива, което второ, ще доведе до поскъпване на услугите им, а тези услуги държавата не може изкуствено да регулира като цени! Такива ми ти работи!

66

Анонимен

преди 4 години

A dyrjavata dokoga schte osigurqva zdravno,pensionno,i za bezrabotica cqlata administraciq, policiq,voenni i t.n. Tez pari sa ot naroda a za nego pari nqmaaa.

65

я Барба Ганю

преди 4 години

Чул Боко неква жена да разправя на пазара,че ще дават трильони от ЕС за умрели от вирус и карантина и решил да надмине Гоце триперо дето изкопа гьола в Беляне и купи тръби с парите на КТБ за Южен поток-Големио шлем!Голема далавера!Ама не чул,че БГ я няма у списъка!Турил си маска и се наредил да чака.Дошъл му реда,но Меркел го познала и рекла:я Барба *** се скрил ,но потурите и цървулите си не сменил и далаверка чака.Пари за теб нема,била му тояга по гъзо и го пратила на село компири да копа щот и едно време Германците били по хотелите,а шумкарите у шумата и мандри обирали!!!