25

до 9

преди 4 години

Ако ще 500 000 жилища да са на една фирма, то същите са нейна ЛИЧНА СОБСТВЕНОСТ!Другото е КОМУНИЗЪМ!

24

Анонимен

преди 4 години

До 24Сори душата, ама наемите се усвояват пред 3-4 години, много преди AirBNB да съществуваше. А и се получава така, че хира могат да стоят на места, защото събрентват някоя-друга стая на AirBNB.

23

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 16Е та това е прекрасен начин за издояване на някой и друг брадат пеньоар... Продаваш си ти апартаментът стига да го имаш и как става наддаването ?Идват некви араби и ти казват ние ще ти платим двойно? Еми идеално.Викаш няколко приятелчета и още 5-6 брокера за които сте се уговорили за тлъста пачка и се почва наддаването?1 млн?Добре,2 млн? гуд,Твоя човек казва 4 млн евро? Оня с роклята нека каже 6 милиона..С толко пари ще си купиш имение във Франция с вид на малък замък.

22

Анонимен

преди 4 години

До 19Не са смао арабите. Също има и много американски фирми. В Скандинавието се бият против фирми, който държат 2 процента от всички жилища в графовете. Ти представяш линси? Това е все едно да имам 20000 апартамента в София у да не позкавам знаци, че няма да изкъпя всички останали.

21

123

преди 4 години

Ако забранят Аирбнб наемите ще се нормализират

20

Анонимен

преди 4 години

До 15И таботата е, че говорим за жилища в централните районни, защото са скъпи. В един момент имал свръхлуксозно жилища, с огромна квадратура, който са буквално непродаваеми, освен за други инвеститори. Тъй като на доста места можеш да се измъкнеш и от данъци при печалба, тези апартаменти са като класически екзотични автомобили - никой не ги купува за да ги кара и струват прекалено много.Последствията са, че един в заел мястото на 250 примерно ...

19

Анонимен

преди 4 години

До 15Не точно. Познавам хира, които имат кооперации в големи градове, седящи празни. На въпросът защо, просто отговарят с:Цената на неизползван имот в поне с 10% по-висока поради особености в местното законодателства, ако синоъряу собственик, който ползва жилишето за дом, а да се пускат квартиранти, с всички разходи за подръжка, фирма моята до управлява, застраховки и данъци, правят това нерентабилни, сорямо постоянно покачващата се цена и е много трудно, да се намерят наематели.

18

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 16Значи вече започнаха да се защитават от пришълците, както могат?Не знаех, че арабите са ги налазили и по този начин.

17

Ха-ха

преди 4 години

Ами да изгонят 15-20 хиляди мигранти,та да се разреди населението на Берлин.

16

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 6С други думи, искаш да кажеш, че това е популистки ход, чрез който тази коалиция иска да циментира властта си?

15

Анонимен

преди 4 години

пазарната икономика и принципът на търсенето и предлагането отидоха на кино---Цените също нямат нищо общо с търсенето и предлагането. В Берлин трудно може дори да се купи жилище с цялата сума на масата, защото инвестиционни петролни араби наддават за него. Германците не могат да ги конкурират по никой начин. В същото време Берлин е страшно беден град със среден доход от 1700 евро на домакинство, който без евтини жилища не може да си поддържа дори и досегашната икономика по никой начин.

14

Не ми е ясно

преди 4 години

Там не действа ли пазарният принцип?Предлагаш стока или услуга на определена цена. Ако тази цена е непосилно висока, никой няма да купи стоката, нито ще ползва услугата.Не е ли така и с наемите? Ако ги надуваш много, никой няма да ти наеме недвижимия имот и тогава, щеш не щеш, ще намалиш наема.Защо е нужно да се намесва държавата? Средностатистическият наемател има доходи в определени граници. Освен наем, трябва да плаща още за храна и други неща. Значи, допустимият размер на наема е изчислим

13

Анонимен

преди 4 години

Меркелизм.

12

Анонимен

преди 4 години

До 9Това е вярно, но не променя с нищо ореднито изказване. А ако жилището е закупени на пазар а цена, без заем? Можеше да миниажете, че така ще стане - щях да вложа парите в някой фонд!!!

11

Анонимен

преди 4 години

Човешката алчност е безгранична. Какъвто и етикет да му лепват, дали кап или соц, алчността си е алчност.

10

Г

преди 4 години

Правилно! В Германия има воля да се променят в полза на народа! У нас народа го имат за роби...

9

Анонимен

преди 4 години

Никой няма право да определя за колко да отдавам под наем лична моя собственост---Лична собственост на куково лято. В Берлин 111 000 наемателски желеща са собственост само на борсовия концерн Дойче Вонен, още 31 000 на още по-големите гадини Воновиа, другите на по-малките акули. Жилищата не са закупувани на пазарни цени, става дума за приватизация на безценица на цели блокове бивша държавна собственост на ГДР. Подобна на извършената в България от фирми като Мултигруп на заводите.

8

Анонимен

преди 4 години

асане, Берлин не е в България.Там имат по-малко права и твърде повече задължения, които се следят.

7

Анонимен

преди 4 години

Това е абсолютен социализъм, какъвто е описан в дебелите книги.

6

Анонимен

преди 4 години

Многозначително сте пропуснали да напишете, че градът се управлява от коалиция на леви партии.