94

Анонимен

преди 4 години

А пък аз съм заварчик в Германия, взимам си чисто 3800 евро, без командировъчните/ плащат ми се отделн/ и си живея в Германия, здравеопазването ти здравеопазване, пътищата ти пътища............ като се пенсионирам сигурно че взимам 2-пъти по голема пенсия от средната заплата в БГ, па вие се кьоравете у Бг за 3000 лева и си мислете че сте супер дупер ИТ спецове :)

93

До 113 НСИ

преди 4 години

ИТ специалист не означава само програмист. Програмистите са доста малко сред ИТ специалистите. Броя на ИТ специалистите го има на сайта на НСИ, но някои тук искат да ги изкарат милиони или поне стотици хиляди, което е много далеч от истината.

92

До 113 НСИ

преди 4 години

Има и броя на ИТ специалистите в данните на НСИ. Само дето не пише колко са програмистите от ИТ специалистите.

91

Анонимен

преди 4 години

До 103Ъъъъъъх ... бляк. Java вика :(

90

Анонимен

преди 4 години

Като видя ИТ спецове да се редат на опашка за къщи в Бояна и Драгалевци, вместо за двустайки в "престижния" Младост, тогава че повервам че взимат супер дупер заплати

89

До 107 Кен

преди 4 години

Средна заплата е официалната среднопретеглена бруто заплата. Масовата заплата е бруто заплатата около медианната заплата, която в България е вече около 60% от среднопретеглената. Освен това има и нето заплата и едно сериозно сравнение между различни държави, използва нето заплатите.

88

Анонимен

преди 4 години

До програмистЧеТоест живееш като бедняк.Кефиш си се на велосипедът ,скъсаните маратонки,разпродажбите в магазинът за хранителни стоки.. Не те мразя съжалявам те.Тва твойто е проклятие.Но дерзай съвсем не си най-големият клошар с купчина пари.Собственикът на Икеа преживе разказваше за себе си че обича да яде в дом за социално слаби и да рови в кофите за стари вещи тъй като го боляло сърцето да харчи пари.Мисля че личното му богатство е няколко милиарда.Тва сигурно ще е идолът на животът ?

87

до 96

преди 4 години

Съгласявам се с теб. В София има около половин милион души с нормални (над 3-4000лв. заплати) и половин милион бачкатори със заплати 1000лв., което прави точно средна заплата около 2000лв., както пише в НСИ- току що проверих. Разбира се, тези проценти варират малко (бачкаторите са повече, винаги робите са повече от годподарите). Като сложим и заплатите в плик и реалната средна заплата за София става много над 2500лв.. Прощавайте, чистачката в нашия офис взима 900лв., а фронтофис момичето- 2500.

86

Анонимен

преди 4 години

До друг програмистВ момента годишният им приход е около 25 милиона долара____Ти сериозно ли ми говориш за световна компания ????? 25 млн $, че това по-малко дори и от бюджета дизайнерите на непретенциозен производител като Дачия

85

Анонимен

преди 4 години

Някои обичат да се фукат и заплатите им от по 700 лева, ги представят като заплати от 7000 лева. Доста ИТ специалисти са с 700 лева заплата, примерно тези в НАП.

84

Ken

преди 4 години

До до 89Можеш ли да дефинираш средна и масова заплата ?

83

Анонимен

преди 4 години

До АнонименАз съм IT, заплатата ми е 5000, нося предимно стари дрехи, купувам на промоции в Кауфланд и Лидъл, карам нова кола (щото старата 20-годишна се скапа тотално).Гледам, че някак не ти се връзва как хора с много пари могат да пазаруват евтини стоки, а?*** то си е до парвенющина - който си иска се хвали с новия мерцедес на старо и си брои стотинките; някои пък си слагат силикон тук и там;а аз тези пари ги инвестирам в образование за децата и няколко пъти годишно екскурзии навън.Капиш?

82

друг програмист

преди 4 години

До бай х.В по-ранен коментар е казана компанията: Chaos Group.Най-известният им продукт се казва V-Ray.Това е софтуер за компютърни визуализации, един от най-използваните на световно ниво.Компанията е започнала в софийски гараж без външно финансиране.В момента годишният им приход е около 25 милиона долара.Надявам се това да е достатъчно за начало. :)

81

Анонимен

преди 4 години

Няма война за кадри в ИТ сектора, а и заплатите не са толкова големи, колкото някои се опитват да ни пробутат. ИТ специалистите със заплата над 4000 бруто са малък процент от всички ИТ специалисти. Освен това има огромен резерв от нископлатени ИТ специалисти - работещите в държавния сектор, чиито заплати са 2-3 пъти по-ниски от тези в частния сектор.

80

Търсим.Сериозно!!!

преди 4 години

В нашата фирма търсим back-end програмисти с java , golang и mongoDB.Чистата заплата - 7000 лв. За препоръчани хора - бонус от 2000 лв.Обявите лесно могат да се намерят в джобс.бг. Налагат се от време командировки в Швейцария.Немският език е голям плюс ,но не е задължителен.Знам ,че тази статия ще привлече програмисти , ако някой е заинтересован да погледне обявите в джобс-а.Благодаря за вниманието

79

до 94

преди 4 години

Когато човек говори празни приказки, дава източник. Аз ти казвам- отвори сайта на НСИ и чети заетост по региони и сфери и средни заплати. Втори начин- изтеклите данни от НАП ги има навсякъде. Там има доста данни за заплати. Импортни си ги в първия безплатен SQL Server и си играй с тях. Ще видиш интересни неща и ще разбереш защо говориш празни приказки. 1700 души у нас взимали над 9000лв.. Мда, само в Лозенец може и да са 1700, ама в цяла България удрят доста сериозна цифра.

78

Анонимен

преди 4 години

До 88Само за бъзика - учих CS в чужбина и две години, след като започнах работа, разбрах че имаме термин програмно осигуряване. Бащата мниго ми се смя, ама не е мия ви АТА, че не съм над 40 ...

77

ноби

преди 4 години

големи заплати се дават на специалисти, доказани. без значение ит, автоматика, механици, ел. в моя отдел няма под 3000, кипаджийте са същите. ако напусне някой и се почва едно търсене, 5 месеца, после година да влезне в час. как няма да му даваш 3000. сори за тия , които взимат 1000, ама това е положението

76

Анонимен

преди 4 години

Майко мила какви глупости....Тая дама от коя HR агенция са я довлекли?Имало български мениджмънт - да бе да, само вижте как се разбяга народа от DXC и подобните, където мерИНДЖеите чайки (идват, осират всичко и отлитат) се развихриха.Или останалите подобни копия (Адеко, IBM, Телус и т.н.).Проблемът на мутрите е, че не могат да контролират IT-тата, както в останалите сфери, и това е много голяма мъка за тях....

75

до 89

преди 4 години

Абсолютни глупости. Отвори сайта на НСИ, разгледай. Данните ги знам наизуст, защото при определяне на бюджет за дадена позиция, се ръководим от тях. Например, искаме да даваме 20% над средната заплата. Заетите в IT сектора са много над 41к души, а средната заплата отдавна мина 2400, при условие, че ние на човек без опит даваме 3000 месечно. 50к души взимат над 5000лв. само в един квартал на София, драги... Средната заплата в София е около 2000лв.. Масовата- 4-5000.