22

пецата

преди 4 години

Ще вдигат данъците и това са просто оправдания, в бургас имаме 2 основни замърситела на въздуха кроношпан и лукойл е защо на тях не им се търси сметка нито колите нито печките могат да се сравняват с отровите на тези заводи , редовно обгазяват и всички си мълчат

21

Анонимен

преди 4 години

А селската учителница Фандъкова знае ли, че един вагон изгорени италиански пластмасови отпадъци се равнява на 1 500 печки на дърва?

20

Анонимен

преди 4 години

Но тези с кюмбетата ще бъдат обгрижвани от кметицата, а шофьорите ще бъдат наказвани с по-високи данъци и недопускане на колите им в центъра на София.

19

Анонимен

преди 4 години

Да, данъците на автомобили е добре да се вдигнат. Около блоковете е пълно с таралясници, хората купуват някакви стари брички, които после зарязват. При едни по-високи данъци няма всеки втори смръдльо да има по 3 коли, които и той е забравил, че има. И да се научим да ходим. Че забравихме.

18

до 20

преди 4 години

Ще стане. Времето на индивидуалния транспорт в средносрочен план ще е в миналото. Планетата не може да го понесе-всеки с лична кола. Ще се пътува само с обществен транспорт, и то съвсем скоро. Неизбежно е. Колите няма да бъдат забранени, но пътуването с лрична кола ще е много, много скъпо, а не ужасно евтино-както е сега. Евтиното пътуване с коли, в добавка-по един човек в кола убиват природата.

17

?

преди 4 години

А горенето на пластмасови отпадъци внесени от Италия като колко коли замърсява? Това никой и не го отбелязва?

16

?

преди 4 години

А горенето на пластмасови отпадъци внесени от Италия като колко коли замърсява? Това никой и не го отбелязва?

15

Я па ти..

преди 4 години

До увеличете данъците! 17 Аз предлагам данъците за колите да бъдат 1 500 лв месечно , а не годишно. Съгласен ли си ?Хи,хи..!

14

увеличете данъците!

преди 4 години

Караме най-евтино в Европа, и в резултат-колите са абсурдно много. В Прага и Виена колите са два пъти по-малко. Ниски са данъците са колите, евтина е граданската отговорност, няма тол такси за колите-тоест ивънградското пътуване с кола е евтино, няма такса за влизане в центъра, каквото има по света. И въздухът в резултат е отровен. Да се увеличат данъците-с пъти , за колите, да се въведа тол за леки коли, да се вдигне гражданската, за да се намали пътумането с коли. На запад се пътува с трамвая

13

увеличете данъците!

преди 4 години

Време е да се увеличат данъците за колите. Примерно данъкът да е поне 1500 лв годишно, а не стотина лева ,както е сега. Най-нииските данъци за коли са в България, а и бензинът е най-евтиния, и винетките-са евтини, и ку-о и сакато е с коли. В гъърция-се плаща по 30 евро за пътуване Солун -Атина, а в българия-50 евро винетка, и си караш колкжтж искаш и никой не ограничава пътуванията, и не отива на влака. Време е и да иматакса за влизане в цзентъра на София-п римерно 20 лева.

12

иванов1

преди 4 години

забранете твърдото гориво,ама ни плащайте отоплението на ток,или поне 50% от него,ама пък тогава ше се оправдават,че тока трябва да се вдигне,водата също,ама заплатите не,че няма да остават пари за тях,един кръг е това,в тоя кръг още един,в него още един,абе няма измъкване,всичко се върти страшно много.

11

Анонимен

преди 4 години

Гарантирано от ГЕРБ и най-вече от техните избиратели.

10

Анонимен

преди 4 години

Замърсяването НЕ е от печките, а от колите. Преди 50 години нямаше топлофикация в софия, отплението е само на дърва и печки, и замърсяване не е имало тогава. Проблечмът е,че в софия има 800 000 коли. това е пълна аномалия.

9

Анонимен

преди 4 години

сега им виновни дървата,ей хората се отопляват на дърва от каменната ера още,пък не са имали такива замърсявания,ще забраните твърдото гориво в България,ще изсечете горите и ще ги пуснете на износ за Гърция,както и сега се изнася дървесина натам,някой има интерес в България да не останат гори,но да не могат те да се ползват тук,защото тук са по-евтини,износа е скъп.

8

Пенсионер

преди 4 години

Едно време във Враца по цял месец имаше гъста мъгла. Балкана не се виждаше.Химкомбината и Бели извор бълваха яко. Ама кой да знае че праховите частици от 2.5 микрона са вредни. Важно беше да не изпуснем властта.

7

Анонимен

преди 4 години

От една страна, европендехите ни пращат хиляди тонове смет, за да ги горим ние. От друга ни налагат санкции заради мръсния въздух. Да ви имам лшцемерното съюзче!

6

Дядо Соци

преди 4 години

Така е . За това Грета гледа така злобно и страшно.

5

Анонимен

преди 4 години

Преди няколко години САЩ искаха да ни наложат да добиваме в и около Добруджа шистов газ. Борисов беше склонил. Беше и ангажирал сурия "учени" да доказват на "неразумните юроде" , че добивът на шистов газ ще носи само ползи и няма да вреди."Юродите" обаче се организираха в протести.Междувременно тази индустрия и в САЩ вече е силно на загуба, освен тоталното замърсяване.Сега.понеже големите страни в ЕС са големи автопроизводители,колите били невинни пчелички, само дето стойностите са подправени

4

Анонимен

преди 4 години

Италия разкри пред света българската боклукчийска мафия!

3

Въпрос

преди 4 години

А лятоска кои печки замърсяват с ФПЧ? Истинския проблем са трафика и задръстванията в гарнитура с плътното бетониране в Пловдив. Не остават зелени площи и свободни пространства за циркулация на въздуха в града. Тъпо и малоумно е да върите печките на дърва и въглища... ми защо не се предлага еко алтернатива фотоволтаици и термо помпи, а се пробутват пелети/дървени сърготини и биоотпадък. Това ли е екото и алтернативата ?