130

преди 16 години

"Тогава - освен пък да стачкуваме срещу учителите - е, от това пък по-абсурдно..." - Ей това вече е типичната българска дебелашка простащина! Чудя се някои хора умеят ли да идентифицират причината-следствето-последицата? Изобщо умеят ли да разсъждават причинно-следствено? Ето заради такив ахора винаги ще сме на това дередже:(

129

преди 16 години

Заем действително теглих аз, брат ми и съпругата ми с поръчителски кредит по 7000лв общо 21000лв.. Това ми беше старта но повярвайте ми притесненията и риска ,които поех и нощите ,които не спах ми съкратиха живота сигурно с 10 години.. Защото тези пари трябваше да се връщат.. Но живот и здраве а и доза късмет бяха достатъчни та сега сумата 21000 лв. да ме кара да се смея.. но тогава.. както и да е.. не съм против вас .. напротив подкрепям ви .. но искам да ви покажа ,че има и друг път в началото може и да е трънлив .. но пътеката постепенно се утъпква а накрая , като те грабне инерцията по надолнището- с усмивка си спомняш тръните в началото..

128

gandi

преди 16 години

оставка на цялото НС ..и без тва работа не вършат - техните заплати - на учители и горски

127

Цецо

преди 16 години

Ех хора как не разбрахте. Учителите не могат да направят реформа в образованието. Те не могат да решават да съкращават паралелки или да събират такива. ПОгледнете на реформата в образованието, като например промени в една частна фирма. Промените се правят само тогава когато шефа нареди. А шефа на учите е този мили господин "който разваля седянки". Беозчлив и нагъл. Но най лошото е че е абсолютно некомпетентен.

126

105

преди 16 години

Явно ти не си следил достатъчно добре. Има 2300 свободни работни места от тотално раздутия щат на учителите. И това са места за високо квалифицирани учители по английски, информатика и прочее. А тук говорим за съкращение от около 20 000 учители. Тежко е, но при положение, че децата да намалели със стотици хиляди да си стоят все толкова учителите е нереално.

125

SG

преди 16 години

Ефект от стачката досега няма и няма и да има. Просто мина доста време, а в България нещо подобно не стане ли до 1 седмица (или най-добре до 3 дни) - пиши го оптписано... Това и цели министър Вълчев, понеже прекрасно знае манталитета на българина.Интересно, защо не процедираха така по метода на отлагането и с шоферите и таксиджийте?Но явно от борбените действия на побърканата ЯТакева може да има вреда, ако наистина управленците решат плоско да ни изработят с данъците, което могат и още как!Тогава - освен пък да стачкуваме срещу учителите - е, от това пък по-абсурдно...

124

просто учител

преди 16 години

Тази стачка е точно,защото избираме да не бъдем повече утайката на обществото.Ти си напуснал за 700 лева,а това е нашата мечта,която се надяваме да постигнем до края на другата година.В момента точно това правим т. е. съдбата ни е в нашите ръце и не разбирам защо си против това.Борим се за 700 лева ,които за теб са нищо.

123

roditel

преди 16 години

НАПУСКАНЕ НА ПРЕГОВОРИТЕ И БЕЗСРОЧНА СТАЧКА ДО ПЪЛНА ПОБЕДА - ОСТАВКА НА АНТИНАРОДНОТО ПРАВИТЕЛСТВО.

122

anonimen

преди 16 години

E kato si uchil za pilot pone da si se nauchil da pishesh pravilno na balgarski ezik.

121

преди 16 години

Свалям ти шапка, но има един детайл! Не всички могат да са пилоти, най-малкото по здравословни причини (не е нужно точно на теб да уточнвам какви - и двамата ги знаем! ) А сега ми отговори на един единствен въпрос: Ако не беше заплатата ти като пилот, щеше ли да получиш заем (ако изобщо си теглил такъв) и щеше ли да имаш средства да започнеш бизнес?

120

ngc1275

преди 16 години

Не чучелото него ще го запалим неговата........ това ако е министър , здраве му кажи , оял се е и не му дреме ни за учители ни за никой!!!!!!!Време е Българино , зимайте копачите и лопатите и бой по "фашистите".Господин Станишев какво чакате , и не ги гоните тия кръвопийци , или и вие сте с тях.И кажете пак ли "танковете ще чакаме"или пък "еничарите" на министър Петков ще бъдат хвърлени срещу учителите и децата.

119

Дани

преди 16 години

Кой отрича нуждата от реформа? Само че досега се в вършила и в бъдеще ще се върши само ПСЕВДО РЕФОРМА, всичко е добре оформено на книга, заврънгулки и сладък тон, а де факто - нищо... съсипано обучение. И за пари се говори: толкова ще дадем, така ще направим, толкова ще заделим, ама какво се случва реално: Търсят се дарения от богати татковци за комп.кабинети и ремонт на стаите, а пък парите ги обират авторските колективи, с които играят ТИКВИТЕ и дето бълват ..найсе варианта учебници, които деунифицират образованието, при кандидатстване няма едно ниво, почват едни курсове и частни уроци, отделно в училищата НЯМА привлечени и стимулирани млади кадри (нали призовавате недоволните да напускат, а следствието е празно училище или с некадърни преподаватели)....За какви съкращения и сливания на класове се говори, като нормата е 18-20 ученика??? И как може оценките изкарани в едно селско училище СМЕСЕНА ПАРАЛЕЛКА да се съпоставят с оценките на ученик от Матем.г-я????? Ами ако родителят не желае детето да се обучава на село в смесена паралалка, а няма средства да го прати в градско училище - тогава кой е виновен? Не е ли системата, която ни докара до просешка тояга?Нямало деца? Ами, няма! ДЕМОГРАФСКИ СРИВ И ИЗТИЧАНЕ В ЧУЖБИНА ИМА ОТ 17 ГОДИНИ, ТЕ СЕГА ЛИ ГО ЗАБЕЛЯЗВАТ, ЗАЩОТО СА МНОГО ЗАЕТИ С 'РЕФОРМИ'?????Не съм учителка, но се занимавам с частни уроци по чужди езици, защото съм преводачка и често ме търсят я за домашно, я за контролно....Тезата на повечето родители в случая е: "Не го мъчи много, давай там, колкот' да изкара контролното/домашното, назад много недей връща, колкот' може, толкоз".... А самото дете нагло ми отказва да го изпитвам на думи и да преговаря 7 урока назад, защото имало контролно и нямало време за "глупости", майка му не ми плащала за това....Нормално ли е, дете в 7 клас да не знае азбуката на съотв.език, а да изискваш от него оценка на преразказ? Или да не може за една минута да сметне 12:3? Вината в учителя ли е? Ако детето не се занимава вкъщи или отсъства от занятия, ако родителите често го освобождават (ПРЯК СВИДЕТЕЛ СЪМ) с фалшиви извинителни бележки, само за да избегне поредната двойка на класно - чия е вината и кой трябва да се реформира?

118

roditel

преди 16 години

ГОСПОДИНЕ , НЕ СТЕ ПРАВ. КАК СТАНАХТЕ ПИЛОТ , СПОМНЕТЕ СИ. НИМА НЕ ДЪРЖАХТЕ ИЗПИТ ПО МАТЕМАТИКА В СЕЛО ДОЛНА МИТРОПОЛИЯ?КОЙ ВИ УЧИ ПО МАТЕМАТИКА И ЗАЩО НЕ СТЕ МУ БЛАГОДАРЕН.ЖАЛКО ,ЧЕ ИМА ТАКИВА НЕБЛАГОДАРНИ БЪЛГАРИ.

117

образован

преди 16 години

Според теб от 100 хиляди учители колко дават частни уроци.Най-много 1 процент от тях.Стига вече с този шаблон.А и от частните уроци не се забогатява,най-много да се запуши някоя дупка в семейния бюджет.От частната лекарска практика се печели,но от уроци,не ми се вярва някой учител да се превърне в капиталист.

116

Reporter

преди 16 години

Подкрепям напълно мнението от 11.26 от Родител

115

Родител

преди 16 години

Синдикатите и учителите трябва най-после да постъпят по европейски -НАПУСКАНЕ на преговорите и БЕЗСРОЧНА СТАЧКА докато тези двамата не си подадат оставката.

114

преди 16 години

Еми и то и аз съм пилот по образование ама не съм станал космонавт и не стоя на земята за 700лв. ами сметнах ,че тази заплата не ме устройва и не отидох да рева на децата или на пасажерите, ами запретнах ръкави и се занимавам с бизнес.. Защото обикаляйки свита разбрах ,че ако сам не си помогна никой няма да ми помогне.. Комунизма го няма .. а и тогава учителите бяха бедни... щом си избрал да си беден, защо сега изведнъж искаш повече отколкото си очаквал когато си учел???

113

Аз, моряка

преди 16 години

За тези две ехидни гадинги стоенето във власта е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ срещу българите

112

учител

преди 16 години

Ако си следил внимателно вчерашната среща,щеше да разбереш,че в момента не достигат 2300 учители.Кой ще реботиза 300 лева...Приказките на Орешарки за съкращения са само за отклонавани на внимението и настройване на обществеността и най-вече както се видя за разтакаване...Учебната година вече започна и подобни приказки в момента са излишни.Съкратени са хиляди учители до сега ,но заплатата ни е символична.Това със съкращенията си е чиста манипулация...Хора ,българи,и ти 150,нима не го разбираш и се хващаш на такива евтини трикове ,които министрите пробутват...

111

roditel

преди 16 години

БЪЛГАРСКИ УЧИТЕЛИ,НА ВОЙНА! СМАЖЕТЕ ТЕЗИ АНТИНАРОДНИ ***.НИЕ РОДИТЕЛИТЕ СМЕ С ВАС. ЩЕ ВИ ПОДКРЕПЯМЕ ДО ПОБЕДАТА. СОФИЯ Е С ВАС!!!!!НА ВОЙНА ДО ПЪЛНА ПОБЕДА! ОСТАВКА И СЪД ЗА МИНИСТРИТЕ!!!!