97

Анонимен

преди 5 години

Москва е третият рим!!! Хранителя на православните ценности в цял свят.. Ето вземи за пример и общата азбука с гордост написана от българи в българия.. Великата русь е всичко което ни обединява културно исторически... Незабравяйте че ние също сме славяни!!!

96

Анонимен

преди 5 години

Правя го безплатно.. Истината е на първо място

95

Анонимен

преди 5 години

Интересно ми е защо толкова силно желаеш москва в образа на зъл чингиски властелин???Струва ми се че това е идеологичната ти база за разчленение на руската цивилизация???

94

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен Твоята същност далеч надхвърля името ти... Честа има съвършенно друго измерение..Дори да се наречеш майк - пак няма да станеш американец

93

Анонимен

преди 5 години

До АнонименРазбира се че с името си. То е моята чест. Честта е моята същност. Мошениците и почитателите на катедралата в Солзбъри сменят името си, защото са без чест.

92

Анонимен

преди 5 години

А днес за съжаление света е еднополярен.. и понятието за суверенитет има други измерения.. ако сме васали на някого то митрополията е на запад от нас..

91

украдена русь

преди 5 години

До АнонименПрез 1280г. ханът на Златната орда отделя част от васалното му Владимирско княжество и го предава за княжене на Данаил - син или внук на Александър Невски (друг хански васал, княжил в Новгород). В тази отделена част се намира един единствен град - Москва. Така Данаил Московски се явява първия княз на Московското княжество - творение на хан Бату.

90

Анонимен

преди 5 години

Братле ти с какво се асоциираш с името си или със същността си???? знамената и названия се променят на всеки 10 години.. а културно-историческата ти същност те прави такъв какъвто си.. това е факт дори за западната материалистична цивилизация

89

Анонимен

преди 5 години

московското княжество е чингиско творение колкото аз съм космонавт...

88

Анонимен

преди 5 години

Литовското княжество започна инквизиция срещу собственното си православно население.. русия се явява победител и освободител и обединител!!!! Историята се повтаря?? не мислите ли??

87

украдена русь

преди 5 години

До АнонименМного добре казано. Трябва да се знае че Московия е Чингизитско творение, а Русь е християнско и европейско. След падането на Киев( 1686г), Московия се нарече Руска империя, московците станаха великоруси, а истинските русини - ги ''кръстиха'' малоруси( украинци) и белоруси, но кражбата на Русь не променя азиатския характер на Московия.

86

Анонимен

преди 5 години

Политиката на московското княжество в това време е обяснима.. същото нещо се случва и днес когато литва изпълнява американски мисии по цял свят..

85

Анонимен

преди 5 години

Литовкото княжество започна геноцид срещу православното си славянско население.. като накрая го предаде и обърна в католицизъм...

84

украдена русь

преди 5 години

До АнонименНещо повече. Ханът въздига Московското княжество във Велико Московско княжество (берлейбегство), след като Московия потушава бунта на Тверското княжество срещу Златната орда. От този момент (около 1325г.) Московия събира в полза на хана данъка (ярлък) на още три княжества. И има правото да изгради кремъл.

83

Анонимен

преди 5 години

Само като прочетеш...."шефът на радио "Ехото на Москва" и по-нататък даже може и да не си правиш труда да четеш такива п-о-м-и-и!!!! Това е най-лъжливото, гнусно и отвратително издание и имам чувството, че нарочно се финансира от "Газпром", за да покаже НАЯВЕ на руснаците КОЛКО отвратителен е западенския джендърски шо-росоидъм! И че "либерализъм"се превърна в най-мръсната дума!

82

Анонимен

преди 5 години

литовкото княжество е в съюз със полското.. а при все че болшинството от населението има славянски а не балтийски корени е справедливо казаното

81

Анонимен

преди 5 години

Московското княжество е покорено от златната орда!! и да русь ще се вяъзтанови когато се съберат отново всички руско-говорящи славянски народи

80

украдена русь

преди 5 години

До АнонименСлавянските княжества не воюват помецду си по това време, тъй като всички те са под властта на Златната орда. Изключение правят две княжества Полоцкото (Беларус) и Галичкото.

79

украдена русь

преди 5 години

До АнонименЛитовците не завладяват славянското население. Те са в съюз. 90% от аристокрацията са русини, руския език е официален, православието е официална религия (литовците до 1387г. са езичници). Това е възстановяване на Русь. В същото време Московия е провинция на Златната орда.

78

Анонимен

преди 5 години

Славянски княжества винаги са воювали помежду си... затова разцвета на руската цивилизация настъпва в момента когато тези войни спират и княжествата се обединяват!!!