46

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 30Само в България Кофопомпаджиите разбират повече от самолети от действащите пилоти и бивши шефове на ВВС.В България военните не разбират от стрелково оръжие ти за самолети ми говориш.Показвам на един старшина клип за снайперистка пушка калибър .50 и той ми вика: - Еййй, к'ъв е тоя калашник?Всичките военни са такива тъпагьози.Не различават Шпаген от Томсън, Чешка збрьовка от Цръвена застава.Даже съм сигурен, че и СВД от ловната версия на АК не могат да различат ти за самолети

45

Анонимен

преди 5 години

Извинете, но формата и профилът на тези Ф-16 са повече от смешни.Приличат на произведени по проект от някоя детска градина.Да не говорим че са на 49 години.

44

Анонимен

преди 5 години

Най-добрият изтребител е СУ-35.Това го признават дори самите американци.Ама Тиквата явно има друго мнение по въпроса.

43

F-16

преди 5 години

Само ГЕРБ. България е в ЕС и НАТО!

42

Анонимен

преди 5 години

Не разбирам много от самолети, обаче като гледам снимките ГРИПЕН е доста по-елегантен.Освен това е шведски, а шведите са пословични с качеството си.Да не говорим че е 5 пъти по-скъп от Ф-овете.

41

Анонимен

преди 5 години

Един Су-35 ще ги попилее буквално за 2 минути всичките 8 ламарини. От 400 километра още преди те да са го засекли на радарите и без да разберат какво става ракетите ще ги направят на кюфтета.

40

Анонимен

преди 5 години

За тия пари Гробарите на Българския народ можеха да построят 250 болници и 1 500 училища.

39

русофилистик

преди 5 години

Ако трябва да избирам между американското ламборгини и швецкото трабанче ще избера трабанчето, защото съм русофил тоест ***, миризлива *** на руските имперски интереси също като нашия *** ушат!

38

Гробокопач

преди 5 години

До АнонименНе толкова е лесно, обаче да бъде унищожен Грипен-а,з ащото за него не са задължителни летища и по този начин, малка държава като нашата, ще има известни шансове.

37

Анонимен

преди 5 години

Тиквите се гласят да купят 8 самолета за 2 милиарда лева, тоест един самолет ще струва на БГ данъкоплатците - точно 250 милиона лева, което превърнато в долари е 156 милиона долара.При цена на самолет в официалната листа на компанията между 14 и 18 милиона долара, в зависимост от модификацията Ф-16.Чакам Гербо-експертите да обяснят тази чудовищна разлика в цената.Да се дадат 156 милиона, за нещо, което реално струва 18 милиона.И то за 8 такива неща.

36

Анонимен

преди 5 години

Тоя не го ли разследваща и уволниха, защото беше подменил документациите?

35

Анонимен

преди 5 години

А защо не ни ги предоставят без пари САЩ, нали сме натовски партньори. Ние им предоставяме територията си за военни бази срещу Русия и така се превръщаме в мишени и пушечно месо при евентуален конфликт, а те искат 2 милиарда за жалката бройка от осем остарели 40 годишни самолета.

34

Анонимен

преди 5 години

Дори и Ф-35 да вземен (който впрочем още не могат да го дократ да лети и все си пада сам) при военен конфликт тези самолети ще бъдат засечени и свалени още първите 10 минути след като излетят и това е ясно на всеки. Просто янките искат да гепят двата милиарда.

33

до Герботиквите

преди 5 години

Цената на един самолет Ф-16 БЛОК 70 е 18 милиона $.8 бройки х 18 милиона = 144 милиона $.Въпрос - в чий джоб ще отиде разликата от 1 856 милиарда долара ?Самолетите ще бъдат купени на около 12 пъти завишена цена.Това на никого ли не прави впечатление.Отворете и вижте колко струва един такъв самолет и за колко се гласим да го купим ние.

32

Анонимен

преди 5 години

Не виждам защо да купуваме стари самолети на 40 години и да даваме 2 милиарда за нищо, при условие, че нашите Миг-29 са по модерни и по-добри почти във всяко отношение. Само да се ръсим 2 милиарда данък на господарите отвъд океана.

31

Анонимен

преди 5 години

Ало, другари блок 70 тепърва ще се произвежда като ще има нов двигател, нов боекомплект, радар и електроника от Ф35.Вие може да си пишете, че бил провал и спрян от производство 1972г(WTF?), но и 1000 пъти да го напишете това няма да стане истина.Самолета ще е Ф16, ако щете ... да са си съдерете.Свиквайте с мисълта!Още повече американците ще намалят и цената.

30

Анонимен

преди 5 години

сериозно започва да ми писва тази 15 годишна сага с тия самолети , а предполагам и не само на мен.въртят, сучат , усукват, шикалкавят, конкурси, оферти, сондажи, комисионни ... за некакви пикливи 8 или 16 самолетчета.и всичко това влачене заради желанието да се продължава да се стои в разкрачено, джендърско положение ... от което скоро ще настане разчекване , и то както по вертикала, така и по хоризонтала...

29

ф16

преди 5 години

ами вижте другите страни от НАТО и света с какво са въоръжени и тогава спейшълите *** да си измислят простотии

28

Анонимен

преди 5 години

Ако ще клякаме на САЩ и ще купуваме американски самолети то да са F 35,или поне F 22. Никой не си купува Шевролет модел 74 година с нова електроника,а взема BMV,Ауди,Мерцедес или Тойота от ново поколение.

27

Анонимен

преди 5 години

Летателния час на F-16 е с 50% по-скъп от този на Грипен. А за радиуса на действие, извинявайте ама не сме кой знае колко голяма държава за да е сред топ приоритетните параметри... А Тодор Тагарев си е американска номенклатура, това е ясно от много време.