25

Анонимен

преди 5 години

Свестни хорица са сърбите ей да знаете

24

Анонимен

преди 5 години

До 20Абсолютно прав си. Да напомним на невежите, че неслучайно австрийският граф и дипломат Ковенхюлер спира победоносното настъпление на българските княжески войски към Ниш, след като поставя Ултиматум на София: Ако продължите, ще срещнете вече не само сръбски, но и австро-унгарските имперски войски! По този начин войната е преустановена. Крал Милан беше протеже на Виена, Сърбия тогава бе проавстрийска. Но по-скоро ще научиш едно магаре да умножава, отколкото русофоб на история ;)

23

Питър

преди 5 години

До Анонимен 21Е, не е точно глупост на Фердо - все пак и той е бил немец, няма как да е било по друг начин.Голямата грешка е, че освен още веднага след Освобождението тръгваме да си търсим "цар", но го търсим и там, където не ни е работа - Австрия, Германия

22

До 21

преди 5 години

Македония и Западните покрайнини бяха взети с измама от Сърбите още през Междусъюзническата война. Точно това е и причината да се включим в ПСВ, стремежът да си ги върнем. Иначе за какво бихме воювали ако си ги имахме?

21

Анонимен

преди 5 години

България трябваше ,да гласува против ,не толкова за да защити интересите на Сърбия,колкото до истината за косовската полиция!Не може полиция която е свързана с престъпни групировки включително и наркокартели ,да има достъп ,до секретни документи на Интерпол!

20

Анонимен

преди 5 години

Малка поправка.Сърбите анексираха Западните покрайнини, анексираха Македония, защото БългариЯ загуби ПСВ. Тогава Великите сили /както ги наричаха/ Англия и Франция преразпределиха Европа. И дадоха Македония и Западните покрайнини на Сърбия, която беше техен съюзник през Първата световна война.А ние бяхме бити през същата война поради глупостта на Фердинанд, който се съюзи с вечно губещата Германия. Сега пак се набутахме между шамарите с Германия.СЪДБА.

19

Анонимен

преди 5 години

До 15 Пишеш пълни глупости.Историческите документи говорят друго,а именно твойте западни дружки в лицето на Австро-Унгария подкрепят Сърбия ,даже подтикват и крдитираст западната ни съседка срещу нас!След Освобождението Сърбия е обидена на Русия и се ориентира към Виена!Император Александър нарича крал Милан подлец и изменик!

18

До Пълни глупости

преди 5 години

Сложих ти + ако това изобщо има значение, но не е вярно, че ни нападат под диктовката на Русия през 1886 г. Това е изкълчена история, част от анти руската пропаганда и опитите да се настрои българския народ срещу руския. Няма да стане. Сърбите ни нападат подтикнати от Австро-Унгария. След разгрома на сръбските войски в главната ни квартира пристига австро-унгарския пълномощен министър в Белград и заплашва, че ако продължим настъплението ще срещнем техни войски. Те финансират и сръбската армия.

17

Анонимен

преди 5 години

До ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ!Когато Русия ни освободи, ни остави територия два пъти по-голяма, отколкото имаме сега. Запада върна на Турция две трети от тази територия, а Русия после искала да разпокъса и затрие това, което ни е останало. Егати логиката.

16

Анонимен

преди 5 години

Всички сърбски новини изгледах и никаде тази новина не намерих нито пък се някъде споменава България. Но сега наближават празниците и затуй е тази новина за да си харчиме парите у ***.

15

Анонимен

преди 5 години

Ватикана ще я превърнат в джамия, когато му дойде времето по подобие на Света София в Константинопол .

14

ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ!

преди 5 години

ТОЧНО КОГАТО БЪЛГАРИЯ СЕ ОБЕДИНЯВАШЕ 1885г.....ТЕ ПОД ДИКТОВКАТА НА РУСИЯ , НИ ОБЯВИХА ВОЙНА НАЧЕЛО С КРАЛ МИЛАН!СЪРБИТЕ СА АНЕКСИРАЛИ МАСА ЗАПАДНИ БЪЛГАРСКИ ЗЕМИ , И ТО С ПОМОЩА НА РУСИЯ!ЦЕЛТА ИМ ВИНАГИ Е БИЛА--ДА ЗАТРИЯТ И РАЗПОКЪСАТ БЪЛГАРИЯ!ДНЕС--ПАК СА СЪЩИТЕ ...И ПАК ПОД ДИКТОВКАТА НА РУСИЯ И ПУТИН!НИЩО НОВО НА БАЛКАНИТЕ!!!!!!!!!!!!!!

13

Анонимен

преди 5 години

Сърбите по пет на нож !!!

12

Анонимен

преди 5 години

Србе на врбе !!!!!

11

Анонимен

преди 5 години

"Натрак брача, натрак брача" - викаха сервосите и панически бегаха, отстъпваха накъм Ниш. А тамо што върбе имаше...

10

Анонимен

преди 5 години

Това, което се случи на Югославия ще се случи и на ЕС, когато мюсюлманите станат достатъчно на брой много страни главно в ЗЕ ще се разпаднат на мюсюлмани и християни.

9

Анонимен

преди 5 години

Северна Македония са 80 г. под сръбско робство. Черна гора също и ясно че ще са против Сърбия.

8

Анонимен

преди 5 години

Сърбите каквото са надробили да го сърбат от тях само лошо сме видели.

7

Даскала

преди 5 години

Вучич , Вучич главата ти е пълна с вятър и мъгла, ще видиш ЕС през крив макарон!Кой пръв защити Сърбия при бомбардировките на НАТО?Естествено не помниш!А кой пръв нападната младата българска държава , току що освободена от Русия и българското опълчение?Вие , Сърбия "братята" нападнахте млада България!И как да Ви имаме вяра?И Вие като македонците , върти , суче , лъжи и инсинуации!

6

Анонимен

преди 5 години

Е, нали през балканската война бяхме с вас..... точно преди да ни забиете,ножа в гърбъ. И налу помните какво стана после? Българската армия стигна до Австро-Унгария.