188

До 213

преди 5 години

Горянчо,ами да се възродите батка - нема лошо - ама племето апахи изпосече горите -горянин без гора не е горянин! Де ще се криете,де ще се маскирате - много ми идва в неизвестност...Пък и да ви срещнат десетина войни апахи - тръгнали с томахавките да секат гора - не ви знам колко бързо бягате,тренирани ли сте на спринт,а?

187

Waffen SS

преди 5 години

От изнесеното се разбира ,че горяните в голямата си част са заблудени малограмотни хора , а друга част откровени криминални елементи.Сега тяхната бандитска дейност се героизира,за да се покаже ,че е имало някаква хипотетична съпротива срещу социализма.Разбира се сега му е времето да се направи от мухата слон=

186

Анонимен

преди 5 години

Време е да се възроди горянското движение срещо Б отбора на БКП!

185

!

преди 5 години

Дочо Веле да гледа там да обслужва хамериканските си господари и разбира се да пищят срещу русия. Да си гледат там окупираната от САЩ територия и да не се грижат за България.

184

Балък до 209

преди 5 години

Ми точно затова че,,живееш'' в Щатите -земляци сте -Токай-ито е от племето дакота а Оцеола е от семинолите,Флорида...Name like Истината ми прозвуча претенциозно - затова си позволих да те коригирам..I'm sorry...А иначе тук в България къде живееш,от кое село си?

183

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 203Интересно, според теб, как реагира държавата срещу структурите на БНО Шипка?Изобщо реагира ли по някакъв начин?

182

До #207

преди 5 години

Ей, балък, много си смотан, а и на всичкото имаш сигнали от горе. До кога ще ходиш с антенки на главата си, не те ли вече приеха на четвърти километър? ***, мен не ме мисли, извинявай, като ти чета глупостите, разбирам, че това е невъзможно за теб, но все пак да ти кажа, с чутурата ти дано го проумее- никога не съм бил нито комсомолец, а още по-малко пък комунист, и сега от 23 год живея в Щатите - супер ми е тук, а ти си получавай сигналите от горе

181

До 205

преди 5 години

Около 7500 са били общо - около 600 планински боеца,50-70 ятака,около стотина,,инструктора'' комшии плюс англоговорящи и останалото - съчувственици...Стискали са им палци в борбата...

180

До Истината

преди 5 години

Абе момък - смени си ник нейма - Токайто се кръсти или Оцеола - щото си бая далеч от Истината...Прекалено категоричен си в определенията а това е приоритет на Бога - не на простосмъртните...

179

Анонимен

преди 5 години

Грандиозни лъжи. Дайте списък на тия 7-8 хиляди души. Абе с цяла хилядарка варирате, дайте ги поименно. Не били терористи - ами напишете подвизите на Гуджо, колко човека е убил. Партизаните били лоши а горяните добри. Ей не спряхте да фалшифицирате историята. Поименно горяните не са повече от 600 човека. Половината с английски съпорт. Дайте списък на убитите от комунистите при колективизацията и това лъжете

178

Анонимен

преди 5 години

Всяка политическа система си измисля механизми, с които бетонира властта си и нищо на този свят не се е променило. И сега се оказа, че три милиона българи не могат с референдум да махнат субсидиите на партиите, а пък въпросът за намаляване на броя на депутатите дори не бе допуснат. Измислили са начин да елиминират всеки опит за промяна, а ако се опиташ като горяните да се противопоставиш с оръжие няма да те обявят за дисидент, а за бандит и терорист.

177

Анонимен

преди 5 години

Всяка система се защитава чрез силовите си структури. Ако сега поискам да сменя системата по начин, противоречащ на конституцията и организирам чети и въоръжена съпротива, как ще реагира срещу това днешната власт?

176

До Истината

преди 5 години

Да - аз въздишам по Татовото Време.Роден съм през 1960 и живях скромно и щастливо до 1989г Партизаните и горяните са били преди мен - сега актуални са талибаните...Всеки с Времето си...

175

Анонимен

преди 5 години

И *** в днешно време оказват съпротива на властта - това значи ли, че ако някога системата се смени, ще се окажат дисиденти? Като се замисля, те и при соца си бяха дисиденти и борци срещу системата.

174

Истината

преди 5 години

Дали движението на горяните ще се изучава в училищата сега или пак ще бъде забравено не е важно. По-важното е, че народът постепенно се осъзнава и разбира, как е страдал и кой е причинил тези страдания! Определено сме далеч от постигнатото от бившите комунистически страни, защото съзнанието ни е още зелено. Все още има ***, въздишащи по комунизма и Тато, а това е част от спирачката ни за един прогрес!

173

Всеки е с бъдеще!

преди 5 години

...и хладен гроб - сладка почивка...

172

Анонимен

преди 5 години

ЗНАЕТЕ ЛИ, ХОРАТА ПЕТ ПАРИ НЕ ДАВАТ ЗА ПАРТИЗАНИ, ЗА ГОРЯНИ , РЕПРЕСИРАНИ, ДЕПРЕСИРАНИ И ПРОЧИЕ ОСТАНКИ ОТ МИНАЛОТО. ВСИЧКО Е МНОГО ОМРЪЗНАЛО И НА ВСИЧКИ СА СЕ ВТРЪСНАЛИ ВСЯКАКВИ ИЗМИСЛЕНИ ГЕРОИ.ВАЖЕН Е ДНЕШНИЯТ ДЕН И БЪДЕЩЕТО НА БЪЛГАРИЯ, АКО ВЪОБЩЕ МОЖЕ ДА СЕ КАЖЕ, ЧЕ БЪЛГАРИЯ ИМА БЪДЕЩЕ.

171

Анонимен

преди 5 години

Не е важно зали си съгласен или не.Важното е, че са ги очистили.

170

Анонимен

преди 5 години

Е успяха,социализма го няма ,остана само несправедливост и мафия и пълно опростачване !Герои !

169

Анонимен

преди 5 години

Търсят се герои .А те били бандити !Народа е строил щастливо бъдеще за децата си ,а те платени слуги на чужди държави !