110

Анонимен

преди 5 години

Нали трябва да има пари за ромулите.

109

Анонимен

преди 5 години

М-мда, около 1000лв. ще спестят"бизнесмените" от неплащане отпуските на майките/ако въобще и ги плащат някъде/. По-добре да отидат за вечеря с любовницата, откъде-накъде ще се дават на майка с бебе, а? Проблемът на света наистина не е, че не можем да нахраним бедните, а че не можем да нахраним богатите. Утре тия ще протегнат крадливите си ръце и към жалките остатъците от грижа за майките с деца в Кодекса за соц.осигуряване и КТ

108

Соня

преди 5 години

Майчинството не е ли работа? До този момент системата как функционираше по този начин? Не стига, че все по- малко деца ( бели ) се раждат, а сега ще се реже отпуската. До нея ли стигнахме????

107

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 104Ти какво се бъркаш в работата на другите? Свикнал да командва и влязъл у форума да командва хора, които не са му подчинени.Като не ти оттърват условията за бизнес в Бг, отивай на друго място. Няма да плачем за теб. Такива бизнесмени не ни трябват.

106

До 81

преди 5 години

"1800лв струва раждането ,а 260лв получаваш еднократно че имаш дете родено в България" Откъде ги съчини тези 1800 лв.??? Много е забавно да лъжем, нали???Нормалното раждане в Майчин дом, без избор на екип и специални изисквания струва 550 лв, а секцио 650 лв. Упойка - 150 лв. ВИП стая с две легла 40 лв./ден, ВИП стая с едно легло - 70 лв./ден. Обикновено престоят е 3-5 дни. За всяка допълнителна екстра плащаш допълнително, което е нормално. Като - избор на екип, присъствие на бащата..

105

Счети

преди 5 години

До Анонимен 104. Господине защо наемате жени тогава ? Наемайте мъже и няма да имате проблем, нали така ? Обаче май само жени са склони да заемат някой нископлатени длъжности, нали в това е тайната, а ?

104

Анонимен

преди 5 години

Накрая ще останат само ромовете, които ще реват с пълно гърло, че искат пари и тогава този Велчев ще им даде от неговите. Продажници, аз като майка един лев не съм получила за детето си, а то сигурно не е гражданин на тази държава.

103

До 104

преди 5 години

С такова нагло отношение след година - две ще се молиш буквално някой да ти работи! Но за твое съжаление, *** като теб много често фалират!

102

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 101И във Вавилонските и фараонските времена се е плащало за труд. В натура. Осигурявали са нормален жизнен стандарт на хората, според стандарта тогава- храна, дрехи, покрив над главата, вода, бани... даже почивки са имали през работно време.

101

До 99

преди 5 години

И кой пък теб те е принудил да работиш за който и да е? Хайде стига вече с тези глупости, всеки е свободен да прави избори в България, никой никого не принуждава да работи.

100

sante_dog

преди 5 години

Макар да съм родител (на две деца) мисля че има логика (този път) в думите на работодателите и едно неразбиране от страна на родителите. Естествено това няма да се приеме защото е непопулявна мярка.това което работодателят иска е да отпаднат отпуските които се натрупват. Довода на майките че няма кой да им гледа детето е погрешен, защото това отпадане е реално СЛЕД като те се върнат на работа. Т.е. вече трявба да ИМА кой да им гледа детето. Иначе как ще се върнат на работа?

99

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен99Никого не съм задължавал да ми работи нито безплатно, нито платено.Въпрос на договор.В договора си пише колко получаваш.Ако не ти изнася - не подписваш.А дали ще си закрия фирмата си е лично моя работа, ако обичаш не ми се бъркай.Сега да не вземеш да ми разправяш простотиите си как съм имал майбах, любовницата ми имала ферари и как съм ходил на Малдивите.Нито съм ходил на Малдивите, нито имам майбах и ферари.Не съм насилвал никого да ми работи във фирмата.

98

Анонимен

преди 5 години

На този Велю му дайте една държавна помощ от 50 лева. Завалията, съвсем е закъсал. Мънка и няма сили да говори. Вижда се, че е гладен, не му дават нищо господарите му.

97

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 100Не му с получава вносът от чужбина. Никой не иска да работи за Велевци. И бежанците бягат от Бг. Велевци прокудиха българите от Бг. Сега ще унищожат и малкото, което е останало неунищожено.

96

Анонимен

преди 5 години

Мрънкащ и хленчещ бизнес. Всички придобивки на работниците му пречат да направи Чудеса. Ех, ако нямаше минимална заплата, какви чудеса щяха да направят. Пирамиди до небето, Вавилонската кула в някоя градска градинка и градините на Семирамида. Пречат им да ползват робски труд, както едно време фараоните. Как са строени Седемте чудеса на света? С отпуски и майчински ли? Не! С камшик и тояга. Ех, славни времена.

95

Анонимен

преди 5 години

На тоя наглец Велев, му пречеше вдигането *** МРЗ, пречеше му клас прослужено време, сега му пречи платеният отпуск по време на майчинство, пречат му още хиляди неща в същото време е първи радетел за внос на "роби" от чужбина. Е няма такъв б'оклук!

94

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 95Като не можеш да плащаш- закриваш фирмата. Никой не е длъжен да ти работи безплатно.

93

До 84

преди 5 години

Пазарната икономика в Катай е факт и това е движещата сила на техния икономически подем. В Китай има милиардери, има пазар на труда, има имотен пазар и т.н., всеки може да си поръча стоки търгувани от частни китайски компании. Да в Китай има и доста държавни компании, но те са главно в сфери като енергетика, добивна индустрия, инфраструктура и т.н.

92

ядосан

преди 5 години

И като стане детенцето на 1 годинка/все още напълно безпомощно/, кой ще го гледа, след като няма място в детските ясли. Бабите и дядовците ще работят до гроб, поради безумното изискване за 40г. осигурителен стаж. Бащите са принудени да работят поне на 2-3 места, за да хранят банкерите. Майките значи да захвърлят детето си на 1годинка незнайно къде и да бачкат за ненаситните търбуси на "бг бизнесмените". Ами задължете ги да раждат и на работното място, в обедната почивка.Направо се оляха тотално

91

няма демокрация

преди 5 години

Велев усилено работи за отнемане правата на всички работещи, майки, инвалиди.Велев се бори за узаконяване на експлоатацията и робовладелството.Велев ни връща 3 века назад.