87

Мартин- Лондон

преди 5 години

Ако взимате за пример 2000 няма да ви остане нищо от тях данъците върху заплата ви са високи.Трябва да живеете в къща с 3 до 6 човека за да плащате малък наем и то за стая два на два която ще е не по малко от 450 до 700 според зависи от това коя зона е и дали е в нова построика и какво включва.Истината е че ви дават много но и голяма част от заплатата ви отива в държавата.Трябва да имате здрави нерви и силен дух за да живеете и прогресирате в Англия.Лично аз не бих я препоръчал вече.

86

Анонимен

преди 5 години

Nravu sa horata sa 600 lv sa 200 lv trabva da si lud da sedisch kato s 2000 eur po4vasch rabota v eu stranite

85

Бездомно Кенгуро

преди 5 години

Аз затова забегнах към Аустрейлия да работя като клоун по улиците и да забавлявам децата облечен с костюм от кенгуро. Трудно е . за 40 долара на ден бива при много късмет иначе средно 20-25 АУ долара изкарвам. Пазарувам храна ден преди да изтече срока им на годност зад гаражите в големите супермаркети. Живея на квартира с още 4-*** човека при македонците в Потс Поинт

84

Анонимен

преди 5 години

И 5000 лв. да взема човек, пак трябва да търси начин да се махне от тая ска.пана държава.

83

Анонимен

преди 5 години

До оня със сервиза и евракитата:Вярно е, че сервизите са скъпи. Но в Америка един от нашите имаше Тойота на 400 000 мили, на която никога не беше сменяно нещо важно по ходовата част, за двигателя да не говорим. Като имаш читав бензин, пътища и т.н., сервиза е много, много рядък :)

82

Мартин- Лондон

преди 5 години

Заплатите за повечето емигранти започват от 7.85 паунда на час това е стандарта но дори и минимума може да се намери само в центъра на гоюемите градове средно след време или според работата ви и професията ви ако я зачетат можеби от 10 паунда на горе може да очаквате но там вече трябва да сте поне или шофьор или нещо да разбирате от строителство като за начало.Но след като си платите разходите като транспорт,наем и ток вода газ и такса смет може в най лошия случай да си останете с 200 до 500

81

Анонимен

преди 5 години

До Мартин- ЛондонАми върни се, защо стоиш там, като не ти харесва?Или те е страх, че ще има наплив от Бг към Острова и ще ти вземат хляба и ги разубеждаваш?Не се страхувай от младите емигранти- не стават за нищо. Кота нула.Внимавай с хората над 40 год.- добри спецове са в работата си, могат да те изместят.

80

дебел депутат

преди 5 години

зрелища и пасти за народа !

79

!

преди 5 години

Ми аз взимам 3500 лв/месец и пак искам да емигрирам. Човек се простира според чергата си.

78

Deutsch

преди 5 години

Абе стига сте изопачавали нещата - хората не искат да емигрират, просто парите тук са малко. Това, че искаш да работиш за повече пари някъде в Европа не те прави емигрант. Пък с тези модерни комуницаии и евтини полети си си в BG за един ден.Неможе при европейски стандарти тук да се живее 400 - 500 Euro на месец.Тук така и не направиха нищо съществено за да остана хората тук. Евтина храна и свободно придвижване, да речем.30 години никое правителство не оправи това сел. стопанст за евтина храна

77

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 63Радват се, че хората емигрират масово, но не осъзнават, че това повлича фалити- магазини, услуги(транспортни, куриерски, стоматологични), аптеки, училища закрити, университети празни, болници ще започнат да закриват, няма да има кой да внася данъци, осигуровки, скоро ще спрат да изпращат пари на близките си, защото близките им са застаряващи и дълго няма да живеят, децата им повече няма да са българи, фирмите ще хлопнат кепенци... Ще останат 3-4 млн. жители-пенсионери и чиновници

76

Мартин- Лондон

преди 5 години

Здравейте както разбрахте скоро Великобритания излиза от европа.Аз живея в Англия от 5 години и достатъчно научих колко дават и колко ти зимат.За всички които искат и мислят да работят в англия не се заблуждавайте и не мечтайте че там ще е нещо по добро от България или която и да е др. държава.Всеки гледа че дават добро заплащане но истината е съвсем друга и тук все още има на черно и тук все още се третираме и ще продължават като трета ръкаУважение нулево расизъм до безкрай заплащане ниско.

75

Българин

преди 5 години

Емиграцията е на ръба на родоотстъпничеството! Голяма част от емигриращите го правят, защото на запад имат огромни заводи в които търсят евтина неквалифицирана непретенциозна работна ръка, а в България преди всичко трябва да се напънеш *** за учиш, да се квалифицираш, да работиш професионално и да притежаваш постоянство и да си силен мъж, а не л...о! Така, че донякъде емиграцията е полезна. Аз и много други предлагаме такива заплати, но няма кадри с необходимите трудови и интелектуални качества

74

неграмотен депутат

преди 5 години

какви три хилки,510лв минимална-400лв чисто не ви ли стига.Само депутатските мизерни заплати трябва да скачат,защото депутатите за ралика от мързеливете българи се скъсват от бачкане за някакви 4 хилки.

73

Алексей Петроф

преди 5 години

В АСДА, В АЛДИ, МОЛОВЕ ОЛДРИДЖ...НА Макдоналдс --- цените са по-етини от тука брее..В НОТИНГАМ едно капучино е по-евтино от в Полски Тръмбеш, ако имат МАКДоналд Тръмп в Тръмбежа..Или в София айде .По зелечуковите фабрики е пълно с помматзи от Родопите . И бригадирите искат да ги изгонят отдавна .

72

Анонимен

преди 5 години

Остава, ако взема 3000 леваДа ходи тогава при баш Майстора...само той дава да му седи някоя цял ден диван чапраз !

71

Анонимен

преди 5 години

2018 , някъде в Полша . петокласник не иска да си направи домашното . майка му казва :- ако не си напишеш домашното като пораснеш ще си беден като българин .

70

Анонимен

преди 5 години

Дон57Малиии бирата 5 Евро и подстрижка та 15... Вайиии хаххахахахахаХахаххаМинчев то това нищо не е бе :) аз давам по 200 евро на месец и човека е прави всяка седмица. Ти па, съвсем бедни ни изкара.

69

Анонимен

преди 5 години

Реклама ?!А приказката за лъжливото овчарче, никой не я е отменял. Хубавото е, че хората се научават да живеят в този нов свя,т където манипулацията на съзнанието е ежедневие.Давайте следващата "новина".

68

Анонимен

преди 5 години

Аз търся 3500 в провинцията и не ми ги дават. Ще си продължавам тук в Бентли до Брекзита, за после ще видим.