19

Анонимен

преди 5 години

С какво право!Какво означава пешеходна зона- не е велоалея!Това вече е прекалено- дори тротоарите няма да са достъпни за пешеходци! В нормалните държави на кръстовище се пресича слязъл от велосипеда, а тук ти минават през краката и на всичко отгоре си виновен, защото нямаш очи на гърба! Минете по Витошка в 17 ч, за да видите как през тълпата минават разни колоездачи, които карат с бясна скорост. После като блъснат някое дете родителите му са виновни, че са пешеходна зона или в парка!

18

Анонимен

преди 5 години

Голяма злоба, но да караш велосиперд е повече от прекрасно, единственото което е недостатък са изпаренията на автомобилите. Разбира се че трябва да имат предимство на местата където се пресичат с останалите превозни средства, каква му е защитата, има ли броня, при сблъсък с автомобил кой ще пострада, или ви е кеф да газите с лачените си четриколки, колела, инвалиди, бременни. Аре да вземете да мислите, а не само да се возите.

17

Анонимен

преди 5 години

Как ще глобиш 10 годишно дете с колело което е извършило нарушение. Децата ще минават ли изпит по ПЗДП?

16

Пешеходец

преди 5 години

Едва ли промените ще бъде одобрени в този им вид. Все пак трябва вместо да им се дават още допълнителни права, да се направят безопасни велосипедни алеи, както е по цивилизованите градове, а не да карат по тротоарите. И велосипедите за градски нужди трябва да се предлагат с цялото задължително оборудване, за да няма нужди от глоби - толкова е просто, това е все едно някой да си купи кола без фарове, стопове, клаксон и т.н. !

15

Амстердамски

преди 5 години

Поевропейчихме се яко/дууу пей да ни е яко!Без жилетки,без светлини,без каски,с архаични велосипеди,но със ЗВЪНЦИ лети младо и старо,а пешеходците и автомобилите завряни в к.. гъ...,и то с риск да те убият,защото развиват страшна скорост и винаги са с предимство(и пред трамваите).Предложеното тук-БГ е реализирано там.Освен това по велобулевардите се движат мотоциклети и четириколесни до 50 кубика.Въпреки всичко, ако пешеходеца се яко пази, няма да има проблем.Даааа,ама я им вижте улиците !

14

Анонимен

преди 5 години

Какво очаквате от МТ. Само се сетете кой беше министър там - Московски...Отделно, че не разбирам защо ни занимават точно с това.

13

+++

преди 5 години

Вместо да забранят велосипедите в големите градове и по главните пътища, още права им дават!!! Сега като пешеходец какво да правя? Вървя си по тротоарът и срещу мен лети поредния въртипедалковец и понеже ще бъде с предимство, аз трябва да скоча на улицата под колелата на автомобилите, за да можело синковецът да мине. Много ми е интересно, кога и как ще санкционират поне един колоездач минаващ на червено, а такива има много всеки ден.

12

Анонимен

преди 5 години

Искам и трябва да стане така, че шофьорските курсове да бъдат както през соца - 3 месеца! На всички издадени книжки след 2000 година да се проведе втори изпит с цвл да се изтрият купените!

11

Анонимен

преди 5 години

Голяма грешка! Същата работа, като делегиране на права на малцинствата! Сега ще се навъдят една сюрия нагли до безобразие колоездачи, ще се жалват от водачи и от пешеходци, ще съдят който им падне под ръка. Колоездачите и каруците трябва да бъдат изведени извън силното автомобилно движение и основните пешеходни зони в центровете на градовете. Това са превозни средства с много плаваща траектория. Накичени с "права", ще избутват основния поток и ще създадат конфликтни точки!

10

Анонимен

преди 5 години

Какъвто парламента, такива и законите му...

9

Анонимен

преди 5 години

Трамвая е с предимство, но тежи от 30 до 100 тона, а си му изскочил и си до там. Предложените промените граничат с малоумие. Дано се намери един разумен да обясни на работната група от слабоумни калинки защо.

8

Анонимен

преди 5 години

Ух какви секси крачета :D

7

Анонимен

преди 5 години

До Анонименв нормална държава тази "работна група" щеше вече да е на трудовата борса. Имам чувството, че в тези 2 министерства има само бавно развиващи се калинки.

6

Rmn

преди 5 години

... и на пешеходната пътека ли ще имат предимство? Не е ли пак коня пред каруцата? Трамвая поне е голям и шумен, хората се спират и от страх, няма да е така с колоездачите. Ще има "близки срещи" и условия за "запознанства"!

5

ined

преди 5 години

Поредния недомислен закон

4

Перко

преди 5 години

Вместо да ги махнат от пътя и да им направят алеи в парковете те ги вкарват в движението

3

Анонимен

преди 5 години

Следете за спазване на правилника от колоездачите, а не да им разрешавате повече.Абе управляващите май наистина имат коефициент на интелигентност между амебата и стоножката.

2

Анонимен

преди 5 години

Поредното безумиe!

1

БОГАТ И КРАСИВ ГУЩЕР

преди 5 години

Лелеее сега ще стане батак и ще има доста прегазени деца от нагли велосипедисти