52

през 90-те

преди 5 години

бяха абсолютни грубияни "Кво си ревнала маа, я да мълчиш", но си разбираха от работата. Сега всеобщата неграмотност и объркване явно не са подминали и тази гилдия. Съжалявам за тази трагедия... най-вече за детенцето. Все пак да се надяваме, че ще има обективна оценка на причините и че тя ще достигне до медиите.

51

Анонимен

преди 5 години

Заради такива *** цялата лекарска колегия има лоша репутация, и хората се настройват срещу тях. Пак ще има коментари "затова ги бият" сега, и много вероятно оправдани за конкретния случай !

50

ZORO

преди 5 години

нямам думи чудо на чудесата 21 век, сигурно не си е платила за секцио

49

Анонимен

преди 5 години

СЪД до дупка!

48

Анонимен

преди 5 години

АЗ СЪЩО РАЖДАХ ТЕЖКО, ОТ ДВЕТЕ СТРАНИ ЗАСТАНАХА ПО ЕДНА АКУШЕРКА, КОИТО ПОСТАВЯХА РЪЦЕТЕ СИ ВЪРХУ МЕН ИЗГОНВАЙКИ БЕБЕТО, А КАТО НЕ УСПЯХА СКЪСАХА ДЪЛЪГ ШИРОК КОЛАН ЗАВЪРШВАЩ С ПРИМКИ, ТОВА НЕ ДАДЕ РЕЗУЛТАТ И ИЗВАДИХА БЕБЕТО С ФОРЦЕПС, УПОЙКАТА БЕШЕ СИМВОЛИЧНА ЧУВАХ И УСЕЩАХ ВСИЧКО.

47

анонимна

преди 5 години

И аз родих така с форцепс, през далечната 1998 г. Бях на 36 г., първо и единствено раждане! Спомням си, че ме натискаха, но бебето се връщаше! После последва разрез и форцепс! Оказа се, че пъпната връв се е омотала два пъти около бебето! Слава богу, всичко мина добре! Или съм извадила късмет, или лекарите бяха добри!

46

Яна

преди 5 години

Нито един журналист не реагира на публикациите за несметните богатства на директорите на болници , и в това няма нищо лошо , ако в същите тези болници се лекуваше цивилизовано , и ако страната ни не беше на първо място в европа по смъртност

45

мак

преди 5 години

Както казаха роднините, жената беше здрава, а бременността нормална, въпреки това жената почина. Неразбираемо е защо в днешно време умират родилки.

44

Анонимен

преди 5 години

За първи път чувам такива чудеса за скачане или натискане.Просто командваха кога да поемаш дълбоко въздух и кога да напъваш,това беше всичко.Ако е била в синини,има нещо нередно.

43

Жалко за родилката

преди 5 години

Бг болниците са от 681 година.Лекарите от 1944 година.Държава без грам покритие.Много ме е яд че съм роден в тази Балканска дупка.

42

Анонимен

преди 5 години

Един народ,който си мрази лекарите,учителите,военните и полицаите,държавните служители и интелигенцията,не заслужава,а и да не очаква нищо повече от това!Гореизброените ще се оправят сами,достатъчно са образовани и опитни,но мислете му вие многознайковците,едва изкретали до средно и работещи със кеф,за някъде около минималната!

41

Анонимен

преди 5 години

Разбира се, че лекарите са виновни, никой друг след като са направени изследвания със заключение, че жената е здрава. В коя богата държава беше прието раждането вкъщи без лекари наоколо, само при спешни случаи идваха медицински екипи и си раждат хората без проблеми. Имам приятелка, която роди в Благоевград и там някаква мед сестра и казала:Аз ще те оправя тебе!.... Представете си за какво отношение и какви специалисти става въпрос в провинциалните болници! Със сигурност лекарите са виновн

40

митко

преди 5 години

за бг стандарта заплатите на лекарите не са малки ,проблемът е в това , че не се носи никаква отговорност за това дали те лекуват правилно или не , дали ще умре някой ,публична тайна е , че се плаща на ръка за раждане и че е изобщо немислимо да не си платиш , всички знаят , че да родиш с операция задължително трябва да си платиш

39

Разследване

преди 5 години

Нормално е да се разследва причината за смъртта и да се направи аутопсия.Странно е че постоянно чуваме за лекари скачащи и ръгащи с лакти корема на раждаща жена. Не съм експерт но има неща, които трябва да се проверяват от управата на болницата

38

Glagoabazubaduza

преди 5 години

Цивилизованият избор е секциото, особено за жени над 30, с относително голям плод, с проблемни вени ( особено вътретазови) и повишено очно налягане. Секцио = здрави деца, здрави майки без шити вулви и преразтеглени кореми ( за много жени това води до доживотен проблем със самочувствието), по-голяма сигурност. Да си в посочените категории и да настояваш за естествено - претенция, комплекс, неграмотност. По-зле от веганство. Иначе емболия може да се случи и без никакво натискане. Да проверяват.

37

от опит

преди 5 години

Има прекрасни лекари, но че някои си позволяват да натискат и скачат върху родилка е обществена тайна.

36

Анонимен

преди 5 години

България много изостана в медицината. Добрите и компетентни лекари ЗА СЪЖАЛЕНИЕ вече са в чужбина. Тук няма нужната те никка и компетентни лекари, с малки изключения. Всички мои роднини, киито тук са влязли в болница, за съжаление живи не излязоха от там.

35

Анонимен

преди 5 години

До 45. Има много свестни лекари. Хайде без обобщения.

34

Анонимен

преди 5 години

който е писал текста, би могъл първо да потърси и прочете какво точно означава раждане с форцепс... жалко за младата жена...обаче гореизложения текст е меко казано някакъв вид неграмотен преразказ и цели само и единствено насаждане на омраза, дайте сега да мразим лекарите, преди бяха таксиметровите шофьори, учителите, пожарникарите, миньорите и кой ли още не... да се мразим...

33

Анонимен

преди 5 години

В България влезнеш ли в болница си на 97% мъртъв!Дай боже живот и здраве и по-малко да ползваме услугите на тези убийци!