95

Анонимен

преди 5 години

Решението е много просто, да произвеждаме автомобили като Германия и да взимаме легално високи заплати.

94

Предложение

преди 5 години

Предлагам реалните доходи да не се крият.

93

Анонимен

преди 5 години

Решението е просто, казва се прогресивен данък печалба на фирмите. Една фирма ако има печалба повече от 100 хил печалба данъка да е 50%, над 1 милион печалба 70%, 10 милиона печалба 80% данък.

92

Олег

преди 5 години

Щом не са искали да те осигуряват на 8 часа е трябвало да отидеш някъде другаде да живееш където искат! Така се наказвал сам.

91

Българска държава

преди 5 години

Не питайте какво може да направи държавата за вас. Запитайте се какво можете вие да направите за държавата.

90

Анонимен

преди 5 години

*** е велик бе !

89

Олег

преди 5 години

Всички искат държавата да им дава, обаче не искат да и плащат осигуровки и данъци?! Ами така вече 30 години и не е цъфнал и вързал никой!

88

хахо до 90

преди 5 години

В повечето Е държави ДОД е от 25 до 50%.Например 1000 бруто,след удръжки ти остават 600.

87

Анонимен

преди 5 години

проблема е ясен - крият се реални запалати, крият с еосигуровки и данъци, сега какво предлагате, за да се реши? Една сгодна женица предлагаше палтена компания, рабрах, че е била данъчна преди да се заеме снай-древната професия и каза, че след като са я уволнили, само с тази професия може да си изкарва толкова, колкото с рушветите от НАП. Та на първо място всички високоплатени ... както казва Живков, трябва да изчезнат от държавната хранилка.

86

Олег

преди 5 години

Чета тъпотии! Който не е внасял осигуровки какво ще прави в болнични, при уволнение от работодателя, на стари години??¿

85

ущипан

преди 5 години

На 50 години съм а имам 14г. трудов стаж точно заради некоректни работодатели(осигуровки на 4ч.), но така беше по рано ако искаш 8ч. следващият чака. Та, въпросът ми е, дори и от сега нататък да държа да ме осигуряват на 8ч(вече е по възможно но пак няма да е на реален доход) кога ще направя необходимият ми стаж за пенсия 40 и нагоре гдини? Как в повечето Е държави след 10г. бач вземаш мин. пенсия, която е в пъти повече от БГ?

84

Анонимен

преди 5 години

минимлната заплата като сума, която се определя от държавата, трябва да се махне. Тази сума трябва да се формира в следстиве на конкуренция между работодателите. Който дава малко пари, остава без работници-те отиват който плаща повече за същата работа.А сега държавата им разрешава да наемат хора за без пари. И после данъците били малкоD Вие сами си ги определихте. Ами толково си можете.

83

Анонимен

преди 5 години

Нямам нищо против да сте на минимални осигуровки, но в началото на всеки месец слагайте по 100-200лв в някакъв вид спестовен влог/фонд /акции/злато и след 20 години да кажете - виж всеки месец спестявах по 200 кинта и сега имам 50-60К за всеки случай

82

Анонимен

преди 5 години

Държавните хрантутници си клатят краката до пенсия, без да плащат осигуровки и накрая получават максимални пенсии. Докога?

81

Анонимен

преди 5 години

В тая държава не си заслужава да се плащат осигуровки. Реално нищо не идва обратно за теб. Така че аз си вкарвам 20 те лв здравни сам, заплатата под масата.

80

Анонимен

преди 5 години

От укриването на осигуровки губят най-вече работниците, защото така работодателя им плаща по-ниска заплата и съответно ги осигурява на по-ниска заплата. Например, ако работника се договири да получава чисто 700 лева след удръжките, то заплатата му трябва да е 902 лева и всичко което се плаща на база тези осигуровки като болнични и пенсия след време, ще е на база 902 лева. Вместо това работодателя му плаща МРЗ, която сега е 510 лева, останалото на ръка и после хората пищят олеле - 40 години съм

79

Бай Тошо

преди 5 години

Ама нали има банани. Това искахте . Яжте ги..... Защо се оплаквате ? Нали трябва да събирате пари за рекета , който трябва да платите на САЩ.

78

Анонимен

преди 5 години

Проблемът (освен че след 20 години ще сме на мин. пенсия) е че с минималните осигуровки на частния сектор, държавата трябва да изплаща максималните пенсии на хората от държавния и от там идва големия недостиг в НОИ .

77

8

преди 5 години

ако заплатат се взима в плик, печели работника, акгубят крадливите *** наречени политици и кържелжите наречени още чиновници

76

Анонимен

преди 5 години

И как сестигна до този "феномен" С минимлана заплата от 510 лева, която чисто е 395 кой може да живее.Какво да пазаруваме с тези пари, как да има работеща икономика?Колко данъци влизат в хазната от такава заплата?И не ви ли е срам? Каква средна заплата от 1000 лв, това е само в софия, а софия НЕ Е БЪЛГАРИЯ, обезлюдяването го доказва.