157

привет от Германия

преди 5 години

България щеше да бъде нормална държава ,но малшанс след втората световна война попадна в лапите на СССР ! Българските комунисти разграбиха всичко , не останаха частни собственици , а няма ли частна собственост и частно производство ,тогава няма и няма борба за оцеляване понеже няма конкуренти , а това доведе до немърливост и некадърност на работниците в държавните предприятия ,които изнасяха стока предимно в комунистическите страни , също и внасяха от там! Все още не можете да се адаптирате

156

Циник до 140

преди 5 години

Цитат: "70те години България сама построи спътник и го изпрати в Космоса, преди Германия."Когато Вернер фон Браун - срина с ракети половин Лондон - дядо ти кротичко е орал нивите с Белчо и Елица... после - болшевишка окупация .... нивите ги няма...Белчо и Елица ..и тях ...а дядото ти бъхта в ТКЗСто за 1,20 на час!

155

Анонимен

преди 5 години

Германия няма дълго да е икономически толкова силна, колкото се твърди. Германия печели половината от брутния си вътрешен продукт чрез износ. Германското благосъстояние зависи също от готовността на някои страни да купуват германски продукти. Германия всъщност е обезпокоително слаба. Ако страните от източна Европа които се присъединиха към ЕС развият собствена икономика и престанат да внасят това ще бъде смъртоносен удар върху немската икономика.

154

Анонимен

преди 5 години

Чехите почнаха да правят добре един модел на Шкода, стана много успешен и те го правеха добре и почна много да се купува и какво стана при свободния пазар и конкуренцията - Германия спря производството и уволни работниците в Чехия защото с тези продажби на Шкода падали печалбите на другите марки на Фолксваген.

153

Анонимен

преди 5 години

Ами защото тук цари стабилност и високи доходи.Затова хората бягат от Тиквения Рай.

152

Анонимен

преди 5 години

Ами защото са решили да не развиват космически технологии, просто е :)Ракета може да нямаш, ама кола караш.

151

Анонимен

преди 5 години

Е ти какви заводи очакваш от децата и охраната на Бай Тошо. Тия хора са спрели още във времето на Кремика. От софтуерна индустрия не разбират, от модерно производство не разбират. Още поддържат въглищата и ЛукОЙл.

150

Анонимен

преди 5 години

Интересно защо Германия като е с такива дълбоки космически корени е изостанала днес на светлинни години от Русия в космическите технолигии, ама прави коли с кожени седлаки и супер сложно окачване дето да вози меко.

149

Анонимен

преди 5 години

Е как да не ти стане мило и драго че живеем в демокрация като четеш ...

148

Анонимен

преди 5 години

Ама само заради парите ли емигрират хората? Другите причини не са по-маловажни. Уважението между хората и коректните отношения колко пари струват? Факта, че администрацията не те тормози и че всички структури на държавата работят колко пари струва? Работещо здравеопазване, добро образование, възможността само с добро образование да направиш кариера и да се реализираш по най- желания начин колко струва? И т.н.

147

Циник до

преди 5 години

Привет от ГерманияНа вас Брюксел ли не ви разрешава да имате собствено производство ?!Това не го знаех и това го научих ! Колко е полезно да четеш коментари но интернет , коментари на баш философи ,български философи ,дървени философи !----------------------На крива ракета - космоса и пречи!Това е днешна България - глутница от мрънкачи!

146

Анонимен

преди 5 години

И га кажем и да не кажем, може и да поепеем ако искаме, БМВ може да направи завод навсякъде където има евтина работна ръка и да плаща местни заплати, както прават много немски фирми. Но това не са български заводи, не е българско производство.

145

Йори

преди 5 години

"Жената" от "публикацията" Айшегюл ли се казва?

144

Анонимен

преди 5 години

140, руската и американската космически програми имат корени в немските ракети. Така че посмали леко :)

143

Анонимен

преди 5 години

За развитие на производство трябват капитали, а България не разполага с такива. Парите от Брюксел са само по предназначение - асфалт, балетни зали по селата, инфраструктурни проекти. Не могат да се използват за развитие на технологии и собсветно производство.

142

Анонимен

преди 5 години

Брюксел не разрешавал.Това от Брюксел не зависи, но да кажем, че зависи. Да кажем, че Брюксел накара БМВ да направи завод тук.Да ти кажа ли какво ще стане? 1. Ще се напълни с шуробаджанаци2. Ще се напълни с партийни назначения (наш Иванчо е добро момче, намерете му работа, свако, все пак си висш политик)3. Работниците ще се чудят откъде какво да свият4. Българин сред други българи ефективност и работна етика няма - проверено.5. Много пушачи, всеки клинчи за по цигарка.

141

stomin

преди 5 години

До Анонимен е добре и в този дух това се отнася и за теб философ дървен

140

Циник до 140

преди 5 години

Ааааааааааахахахахахаха

139

Анонимен

преди 5 години

70те години България сама построи спътник и го изпрати в Космоса, преди Германия.

138

Анонимен

преди 5 години

Българите не стават за работници, не са достатъчно интелигентни и ефективни като немците. България никога няма да е като Германия, българите стават само за чистачи и да купуват немските стоки.