25

Анонимен

преди 6 години

Счупен крак - средна до тежка телесна повреда, честита присъда!А свидетелство за съдимост, дето го искат навсякъде, да е украсено с "осъждан" е просто прелест ...

24

Анонимен

преди 6 години

Наистина огромна грешка се направи с тези велосипедисти по големите градове. С неравномерен ход по платното за движение и висока скорост, в условия на прекалено много спряни автомобили и още повече в движение, те използват малкото свободно място за пешеходците и се превръщат в живи камикадзета. Трябваше да се изградят велоалеи в междуградски условия, успоредно на шосетата, където тези хора могат да карат на спокойствие и да имат пълни права върху лентата за движение.

23

Анонимен

преди 6 години

И защо правим национален панаир от един обикновен битов инцидент?? Защото сме идиотска_ и първосигнална държава. Правилно е направил младежът. Иначе първосигналните идиоти_ наоколо щяха да го пратят и него в болницата! И защо полицията го издирва?? Това е парк! За какво нарушение? По кой параграф? Ако семейството има претенции...има си съдебни органи. За момиченцето...медицински такива. И апелирам към майките и татковците да си пазят по принцип децата, това си е тяхно задължение!

22

До 22

преди 6 години

Казваш, че като си изведеш детето в парка, трябва да се чувстваш като на бойно поле, да се придвижаш с детето с прибежки и залягания зад някое укритие - кошче, пейка или нещо друго, защото хахавите велосипедисти са царете на парка. Що не си ....

21

Анонимен

преди 6 години

ОСЛУШВАЛ СЕ ЕУ, ЗА ДА РАЗБЕРЕ КАКВО СЕ ЗНАЕ.ЩОМ Е ВИДЯЛ ПО ТЕЛЕВИЗИЯТА , ЧЕ СА ГО ЗАСНЕЛИ И Е ОТИШЪЛ В ПОЛИЦИЯТА.

20

до 15

преди 6 години

По владеенето на езика си ще ги познаете.Който е с "претенция за интелигенция",трябва да е с познания по правопис и красноречие .

19

+++

преди 6 години

Мястото на велосипедистите е на улиците, а не сред пешеходците по тротоарите и алеите на парковете. На улиците и то без някакви специални велоалеи, каквито прави Фандъкова и дозадръсти София. В паркове и по тротоари може да карат само децата, На децата мястото не е на улицата, а на тротоара и в парка. Карането на велосипед от възрастен по тротоар или в парк сред много хора, трябва да се третира като опит за убийство.

18

Анонимен

преди 6 години

Вината е у колоездача обаче факта че има колоездачи каращи бързо, които понякога са и деца които пък още по-малко си дават сметка за такива опсности, трябва да се отчита от родителите и да следят за такива неща, защото факта че не си виновен не ти помага много след като си станал потърпевш. разбира се и най-внимателния родител не е 100% застрахован че няма да се разсее за момент, но това е положението...А и още нещо някой да е правил забележка някога на такива?

17

Анонимен

преди 6 години

В нормалните държави има кучешки паркове,София е на първо място във Вселената по кучешки лaйна на любимци по тротоари и градинки, но на Фъндъчката не и дреме.Ние не сме държава, а територия,затова ще му се размине на велосипедиста.

16

Истината

преди 6 години

Отдавна твърдя, че велосипедите в по-големите населени места трябва да се забранят, но май хората още не разбират какви диваци са велосипедистите. Всеки ден срещам по няколко като този по тротоарите в Центъра на София. летят срещу теб или те подминават на милиметри, а МВР никакво го няма, отново. Пресичам на пешеходна пътека, оня си лети и минава през теб без да спира. Колите спират, но велосипедиста не спира. Те какво искат, всеки човек да си носи бухахалка, за да се пази от велосипедистите ли?

15

Анонимен

преди 6 години

И защо полицията пише целите му имена вместо само инициали? Защото не е представител на етнос? Това не е ли жива дискриминация?

14

Анонимен

преди 6 години

Пълния член е отживелица не допринася за нищо, то е все като да кажеш шестнайсет или шестнадесет, а иначе по принци правилото за него е когато съществителното извършва действието да се пише с пълен член...

13

Бе

преди 6 години

големи наивници, голямо нещо! Предал се е защото с воя, който се вдигна в социалните мрежи и качените снимки, плюс излъчените репортажи по национални ТВ-та, беше въпрос на време да го хванат. Иначе щеше да се предаде, дето се вика когато цъфнат налъмите!

12

Анонимен

преди 6 години

Естествено, че ще се уплаши. Най-вероятно е очаквал детето да скочи, да го догони и да го пребие от бой....Иначе е водач на ППС, причинил средна телесна повреда и избягал от местопроизшествието без да окаже помощ.

11

Анонимен

преди 6 години

До 9 Ако напише без пълен член не се ли разбира?

10

Коко

преди 6 години

до 10Правилно, в началото на изречението, съществителните се пишат с пълен член.

9

До Burzum

преди 6 години

Майката може да прави каквото си иска - това е парк няма автомобили, а колелетата трябва да се бутат. Нормално е да изведеш детето и да го оставиш да се разхожда спокойно без да се тревожиш че неандерталец може да го удари. Изобщо - парковете трявба да са за нормалните хора отишли да се разхождат. Не за бесни велосипедисти, кучелюбци и прочие. Това е другия проблем - пуснал си *** 40-50 кг куче да тича из парка. Като му кажеш прибери си мастията - ама то добричко било. Съобразявайте се малко

8

Анонимен

преди 6 години

Ако беше шофьор щеше да го отнесе и за неоказване на помощ, и за бягство от местопройзшествието, но велосипедиста е едно осбенно животно, което иска винаги да го таксуват по по-изгодния за него начин. По бул. "Витоша" - на всеки ъгъл по дво забранителни знака, но велосипедите си летят. Но не посягаъте на правата им - вой до небесата.

7

Кой ли му вярва...

преди 6 години

От какво се е изплашил-че майката ще го набие? Ами да беше се обадил на 112 и да иска закрила веднага!

6

Анонимен

преди 6 години

Пише се паркЪТ с пълен член!