15

Ванката

преди 6 години

До Анонимен16Напротив, пълно е всеки ден с едни и същи баби, които висят за лаф и да си мерят кръвното. Пък ти си чакай...

14

Анонимен

преди 6 години

До ХмммЛъжеш, та чак ушите ти плющят. Синята карта е за спешни случаи само, а не за прегледи през европейска осигурителна система. Такса има навсякъде, започва от 10 евро, при това осигуровките са от 200 евра на месец нагоре, а не 18лв. На тричленно семейство е с събира 700 евро за здравна вноска. И да, таксата трябва да се вдигне! Не може фризьора да ти взима 15лв. за подстрижка, а да ревете срещу висококвалифицирания труд на лекаря. Нали уж здравето ви било най-ценно.

13

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 14Трябва всички българи да можем да виждаме, къде отиват държавните пари.Докато немяме тази възможност определени хора ще си правят бизнеси с народни пари.

12

Анонимен

преди 6 години

"Защото когато трябва да платиш 5,10 лв., ти няма ей така да губиш врмето на лекаря, а ще отидеш, когато имаш проблем"Хората необичат да ходят на лекари. Така, че ходенето на лекар не е като ходенето на кафе.

11

Анонимен

преди 6 години

Те гледат да ти взема таксата не да те лекуват и колко пъти в месеца ги посетиш това по добре за тях въпроса е за пари а ти си платил здравни осигуровки които не ползваш къде отиват парите за здраве кой ги прибира ?

10

Анонимен

преди 6 години

Да махат здравните осигоровки и да правят таксата 5 лева.При наличието на здравни осигоровки трябва прегледа да е безплатен.

9

Анонимен

преди 6 години

SAMO BOI GI OPRAVYA TIA,A NE CE NAYADOHA.

8

Бонго Тиквата

преди 6 години

Малко е 5лв. Нека са поне 10. Хората се пребиват за 300 лв. заплата, а джипи с под 3500 лв. не можеш да намериш. Като влезеш при него те претупва по бързата процедура, бърка ти диагнозата и ти предписва от най- скъпите лекарства и поради това е нужно да му се увеличи хонорарът поне четворно.

7

Анонимен

преди 6 години

Медицината е търговия, лекарите са търговци, здравето е стока, така е при капитализма и демокрацията.Не свикнахте ли вече?

6

Анонимен

преди 6 години

Когато заплатата ми се вдигне 2 пъти, тогава и таксата при личния лекар да стане 5.10!

5

Анонимен

преди 6 години

Maчкай, Бойко!

4

Анонимен

преди 6 години

Спрете да ми "удържате" пари за здравни осигуровки и тогава ще ви плащам по 5.10. Ненаядохте се.Един път, преди 3 години се обърках да ида за медицинско(жених се). Ами то непрекъсната опашка пенсионери, едва с вредих след 5 часа висене. Недай си боже да ми има нещо. Десет години удръжки, после 5 часа на опашка, накрая и 5.10 да им платя. А един дудук да им врътна, така поизмеждудругото?

3

Анонимен

преди 6 години

Какъв цинизъм а точно абсолютно некадърните,ненужни търтеи джи пита взимат най много пари от нас без да правят друго освен да възпрепятстват хората да отидат при специалист

2

tito

преди 6 години

донякъде е така......обаче.......с колко се увеличиха минималните пенсии и колко са те в момента?и защо се допусна хора ,работили цял живот,да бъдат минимално изравнени с калпазаните с по 10-12 години стаж?....с по 210 лева...не е ли цинично?

1

Хммм

преди 6 години

Интересно, в държавите от ЕС където съм пътувал, такса няма, показвам си синята здравна карта при нужда и всичко е 0 цента. Ако се предпишат някакви лекарства от публично заведение струват центове в аптеката. И ме облужват като принц в болницата, намира се и преводач при нужда. Защо така нашите другари не са усвоили тази европейска практика? Като бонус, познати чужденци осигурени от ЕС в България, при нужда им искат такса 30 лв, или да си ходели откъдето са, там да ги лекували.