168

Анонимен

преди 6 години

До 196Колежке....ако можеше да четеш ( в което се съмнявам..) нямаше да задаваш подобен крайно глупав.въпрос!Прочети коментара на ***....доста точен е!Особено заключението!

167

Анонимен

преди 6 години

2,3 млн пенции , 800 000 общински и държавни служители , 1.12 млн учащи се , 70 000 към мвр , 40 000 армия , 1 млн шведи . и ревете че са ниски заплатите . е нема как да стане ...

166

Анонимен

преди 6 години

Нека всеки се устройва както реши и намери за добре. Но наистина българите в болшинството си са злобни, завистливи, пресметливи, продажни. Затова не върви нищо в държавата. Няма леви и десни, манталитета трябва да се смени. Но не, всеки гледа да закърпи другия с разни евтини тарикатлъци. Цялата държава е един голям батак.Погледнета насвсякъде мизерие - рущаши се тротоари, панелки обелени, сивота, купища смет.... и т.н. Може и в чужбина всичко да не е идеално, но такъв циганлък като тука няма.

165

до ГУРБЕТМИЯ

преди 6 години

Това е твоето мнение.Ти тук си дежурен,а защо не попитаме останалите десетки хиляди хора в гурбета аджеба как живеят. РАзбирам да не съм живяла в чужбина та да не знам как е ,че да ми говориш. Моля те не заблуждавай хората или по точно трябва да кажа не заблуждавай себе си.Цъфнал си и вързал ама хайде..да се направим,че ти вярваме.

164

Добре е

преди 6 години

човек да е родолюбец, но не бива да сме "крайнИ"; нима ЗАПАДНОЕВРОПЕЙСКИТЕ,СКАНДИНАВСКИТЕ страни не са успели, щом има стотици хиляди граждани на тези страни, живеещи в САЩ?( да не изброявам поименно страните, но също и Китай, Япония).Не е логично когато човек свикне на ДРУГ стандарт на живот да се върне КЪМ по-нисък стандарт.А в страните, които е напуснал,това се постига по-трудно.Та Президентът да не упреква само България,която 45години беше соцдържава- въобще не беше на "състезателната писта

163

до 192

преди 6 години

Ваша мома Пена ...не знам...ама виж ти...и селяноподобните ти ще си ровите в тинята още бая години!Сигурно ти е гот да миеш лай ната в екарисажа на Гергов

162

Анонимен

преди 6 години

Да се върнем за да работим за трите шишовци? За да издържам 60 хил.МВР и 40хил военни? Да хрантутим бивши и настоящи ченгета, комунисти и приятели на Путин ?Никога!

161

наша Пена

преди 6 години

Наша мома Пена беше шекер, инжинер, имаше късмет и отиде на гурбет, сега чистикенефите на ню йорк наред.

160

до 189

преди 6 години

Няма срамна работа!Има срамна заплата...като в 90% от българските заплати !

159

до ГУРБЕТЧИЯТА

преди 6 години

Така е ти за тва си решил да предприемеш да чистиш чуждите *** браво браво

158

питанка

преди 6 години

А що чини у Ню Йорка Пешо адвокатина от Пловдив?

157

до Серсем

преди 6 години

Думи на място! Всеки български ръгльо с по 2 - 3 бързи кредита...и още толкова бавни, си въобразява, че държи господ за шишарките...и всеки успял да се махне от българската клоака..и построил ново съществуване...с много воля...труд и пот - МУ Е ДЛЪЖЕН! НА НЕГО....НА РЪГЛЬОТО С КРЕДИТИТЕ! ФЕНОМЕНА БЪЛГАРСКАТА ЗЛОБА , И ЗАВИСТ НЯМАТ АНАЛОГ НИКЪДЕ ПО ШИРОКИЯ СВЯТ! Всеки неуспял в живота си селянин се е вкопчил в "някаква измислена борба" с вятърни мелници , и съди си от пиадестала на простотията

156

Анонимен

преди 6 години

До ЦиникАми, щастливи ще са дечицата там, но родителите им активно гласуват за управляващата смет тука, а после обвиняват другите, че са некадърни. Хайде, моля, всеки да се замисли дали след като не помага, може поне да не пречи!

155

Анонимен

преди 6 години

Чудя се колко голям некадърник и задръстеняк трябва да си, сега след като границите са отворени да останеш в мутренско-комунистиечското блато и да слугуваш на разни самозвани новоизлюпени бизнИесмИени, вместо да излезеш навън, да потърсиш реализация и да живееш като нормален човек.

154

Анонимен

преди 6 години

в хановер случайно се запознах с един сърбин , попита ме откъде съм и като му отговорих булгариен ми каза БУЛГАРИЕН КОМУНИСТЕН . дори сърбите знаят за какво става дума само тука дремете ...

153

ГУРБЕТЧИЯТА

преди 6 години

В БЪЛГАРИЯ Е ПРЕКАЛЕНО ЛОШО И НЯМА ПРИЗНАЦИ ЖИВОТЪТ ДА СЕ ПОДОБРИ ! НЕ ,ЧЕ СЕ ГОРДЕЯ ОТ ТОВА ,ЧЕ МИЯ К.ЕНЕФИ ,МИЕНЕТО НА К.ЕНЕФИ В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ ПОВОД ЗА ГОРДОСТ ,НО ВАЖНОТО Е КЪДЕ ГИ МИЯ ! МИЯ ГИ В ГЕРМАНИЯ И ЖИВЕЯ НОРМАЛЕН ЖИВОТ ДОРИ ПО-ДОБЪР ОТ ЖИВОТА НА МНОГО ЖИВЕЕЩИ В БЪЛГАРИЯ КОИТО НЕ МИЯТ К.ЕНЕФИ ,А РАБОТЯТ РАБОТА С КОЯТО МОГАТ ДА СЕ ГОРДЕЯТ, НО ПЪК ЗАПЛАТАТА ИМ Е НИСКА , ПО-НИСКА ОТ МОЯТА !

152

серсем

преди 6 години

Само 100%факти ще дам.Тук в Франция ,Мин.заплата за мияч машинки.1180E.Наем 500,вноска за нова кола 200E,другите разходи около 350E.Двама работещи с две деца,напълно нормален живот.Кино, театър, ваканция,спорт и т.н.А,сега кажете ЩО?.Да се върна никога.Главен готвач съм,женски е сестра в операционната.Колко ли ни е дохода?По два пъти от горните примери.Живея сега и тук.Псевдо патриотични лозунги не ми влияят.По съм българин от всички Ви, никому не дължа обяснение за избора си.

151

до 179

преди 6 години

"Не ви ли е срам бе позорници да отричате, че сте българи... тази държава ще ви запомни със срама ви, а ние тези които ще се борим за нея ще сме тези които ще запазят това за което дядовците ни умряха.. смешници!!!!!!!"....................................................Срам ни е, че ръбчета , като теб ни се водят съграждани!Сигурно е кофти да си от "шкартото"

150

До предателите

преди 6 години

Не ви ли е срам бе позорници да отричате, че сте българи... тази държава ще ви запомни със срама ви, а ние тези които ще се борим за нея ще сме тези които ще запазят това за което дядовците ни умряха.. смешници!!!!!!!

149

Анонимен

преди 6 години

До 170: "Значи Генералпрезитента не кани родителите да се върнат в България,"...Родителите да останат в чужбина да бачкат и да пращат пари Радев за да възпитава децата им и да се грижат за Първия Котарак на Републиката "Чарли" !