11

Juls

преди 6 години

Това което виждам във видеото не са тракийски униформи, посрещачите са облечени като гръцки хоплити.

10

юбералес

преди 6 години

До до юбералесА нещо по темата....кога?

9

Анонимен

преди 6 години

А кой е допуснал въобще гърци в "тракийски униформи"да дават "разяснения"от къде и какви били тези съкровища????По тоя повод да питам и КАКВО ПРАВЯТ ГРЪЦКИ СВЕЩЕНИЦИ АМА ОТ ГЪРЦИЯ НА ХРИСТИЯНСКИ ПРАЗНИЦИ В БЪЛГАРСКИТЕ ЦЪРКВИ В ОДРИН???!!!Значи българският съвременен МАСОВ НИХИЛИЗЪМ наистина е опасност за националната сигурност на България,просто е страшно положението!Разликата между българите и народите около нас е една,но много важна-едните СА кре..тени шовинисти а ние СМЕ кре..ни нихилисти.

8

до юбералес

преди 6 години

По-голяма глупост не бях чел досега:) Приличаш ми на надъхан историк стимулиран от Сорос:)

7

Анонимен

преди 6 години

Когато по нашите земи е имало златни съкровища в Норвегия са живеели в кирпичени колиби.

6

Анонимен

преди 6 години

Други българи в Норвегия обаче твърдят, че кражба на история и национална идентичност няма.Естествено и там има еничари, ама може да са "българи" като Мира Яшар.

5

юбералес

преди 6 години

Нито е българско, нито е гръцко в сегашния смисъл на тези понятия. През античноста на балканите е имало стотици държавици и полиси, говорещи различни но сходни диалекти, изповядващи сходна но различна религия, и имайки сходна но различна кухня, култура, бит. Всички тези народи (траки, гети,македонци, ахейци,елини,дорийци и т.н.) е прието от историците да се наричат ''гърци''. Тоест траките спадат към ''гръцкия свят'', така както норвежците спадат към германския свят, макар че не са немци.

4

Anonimen

преди 6 години

В интерес на истината не ме учудва. И без това сегашните управляващи освен, че искат да ни затрият като нация искат да ни оставят и без история. След като съвсем целенасочено от учебниците се премахват български произведения, Левски и Ботев се изкарват като обикновени хулигани, Турско робство според тях не е имало а било 500 год. присъствие...какво да говорим

3

Анонимен

преди 6 години

Ювелирни изделия за времето си ? Маска ! Маска !

2

Защо ?

преди 6 години

Защо се получава така , че често ни "забравят" или" бъркат" в чужбина ? Обяснението е просто : ние сами редовно компрометираме държавата си по различен начин , както ръководителите , така и обикновенените граждани.Името на България често се свързва с негативи..Е , как да ни уважават в странство , като ние самите НЕ се уважаваме .

1

Анонимен

преди 6 години

Това е специфичен похват на гърците.Номерът им не минава дори и пред онези, които не са специалисти, но имат очи и виждат, че днешните гърци в антропологично отношение са много различни от хората, изобразени в произведенията на древното елинско изкуство.