71

Анонимен

преди 6 години

D са си представете, че това е статия за рибари, които се жалвата, че рибата се е изтарикатила и не кълве на гола кука..мъка, мъка, ще ме разплачете..

70

Анонимен

преди 6 години

Добре де, извинете ме много но въпросът не е просто самото пътуване а факта че за да стигаш до въпросните работни места е необходима КОЛА. Няма как да се използват междуградските автобуси защото те просто са с разписание което не позволява да си на време на работа. Тоест всеки ден 80km минимум, което прави една доста солидна месечна сума за гориво, да не споменаваме амортизацията. Като извадиш тези пари от въпросната грандиозна заплата от 1000лв какво остава? Спрете с тези безочливи статии dnes.

69

Морския

преди 6 години

Софиянци няма! София е 20 000 души местно население, шопи.Останалото е сбирщайн от цяла БГ, качили се на каручката, купили панелка и мислят, че като отидат у големото село много ще прокопсат. Жалка история!Всичко, което не е на море е провинция! Включително Софията.

68

Анонимен

преди 6 години

Истината е,че голяма част от народа не ще да бачка.Причини много - родители в чужбина пращащи пари и дечцата седят по кафетата;държавата - помощи за фалшиви самотни май,фалшиви социално слаби,фалшиви пенсионери по болест;работещи нелегално,които се водят безработни.

67

Анонимен

преди 6 години

ауу, те ти дават "цели" 1000 лева/бруто предполагам, което чисто е около 780 лева на месец/, и се чудят защо не искаш да работиш след околовръстното, при положение, че там офисите са най-евтини, а ще ти се налага да пътуваш минимум час и половина в едната посока с градски транспорт само в едната посока....и като си платиш пътя, сандвича по 5 лева на ден и на някой да ти води и прибира децата от детска и училище, колко ще ти останат?

66

Анонимен

преди 6 години

Че аз 8 км ги пътувам за 1 час, а когато е лошо времето и всички са по колите за час и половина... Как така 25 - 30 км се пътуват за 20, 30 минути?

65

Анонимен

преди 6 години

Софиянци искат да работят в небостъргачите в ИТ сектора , ама за там се иска ъкъл..

64

Анонимен

преди 6 години

Старбъкс, нищо ново не ми казваш.Така че, няма как за ниски пари да се навиеш да биеш по 180 мили на ден.Е, тук също е така.

63

Анонимен

преди 6 години

В София софиянци няма. Те отдавна емигрира ха в САЩ и Канада. Останаха само родителите им, които са вече възрастни.

62

Анонимен

преди 6 години

аз съм на 4 хилки месечно.

61

Анонимен

преди 6 години

Оказаха се не 1000, а 700. бруто. след удръжките малко над минималната. та къде да пътували?

60

Анонимен

преди 6 години

Ние в Сидни, Австралия нямаме такива проблеми.

59

Анонимен

преди 6 години

До АнонименКато искате да се възползвате от времето което ми е отредено да съм на този свят, трябва да можете да си го позволите....................Ще го копирам, защото е истина и не за първи път е казвана. Трагедията е в това, че масово хората не я осъзнават ." Времето е в нас и ние сме във времето"Има едни други...да ги наречем същества, които не могат да генерират време и затова ни го крадът.

58

аз-ът

преди 6 години

Еб...ти МАЛОУМНО заглавие на статията. Ми естествено, че няма да пътувам 30 километра за 1000 лева. Имам приятели, които отказаха работа в Мтел, една стабилна и голяма фирма именно щото са заврени на кучето в г..за, а камо ли да пътувам на май.ната си. Писал съм го, пак ще пиша-бг работодателя е тип селски колбасар на принципа "ще ми целуваш г..за щото те храня" и все още, не може да вдене, че ако 20 в. беше века на капитала, 21в. е века на труда и добрите специалисти са кът и се плаща.

57

До 33

преди 6 години

Що на село да се живее с 1000 лв а в София не може ? На село да не ядат камъни ? По селата цените в магазините са по-високи отколкото в София.

56

Анонимен

преди 6 години

При дълго пътуване до работа половината ти ден минава без нищо да правиш за себе си.

55

Ха

преди 6 години

До къде е докарахме!Вече никои не се хваща на 1000 лв ,30 мин. пътуване.Що ли!Май нещо не се върза?

54

сминдух енд чесън

преди 6 години

За да имаш добър доход у нас трябва да си безработен.

53

Анонимен

преди 6 години

Като искате да се възползвате от времето което ми е отредено да съм на този свят, трябва да можете да си го позволите.

52

Едно разяснение

преди 6 години

Аз преди време с известно огорчение се свързах с Бюрото по труда в Пловдив, за да попитам за тази програма. Обясниха ми, че (1) не е влезнала в действие все още, (2) важи само за хората, които са ПРЕПОРЪЧАНИ от бюрото по труда за дадена работа, и са я приели. Сигурно са ме сметнали за някакъв мързелив moocher, който просто иска да се възползва, а аз дори нямах намерение да я използвам за цялото време през което ще бъде валидна (1 година).