41

Анонимен

преди 7 години

Хора, вие добре ли сте? Единият внимавал много, другият изчаквал, третият сигнал с ръка им давал на колите да спрат?!?!? Вие деца нямате ли? Има един,който винаги трябва да се оглежда и да преценява обстановката, скоростта, видимостта и за това му е дадена тапия. И не е този, който пресича.

40

един друг

преди 7 години

В закона са предвидени и санкции за родители, които не се грижат за децата си. Изобщо чели ли сте закона или сте чели само частта с привилегиите, но не и тази със задълженията? Май май само пешеходни пътеки са ви в главите, но не и реално да се погрижите за децата си. Много е лесно винаги друг да носи отговорността.

39

хох

преди 7 години

Румънците вече вкарват в затвора при преминаване на червено, нашите хора решиха че няма никакъв проблем да разкарат единствените места където пешеходците имат предимство.Освен това каквато и да е пешеходна пътека е продължение на тротоара, все едно кола да се качи и да започне да гази хора по тротоарите.Сериозно ме замисляте да се изнеса от горката ми родина заради жалкото ви подобие на закони.*** !!!

38

един друг

преди 7 години

До т.ъ.п.а.н.а.р.и.т.е долу, които смятат, че всеки шофьор им е виновен дори и когато са зарязали децата си да търчат през пешеходните пътечки за банички: наясно ли сте, че има заокн за закрила на детето и, че според него се длъжни да придружавате и да се грижите за децата си ПОСТОЯННО до 14 годишна възрасти и вечер ако са по-големи? Или май ви е по-лесно да не правите нищо и да прехвърлите вината на шофьорите, защото те са виновни по прзюмция.

37

до 44

преди 7 години

Разбирам те, човек, обаче ти ще си виновен и така трябва да е. Не живея в България . Видят ли ме че наближавам пешеходната пътека и заковават. Не да съм стъпил на нея, не да съм се обърнал към платното. Близо ли съм до пешеходната пътека движението е спряло и чакат. Не е защото са много благоразположени и им се чака, а защото ха ме е ударил , ха е изкарал 15 години в затвора, да не говорим за убийство. Друг е въпросът, че на натоварените места е зебра със светофар и там вече е друго

36

Skatelite

преди 7 години

Пешеходецът е виновен, не вижда ли че карам с 200!

35

Тато из Правец

преди 7 години

Щом дойде ред да ТЪЛКУВАТЕ конституцията,голяма демокрация изградихте...

34

Браво

преди 7 години

Пешеходците са абсолютно нагли, нахални и злобни същества!Престроен за десен завой на светофар не мога да мина по 10 минути заради пешеходците!Когато светне зелено гледай сеир, нарочно се влачат по пешеходната пътека демонстрирайки и придавайки си важност и особенно наглярско поведение!И така за един светофар минава една кола!Ами извинявай ама как да толирирам такова поведение на комплексари!Радвам се, че им отрязаха правата!

33

Анонимен

преди 7 години

До Анонимен 44 - ми да, що не го уби, щеше да си в пълното си право! така пише в закона - който не внимава да бъде убит, той си е виновен! сега щеше да спиш спокойно, без угризения! за следващият път си знаеш!

32

Анонимен

преди 7 години

Т.е. това тълкувателно решение въобще нищо не тълкува! При лоша видимост - никакво излизане навън, че може да си те газят и ти си виновен. Да се съобразят със скоростта, ами ако засили след като си слязал на платното? Тогава на всяка пешеходна пътека сега да лепнат по един светофар и въобще да направао да ги махат, след като са излишни.

31

Анонимен

преди 7 години

Отивам да си за закупя уред за измерване на разстояние и скорост. Така най-добре ще имам информацията необходима за пресичане на пешеходна пътека. Може и някакъв метеорологичен уред да измерва атмосферното налягане и влажност. Малоумието в адвокатите в нс и съдиите ни е пълно. Навсякъде пешеходеца на пешеходната пътека е с предимство. Убиец с превишена скорост ще е невинен, а пешеходеца виновен. Само в България.

30

Анонимен

преди 7 години

Българите сме туземско племе. Няма култура нито на шофиране, нито на пресичане. *** дали е пеш, дали е на колело, мотор, кола е еднакво нагъл и ***. Никакви закони или правила не важат за него, особено ако има някой лев в повече.

29

Анонимен

преди 7 години

Проблемът е в закона! Какви са тези закони по 50 страници, в които най-често параграф 5 алиния 7 противоречи на параграф 7 алинея 5, та да трябват 3 комисии да ги тълкуват. Ако законът е написан добре, щеше да е много ясно и кратко. Пешеходецът е винаги с предимство и точка. Депутатите не са си свършили работата, защото няма лична отговорност в тази държава. Никой никога не е отговорен, камо ли виновен. Сега вече и да те смачкат на зебра няма виновни. Хора не пресичайте. Летете!

28

Анонимен

преди 7 години

С тези решения, действително отвръзват ръцете на много идиоti шофьори и съм против, но медала има и друга страна. Карам с 20 км/ч. и наближавам пешеходна пътека. Загледах един тинейджър, който ходеше по тротоара с телефончето в ръце и слушалки в ушите. Два метра преди пешеходната, въобще не се и огледа а скочи да пресича. Аз спрях, а той щеше да ми се метне на капака. И защо аз трябва да съм виновен в този случей ???

27

Tъпо

преди 7 години

Това е опасен прецедент, защото от тук нататък така ще почнат да тълкуват всички ситуции на пътя, не само този, в които са замесени пешехоци. Пример - на кръстовище ти тръгваш защото ти светва зелено, некой джигит минава с 200 от другата страна на червено и ти удря колата - ти си виновен, защото не си съобразил скоростта му и т.н.

26

:-) ЕВАЛА

преди 7 години

Ако имате красива и добра жена и парите Ви И стигат,Ако имате красива и секси любовница И парите Ви И стигат.Ако имате хубава работа И заплатата Ви стига до края на месеца ,та даже Ви и остава.Ако имате хубав и разбран шев ,който Ви разбира напълно.Ако имате дълга платена отпуска ,Та даже Ви и остава.:-)Кажете НЕ на наркотиците.

25

12а

преди 7 години

Не познавам господа съдиите,споменати по-горе,но съдията Мавров най-точно се доближава до истината.

24

177

преди 7 години

Хора, не се карайте. Проблема както винаги е във великия законодател. Той отново се опитва да замете проблема по килима с надеждата нещо да се оправи от само себе си. След като закона има нужда от тълкуване значи е неясен. Какво пречеше на парламента и какво му пречи сега да промени закона и да направи пешеходеца господар на пешеходната пътека, както трябва да бъде. Политиците обаче не могат да поемат отговорност. По-лесно е да оставиш хората да *** и съда да ти върши работата.

23

до ГОШО

преди 7 години

"Пешеходната пътека не е тротоар. "Гошо Гошо, дано не си шофьор... Пешеходната пътека е точно продължение на тротоара!Това тълкуване на закона е изключително вредно и е редно народът да се вземе в ръце и да се започнат протести за всякакви подобни "гаври" с ред и справедливост. С добро и референдуми видяхме не става.

22

до Мучачос

преди 7 години

Ти добре си се огледал, но има деца, възрастни хора, слепи хора не се ли раждат в България?!? Пешеходната пътека е като стоп палка от полицай. Няма не видях, не прецених. Като шофьор си минал курс, имаш разрешително, вменяем си и трябва да следиш обстановката. Само в България може съдии да изтълкуват така правото на пешеходеца. Деца нямате ли?? Отсега ще са все съпричинени убийствата на зебра. На най-големия си враг не пожелавам да го защитава българската съдебна система и закон!