53

Анонимен

преди 7 години

Нали другарката Бъчварова и другаря Борисов финансират новите хора на България - афганистанци, пакистанци, иракчани. Те са бъдещето. Учените кучета ги яли.За неграмотния мигрант има 1000 лева месечна издръжка.За ученият от БАН - 420 лева.А вие си се карайте и обиждайте на комунисти и демократи. Конфликтът е съвършено различен.

52

Анонимен

преди 7 години

От 27 години бюджета винаги се обсъжда пълрвата седмица на ноември. Това е таакав традиция както и че американските избори са на точон определена дата . Никога досега избориет не са били през ноември. БОЙКО *** ги направи таак, въпреки че сто пъти му се обясняваше, че времето е малко и за избори и за бюджетин обсъждание-. В АНГЛИЯ бджета се обсъжда още от ЯНУАРИ МЕСЕЦ.

51

Анонимен

преди 7 години

Че учените не са цвете, така е. Но в повечето коментари усещам злоба, че за тези заплати, за които там се дреме по цял ден вие се скъсвате от работа ;)

50

Анонимен

преди 7 години

Ми да. Вместо да хвърлят пари на вятъра за бежанците могат да им вдигнат заплатите.

49

Китов

преди 7 години

Другари академици и господа млади учени, вървете в Америка, поработете, па се върнете и тогава ще говорим. Там държавата не дава заплата, а се работи по конкретен проект, който се одобрява и финансира. Ако не ви одобрят, отивате да работите друго. И ще се свърши с разни "научни" изследвания, които нямат никаква практическа полза. Борис Ковачев, който създаде т. нар "изкуствен панкреас", в едно интервю разказа колко се е борил за финансиране и още колко ще се бори да довърши проекта си.

48

ученА от БАН 2

преди 7 години

До номер 64Не съм, не знам защо асоциирате изказването ми с това.До номер 65Има битови трудности, съгласна съм. Особено, че се занимавам с експериментална работа. За щастие по-възрастните ми колеги имат таланта да сглобяват разни установки и да правят от нищото нещо. Но да - признавам, че е голям късмет. В повечето институти е трудно да се набута някой, който не е добър в областта си. Но винаги в медиите е другата ***.

47

Атлас

преди 7 години

Вижте във "кънтри-барометър"колко ни е бюджета -200 милиарда за тази година,т.е пари ИМА и за да се започне отнякъде натиска върху самозабравилите се шмекери (бизнесмени и дупетати) за достоен живот,дайте да ги подкрепим ВСИЧКИ като стоманен юмрук,после и те ще подкрепят другите браншове и така докато стане човешка средата във Държавата ни.Все отнякъде трябва да се започне и предлагам да е С Е Г А и оттук.НИКЪДЕ и във НИКОЯ страна богатите и властните НЕ СА давали доброволно заграбеното.НАПРЕД.

46

Анонимен

преди 7 години

Да не ви разказвам как стават доценти и професори. Понеже не могат да плагиатстват, се цитират един друг. И цитирания е в атестационната комисия, често съсед по бюро. Хайде още някоя хиледарка в/у заплатата. И какво са измислили за обществото? Научни доклади! И кой ги чете? Толкова полезни отрасли се ликвидираха, а тези търтеии лежат и правят ***

45

Анонимен

преди 7 години

А на управляващите учени не им трябват! И учители не им трябват и учени и лекари... изобщо не им трябват хора, които мислят. Трябват им само шведи и чалгаджии, че са лесни за манипулиране. 20 лева, тройка кебапчета и са готови. Учени, ха! Че нали задават неудобни въпроси!

44

Анонимен

преди 7 години

Кажете името на една развита Европеиска държава която няма да иска да наеме способен и работлив учен . Искали по 1000.0000 лв. заплата .НЕ СТАВАТЕ АКО СТАВАХТЕ НЯМА ДА РАБОТИТЕ ЗА 400 Лв.

43

Анонимен

преди 7 години

Ако Бойко бе нагласил избориет един месец по-рано пак щеше да има протести днес, защото бюджета се прави номеври - сто пъти му се обясняваше, че е глупаво да смесва избори с бюджет, обаче не, та не - щяло да има време за бюджета!в Англия за бюджета се подготвя ОТ ЯНУАРИ! Има ОБСЪЖДАНИЯ ЦЯЛАТА ГОДИНА!

42

Анонимен

преди 7 години

После защо няма млади учени - как се живее с такива пари , като със знанията, които имаш може да получаваш в пъти повече. Иначе, като допълнение към пенсията мизерната заплата не е толкова зле.

41

Анонимен

преди 7 години

ИЗБОРИТЕ НЯМА НВИЩО ОБЩО - БЮДЖЕТА ВИНАГИ СЕ ПРАВИ ПРЕЗ НОЕМВРИ!

40

ККК

преди 7 години

ако сте толкова учени в частния сектор и 5000 ще взимате .... ама ако наистина сте учиени... за лежане на бюрото и пушене толкова даже е много

39

Анонимен

преди 7 години

Патент на Магнитостранистор - Ч.руменин С.лозанова - приложение - елекроникаПатент аз ектромагнитно поле - същият - приложение- електроникаДвукомпотентен магнитометър - Руменин - приложение- елекроникаУСтройство за измерване на магнитана проницаемост - Руменин, Лозанова, нойкова - приложение електроникапатент за Полупроводников сензор за Сила- С.лозанова, Ч.руменин - магнитометрияКрачещ Робот - Ив. Чавдаров Т.танев - приложение - механотроника

38

До 55

преди 7 години

Господине,Радвам се, че сте попаднали в колектив от интелигентни хора, които са в БАН по призвание. Дано да е така. Това означава, че сте някакво рядко изключение.Не ми е ясно как успявате да работите спокойно, след като нито помещения достигат, нито техниката е на ниво, а често се случва и зимно време да няма пари за отопление на не една от сградите, в които са настанени институти на БАН.

37

Анонимен

преди 7 години

Много ми е трудно да дам мнение по темата . Искам да попитам само във БАН има ли историци и ако има тия хора не заслужават да ходят на работа не заплати те изобщо не трябва да се занимават със тази деиност. Защо. Всеки които бегло се интересува от БЪЛГАРСКА ИСТОРИЯ и владее поне два езика има на представа за какви лъжи,измами и мошенничества става на въпрос. И тия неграмотни хорица пари за лъжите ли ще искат

36

И без учене става

преди 7 години

Значи според ГЕРБ, за "инжинер" псевдобежанец от Сирия, 500 евро плюс бонус за двете му жени социалки, а държавата плаща детските градини, представете си, на 4те му деца! За български реален инжинер, който е учил и се е борил, 450 лева бруто, което като махнеш данъците отива до заплатата на чистачка! Учителите, който са с 100 лева по-висока заплата и то след обещаното увеличение, отново са много под арабския "инжинер"! Как после да не им казват ГРОБ!

35

...

преди 7 години

Епа честно казано това в БГ няма как да стане! А като чета и тук повечето от коментиращите и не искат това да стане! Еми ясно е затваряме БАН така ще имаме едно 50 - 60мил.лв. годишно допълнително за хасфалт и пенсии и готово! Сега относно учените ми те спокойно могат да идат в чужбина там особено по добрите от тях ше ги лапнат като топъл хляб а тука след 10 - 20 години ше се разчите на ромскит и талибански "учени" да ни вадят парите за пенсия! е може и ТВ Планета да додаде! Те това е, казах!

34

учен от БАН 2

преди 7 години

И отново тенденциозно написано подзаглавие - 9 учени под 25 години. Нормално, аз започнах работа там веднага след магистърската си степен, в годината, в която навършвах 25. На колко според г-жа журналистката се завършва магистърска степен в България?