23

Анонимен

преди 9 години

то само с ядене не става, трябва и акъл.

22

песимист

преди 9 години

В България ще има нормални работодатели и квалифицирани работници след 50 години . Да точно така , надяваме се до тогава да измрат комунистите , социалистите и техните наследници.

21

Калоян

преди 9 години

Нека да няма като неплащат типичен пример хотел Маринела на Ветко Арабаджиев на съкратените работници не са превели нито една стотинка,както и на многото други нелегални работници,това ако са работодатели кой даим работи!!!

20

Работодател

преди 9 години

Работа има колкото щеш на 8 часа - ама Българчетата глупавички не знаят Английски - а без него никъде в Европа не приемат.За да имаш работа поне малко мозък трябва за да се комуникира с чужденците - Държавата да се вземе в ръце и вместо майчин език и учителите да им решават задачите да се изучава Английски колкото Българския.Отделно трябва да знаят и етикет и поведение да имат-ама нъц

19

лъчко

преди 9 години

Няма квалифицирани кадри? Кадри има, ама условията са лоши. В повечето случаи мениджърите са роднини или любовници на собственика, които са неквалифицирани. Никаква перпектива за професионално развитие не предоставя това. Често се оказваш с незадоволителна заплата. Работиш за арогантен *** и клиентите ти са селски ***, работа в туризма е супер :)

18

Ghost

преди 9 години

Кви подготвени кадри искате ве?!За експлоатацията която предлагате се навиват само бедни студенти.Айде почвай работа от 8 сутринта до 12 вечерта пък на края на месеца ще видим колко ще ти платя...на тоя принцип е сезонната работа по морето.А с 14 млн лева и на луната трябва да има билборд за наште курорти.Държавата и мафията смучат от хотелиерството,те смучат от работниците.... Ужас

17

от СТАРИЯ НЕСЕБЪР

преди 9 години

Туризъм се прави с "ноу хау", но на мутреещите се бизнесмени не им пука!

16

Васил

преди 9 години

Познавам доста хотилиери и до един са ***. Но като изискват, ооо там са силни. Гонят си персонала до дупка. Заплатите на минимума, изискванията на максимума.Все се чудя как някой изобщо им се навива все още.....

15

Смешен плач

преди 9 години

Едно време имаше кадри, но имаше и един интересен институт- този, на стипендиантите към даден производител или предоставящ услуги търговец.Вие, господа хотелиери, не щете и пръста си да мръднете, предлагате мизерни условия на труд и после пищите, че нямате персонал /кадърен/. Никога няма да имате такъв, трябва да впрегнете родата да обслужва. Ако един сервитьор ви бачка за мижавите 600.00 лв., той ще да замине да бачка другаде за 1500 евра /поне/. Що да си губи вренето при вас? А готвачите?

14

Анонимен

преди 9 години

Коментирате, коментирате ,но истината е, че няма качествена работна ръка в България. Наглезени и некадърни много, малко са хората които си разбират от работата и имат желание да работят. После бизнесът не искал да плаща, ами то как да изкара с такива работници, да плаща. Докато работникът е с претенции на принцеса, няма как да стане. В Китай хората летят напред, защото ха си си загубил работата, по-добре се мятай под влака. Тук всички искат 3 почивки за кафе, акъл да ти дадат, шефа все е ***..

13

келнер по морето

преди 9 години

Другари назначени капиталисти от БКП-БСП на вас и милиарди да ви дадат за реклама никой не желае да почива при вас . Единствения начин някой да се излъже е почивката да му е безплатна. При заплати от 500 лв. кой нормален човек ще дойде да работи и защо. Значи имате пари за яхти и фолкаджийки , а нямате за персонала. Затова работете си сами с вашите фолкаджийки .

12

ФАКТ

преди 9 години

ПОДГОТВЕНИТЕ КАДРИ ,РАБОТЯТ ОТДАВНА В ПЕТЗВЕЗДНИТЕ ХОТЕЛИ , В БЯЛА ЕВРОПА !! А ТУК ,И МАГАРЕ НЯМА ДА СТОИ ЗА 400-500ЛВ. , ЗА 12 Ч. РАБОТА !!

11

8

преди 9 години

АЛЧНИТЕ ХОРА В ПЕРСПЕКТИВА СА ВИНАГИ ГУБЕЩИ!

10

от СТАРИЯ НЕСЕБЪР

преди 9 години

Важно е Мафията да пере пари в туризма.

9

Анонимен

преди 9 години

Подготвените и качествени кадри ги търсете при подготвените и качествени работодатели. Не може с трици маймуни да храните и после къде са ми маймуните?!?

8

Николай

преди 9 години

Ами няма ми , Няма и да има. Предните години давахте заплати и накрая с глоби и хората избягаха!

7

Анонимен

преди 9 години

Все за вас няма.

6

Анонимен

преди 9 години

ХА ХА ХА ХА. ДА НЕ БИ ДА ИСКАТЕ ДА ВИ БАЧКАМ ЗА 500 ЛЕВА БЕ СЕЛСКИТЕ ТАРИКАТИ? БАЛАМИТЕ СЕ ИЗНЕСОХМЕ В ЧУЖБИНА И БАЧКАМЕ ЗА ПО 3 000 ЕВРО. КОГАТО СЕ НАУЧИТЕ ДА ПЛАЩАТЕ ТОГАВА ЩЕ ИМАТЕ И ПЕРСОНАЛ.

5

реалист

преди 9 години

А качествените кадри изпитват сериозен недостиг на оценяване и заплащане, както и сериозна експлоатация. Лошото е , че няма никаква организация която да защитава работещите в този бранш.

4

маке

преди 9 години

тъжно но факт нема хотелиери лекари инженери нема армия полиция па що ли имаме останаме само пияниците пп и овчаре нема хи хи хи