76

Истината

преди 9 години

Истината е, че междусъседските кражби чрез парното и чрез топлата вода стигнаха прекалено голями размери. Най-голямите крадци най-силно протестират, че не ползвали, а плащали. Трудно ще се спрат кражбите чрез топлата вода. Крадците-съседи го правят и с студената вода, но там сумите са по-малки и никой не се усеща, че го крадат.

75

Варна

преди 9 години

До ВенелинЗа доста неща си прав, само дето държавата Украйна , в момента не разполага с въглища

74

Румен

преди 9 години

Който не иска да плаща за сградна инсталация , да отива в сграда без такава инсталация, това е.

73

Анонимен

преди 9 години

Еми тия от топлото като много разбират и си прогониха абонатите с високи сметки с не знамм си какви си китайски топломери исметки и сега са на загуба да си фалират най-спокойно алтернативни източници на отопление има саниране има отживелица са вече.

72

Истината

преди 9 години

Истината е, че наистина от парно по-хубаво няма. Истината е, че ако ги намаше такива като тези антипатриоти, които предлагат да се ползва парно без да се плаща, отоплението с парно щеше да ни е доста по-евтино, въпреки че и сега е евтино. Най-евтино ще ни ако се върне плащането според кубатурата на всяко жилище, без възможност за спиране на радиатори, съчетано с автоматично регулиране на парното според външната температура още в абонатната станция.

71

Варна

преди 9 години

До Как е при мен....може и да не са ти изчислили правилно колко ребра радиатор да ти сложат...... или ти си спестил от ребра като си си слагал

70

Варна

преди 9 години

До Как е при менГоляма грешка правиш .... парното се намаля не се спира.............така не пестиш, а правиш точно обратното. Парното е направено да работи постоянно.... по добре го намаляй като те няма. Все едно да се отопляваш на климатик и да го спираш, вместо да го намаляш. Като спреш радиаторите, и като влезе изведнъж топло и на топломера ти му става лошо

69

Как е при мен

преди 9 години

Ако не спирам радиаторите, вътре става парник - около 27 градуса, при външни температури до минус 5 градуса, иначе малко по-малко. Това по повод на едно твърдение не един, че трябвало с духалки да се дотоплят. Духалки може да се използват само ако спираш за дълго радиаторите и като ги пуснеш им помагаш малко с духалка да се достигне от примерно 18-19 грдуса до примерно 22-23 градуса, но това е изключение и за не повече от 30-40 минути.

68

Анонимен

преди 9 години

Лъжеш, 74!

67

Варна

преди 9 години

Значи за тръби можете да вдигате шум ... а такса пренос на ел. енергия е добре

66

Как е при мен

преди 9 години

В момента как е при мен. Прибирам се вечер и пускам парното в хол и спалня. Преди да си легна ги спирам и ги пускам чак на другата вечер. Вратите на стаите стоят отворени, така че топля и всичко останало по този начин. Температурата става около 24 градуса в хола и около 21-22 в спалнята. В останалата част от апартамента няма нужда да пускам парното, защото там стоя малко, а и температурите са обикновено над 19 градуса. Само ако навън стане минус 10 или минус 15 може за 20 минути духалка 1000КВ

65

Варна

преди 9 години

Кое парно не топли ....Вие нормални ли сте ?!? да се доотопляваш на климатик....по голяма смешка не съм чувал- дори и навън да е - 20 се разхождам по тениска и шорти, плащам между 90 -140 лв за отопление ( вкл. топла вода) на двустаен апартамент ( 70 кв.м) и 30-40 лв ток на месец. Направете си сметката кое е по изгодно.

64

ДО 70

преди 9 години

именно че не са ама става въпрос конкретно за топлофикациите не им ползваш услугата не плащаш не може 1 *** в блока да е с един радиатор някъде си и 20 съседа да им идват сметки за парно образно казано

63

Анонимен

преди 9 години

Ми ползвайте си ги тръбите със здраве, аз нямам нищо против, само не искам аз да ви плащам.

62

До 67

преди 9 години

Тръбите, в жилището, които са част от общи инсталации, не са частна собственост на собственика на жилището. Примерно това може да са тръбите за студена вода, за топла вода, за парно, отдушници, комини и др.

61

Анонимен

преди 9 години

Дори и най-горещите привърженици на парното, които познавам, си признават, че са принудени да включват и духалки. Ама чугунени глави - набило им се е от едно време в мозъците, че парното е най-евтиното отопление и толкоз. Не може в един блок да има 50 % отказали се, още 25 % да пестят или просто да го изключват, докато са на работа, и ти да се топлиш само на парно. То себе си не може да стопли, особено на по-високите етажи. Всичко друго е за предпочитане пред парното.

60

Анонимен

преди 9 години

Климатикът очевидно не е решение, но ако има парно в сградата, може евентуално да се дотоплиш с климатик и да врещиш, че видите ли не ползва парно. В сграда без парно климатика може да те стопли, ако навън не е много студено, иначе ще си мръзнеш яко. Да не говорим за топлата вода как е с Топлофикация и как е без нея.

59

Венелин

преди 9 години

до ВарнаНормално, след като "не искаме" по-евтин газ, защото е от Русия ще горим въглища, че са от Украйна. Иначе това предложение е закъсняло. От лятото има директива която е вкарана в Българското законодателство - не може да ти искат да заплащаш за услуга, която не желаеш! Само дето трябва да се разправяш с топлофикациите и едва ли не накрая да се съдиш с тях.Който не иска да чака: zastitanapotrebitelite/

58

Бургас

преди 9 години

До ВарнаАми да ти кажа, то и в Бургас от три-четири години е така. А си оставил пране през нощта отвън, а на другия ден мирише на ц...нски катун. А сме най-добрия град за живеене.

57

Анонимен

преди 9 години

Изказванията на хората на телевизия СКАТ са пълни с лъжи. И в момента всеки може "да спре да ползва парно", ако не си пуска радиаторите. Повече от това не може да има в сграда с парно. Няма как там някой да не ползва парно изобщо. Ако наистина някой иска да не плаща за парно, да и ходи на село, т.е. да не се бута да живее в сграда с парно и да се топли за сметка на останалите, а да се бута да живее в сграда без парно и да студува колкото му душа иска.