103

аха-а, ето защо

преди 10 години

американците изведнъж станаха пак много лоши хора. Те знаят как и могат да добиват шистов газ. Пък ний още нямаме такива технологии и затова те (американците) са просто гадни. Не ги е срам ръ'йш.

102

Замисли се

преди 10 години

Някой задава ли си въпроса: Защо Германия, Франция, Италия, Китай, Индия, Турция и други развити страни внасят газ независимо от кого и на каква цена, а не търсят и не се занимават с Американските фирми за шистов газ? Да не би тези страни да са неграмотни, какво става с химикалите от които се получава газа и каква му е цената? Явно има нещо, че изобщо не искат и да чуят за шистов газ, а използват природен? Шистовия газ го пробутват на България, Джибути,Украйна и др.балъци

101

Анонимен

преди 10 години

Аме - за какво да го връщат Янукович? Той се провали, позволи на шайка убийци да вземат властта. По добре да влизат в Русия, където има истински лидер.

100

Анонимен

преди 10 години

За вредата от добива на шистов газ не съм наясно, понее не съм геолог или там каквото е, но из нета има достатъчно филмчета, показващи как са замърсени подпочвените води, чрез инфилтриране на химикалите свързани с извличането на шистовия газ. Ако се използва безвредна технология- ама наистина безвредна - да кОпат, иначе ще ни изтровят рано или късно.

99

Анонимен

преди 10 години

До Коста ИлиевТи май не знаеш, че и в България се добива газ?

98

Анонимен

преди 10 години

Украйна има изход от кризата. Връщат Янукович на власт Тимошенко в затвора а Кличко на ринга. Целуват ръка на Путин и всичко си тръгва както трябва. Толкова ли е трудно?!

97

Анонимен

преди 10 години

Десант, десант, товарищ Путин! Напук на всяка вража ***.Россия снова возскресилаи весь мир очень радь !

96

Анонимен

преди 10 години

Цяла източна Украйна е фрашката с ресурси, именно за тва и западните кучета я искат за да я разграбят. На никой не му дреме за фашистите от западна Украйна, всичко е за ресурсите и парите на източна...

95

Анонимен

преди 10 години

"Пълна измишльотина. Русия има толкова много газ, че не би се въвлякла в конфликт заради това."Първо - газта на Русия не е чааак толкова много.Второ - ако Украйна каже, че вече не се интересува от руския газ, това къса със зависимостта от Русия. От там нататък варианти много. НАТО ще диша по-скоро във врата на Русия (пример)

94

Аз

преди 10 години

Не ви ли стана ясно още като гледате изказванията на висшите американски ръководители винаги отдясно на тях стои емблемата на ,,Шеврон". Целта на тази компания след като и забраниха да дупчи в много щати а тя си е платила предизборните къмпании на Обама той ги компенсира като им дава да дупчат извън Америка. Другото е че те лъжат че фракинга е технология за добив. Това е начин да се изхвърлят токсични отпадъци а както знаем това са много пари.

93

Анонимен

преди 10 години

"Всеки геолог ще Ви каже ,че без проучване не може да се каже има ли или не находище, камо ли голямо. Това е една грандиозна измишльотина."Гледай руския филм "Груз 300".Руснаците правят геоложки проучвания от много отдавна. И в Афганистан още и навсякъде където са си внушили също като сърбите в бивша Югославия, че могат да бъдат ментори на някакъв скапан "съюз". И че едва ли не като на разглезено дете всичко им е позволено!

92

Ник

преди 10 години

Пълна измишльотина. Русия има толкова много газ, че не би се въвлякла в конфликт заради това. Украинското правителство се чуди какви глупости да измисли за да настрои целия свят срещу Русия.

91

Анонимен

преди 10 години

а сега поразровете из нета и вижте къде има открити големи залежи на шистов газ. Няколко места са, едното от тях е в Сибир. Това е в Русия. Интересно с какво тоя кьорфишек от статията променя обстоятелствата. Дори няма да споменавам, че Русия има изградена газопреносна мрежа - строена десетилетия. Иначе ми е все едно от къде ще купуваме газ, стига да е по-евтин.

90

Коста Илиев

преди 10 години

Тц, тц голям смях!...Де го извадиха на бърза ръка този шистов газ като Астор!)))..Аз пък да ви кажа, че подземните недра край Калипетрово съдържат трилиони петрол, но огромното находище ще бъде експлоатирано ...когато му дойде времето!)))

89

Анонимен

преди 10 години

"Те знаят за врага, готвят се да го убиват и го убиват. И много успешно правят това. Браво!!! И аз съм готов да убия всички ***, които се борят да унищожават земята, за да вадят шистов газ! Смърт на тия мекерета!

88

анонимен

преди 10 години

До анонимен 70. Явно сте отявлен еднопосочен ***. Ако не руснаците ще бъдат американците но последните са много далеч а русите са си на място. В историята такава държава Украйна няма и не е имало и по правило се пада на русите а не на янките да вземат шистовия газ. МИНА ВРЕМЕТО НА ЯНКИТЕ ДА НАПАДАТ И ВЛАДЕЯТ - ЗАТОВА ЦЕЛИЯ СВЯТ ГИ МРАЗИ !

87

Есаул

преди 10 години

Кой те е излъгал, че са мирно протестиращи бе, заплес! Това са наши бойци и хич не ни дреме от вашето педелвайско мнение.Почему у вас убеждения, че руские постоянно трябва да се оправдават.Значи, американ завладява газ далеч от Америка - харошо,Руский на своя земля делает тоже - плоха! Среден пръст за такава логика!

86

123

преди 10 години

Всеки геолог ще Ви каже ,че без проучване не може да се каже има ли или не находище, камо ли голямо. Това е една грандиозна измишльотина. Колкото у нас в Добруджа има много проучвателни сондажи, които доказват колко силно е разломен в дълбочина целия район и опитите за добив на шистов газ само ще отровят житницата на България безвъзвратно. Но на американците не им пука за собственото население, камо ли за украинците или българите. Който иска шистов газ е луд, не мисли за страната си.

85

Анонимен

преди 10 години

До до 91На водоносните ХОРИЗОНТИ се слагат обсадни колони с безшевни стоманени тръби издържащи земетресения и метри висококачествен специален цимент. А може и въобще да не минат през подземни реки, понеже си има измислени начини да се намерят къде са те!Капиш?! Дурак!

84

Анонимен

преди 10 години

Тогава ще стане и независима от руските *** които се месят в политиката и!------------Ти като си независим от руските *** що си такъв ла*нар?