296

Анонимен

преди 10 години

Божидар Данев - агент от ДС цял живот не работи и наблюдава работещите.Той не знае какво е работа, но знае да наблюдава,да слухти и да пуши.Така че има информация човека.Само че той не гледа времето на работника когато работи и какви ползи на фирмата,какви печели носи на работодателя си.Защото Божидар Данев е гнусен агент на ДС.

295

добрата вещичка

преди 10 години

До 291Изобщо не съм съгласна!Не може да се плаща..колкото преценят!Има си ставки за положен труд!Не може да се плаща еднакво на специалисти и на хора с нисък ценз, такива, които просто "избутват" деня.Пример: Бонусна система, според положения труд получаваш бонус, но ..в един момент спират бонусите за всички.Дай ми една причина, поради която аз да работя различно от колежката, която работи с ръце в джобовете, но пред ЦАР Банкомат сме еднакви!Къде ми го стимула?

294

Анонимен

преди 10 години

До rumen72Мда, мноого си умен, честно. Я сега да видим реалностите. Ти твърдиш, че мин. заплата трябва да е поне 1000 лв. следователно средната да е към 2 бона. И да няма безработица. Значи в Бг има 4,5 млн. в трудова възръст по два бона ср. заплата прави някъде над 100 млрд. При положение, че БВП-то е само 60 млрд. ми кажи от къде да дойдат паричките за тези заплати?

293

Анонимен

преди 10 години

До Анонимен 323явно наистина си доста ***. когато баба ти се е осигурявала преди години на 500 лева, тогава покупателната способност не е била такава както днес на тези 500 лева. за инфлационни индекси няма да говорим, понеже ще ти се възпали мозъчната клетка. когато баба ти е внасяла осигуровки, тези пари 20-30 години са превъртани през бизнес банкови сделки. но сега баба взима същите 200 лева, както преди. ясно ли е пукъл? по просто не може да ти се обясни.

292

Пълни глупости

преди 10 години

А Данев кой го назначи за милионер и защо?Въпросът Кой е реторичен и много актуален, но няма еднозначен отговор.А що се отнася до Защо? Може би. Защото много работи следното, през 5 минути купува картини на стари майстори, пред сградата на БСК не през 5 минути, а постоянно паркира мега-возила пълни с елитни простутки. Друго около работата му не е известно.

291

Анонимен

преди 10 години

историята помни една кукувица, дето била казала за хората:"като нямат хляб, да ядат пасти!" - марийчето антоанетова. скоро след това се разделила с главата си. представям си как е наричала френските работници мързеливи търтеи и т.н. но когато е харчела безобразно изкараните от хората с кръв пари за простотии не и е пукало особено. станало е в париж, скоро и в други градове като софия. иде времето на възмездието! кой е прав ще се реши не през *** кратуни на някакви злобни псевдодемократки.

290

Анонимен

преди 10 години

До anonim1000Я кат толкова ги разбира ни светни какво според теб е "реална пенсия". Пенсията се определя на ниво осигурителнен доход и осигурителни вноски. Таванът на пенсиите е свързан с тавана на осигурителния доход. И реалната пенсия е тази, за която си се осигурявал. Няма държава в света и няма как да има ти да правиш вноски на база 1000 лв., а да ти изчисляват после пенсията на 5000 лв. Сори пич, но освен глупав си и необразован и некомпетентен та пишеш глупости.Н.б В Япония няма пенсии

289

Анонимен

преди 10 години

Социалната неправда се лекува само с РЕВОЛЮЦИЯ!

288

rumen72

преди 10 години

До Анонимен 316ще ти го обясня по просто, защото това е УМИШЛЕНА политика на поддържане на ниска ЦЕНА на РЕСУРСА ТРУД , която се практикува в БЪЛГАРИЯ от 24г., и само по телевизията от едни и същи хора, слушате глупости как сме били некадърни и глупави.

287

anonim1000

преди 10 години

Българските летци пенсионери съдят България от доста време заради тавана на пенсиите, защото той е незаконен. И делото продължава да се води. Те искат да им се изплатят всички досега недадени пари + от тук нататък да им се дават реалните пенсии. Ако международният съд вземе решение в тяхна полза, ще се обадят и другите пенсионери в България и те също ще заведат дела.

286

Анонимен

преди 10 години

Ако искате да затворим завода, защото не ви харесват заплатите? Оставете тогава да работят хора, на които им харесва.

285

Анонимен

преди 10 години

Истината,че българският работодател цепи стотинките за заплати,но има суха пара за тлъсти рушвети.Така ако се гради икономика и се създава просперитет на нацията ни,здраве му кажи.

284

306

преди 10 години

Ай стига басни :) - не го взели, че бил супер кадърен, а после го карали да им прави това и онова без пари предполагам :). Давам *** реален пример, който може да мисли ще го разбереГермания завода на ФВ - ср. раб. заплата 3600 е., заплата на пот. линия 2000-2500 е. наети раб. в целия холдинг 150 хил. души. Стокооборот на година по оф. данни 2011 г. 14 млрд. евро.*** БВП 30 млрд евро, трудово заети близо 3 млн. ср. заплата 300 евро.Та къде викаш е експлоатацията?

283

Анонимен

преди 10 години

До BMWДобре бе, аз не мога да разбера, от позицията на какъв се наемаш да търсиш сметка на собствениците на фирма, за това какво плащали на българките и на латвийките? Ами имат си хората някакви съображения. Като не ти уйдисва, не стой там. Или стани латвийка. Защо не отидеш при мениджърите и не им поискаш обяснение?

282

anonim1000

преди 10 години

Това с завода в Търговище - Шишеджам не е басня, а факт. Питайте някой български турчин, който е работил там. Навсякъде се взимат по-добри пари от тук. В Гърция няма таван на пенсиите и един инженер, след като му орязали 2 % от пенсията заради "кризата" сега взима 4 800 лв. пенсия.В България хората ги лъжат, че не работели и затова нямало пари.Истината е друга.

281

Анонимен

преди 10 години

С нетърпение чакам гербаджийте да започнат гражданска война, те тогава ще се отблагодарим на чорбаджийте за хляба дето ни дават! На мутрите дето ни охраняват, също!Гееерп!)))

280

Анонимен

преди 10 години

Това със завода на Шишеджам е някаква басня, която се раздува от години.

279

Анонимен

преди 10 години

Българина масово търси само най-неквалифицирана работа и това прави заплатите ниски. Ако се прежали да се ограмоти и амбицира няма да е така, но и работата става по-сложна.

278

anonim1000

преди 10 години

Сега ще дам един пример за това, че не е важно колко работиш, за да взимаш добри пари. В Тътговище, в завода Шишеджам работят на една и съща позиция български турци и турци от Турция. Българските граждани взимат 500 лв. заплата, а турските граждани 2500 лв. Когато българските турци се оплакали на шефа си (турчин от Турция), той им казал да напуснат работа, и че положението в България е такова, че той не може да им дава по-високи заплати. Така че не става само с работа.

277

seira

преди 10 години

А, ПО ВЪПРОСА ЗА "КОМУНИЗМА", КОЙТО УВИ ДОСЕГА НИКЪДЕ ПО СВЕТА НЕ СЕ Е СЪСТОЯЛ:ПРЕДИ ПОВЕЧЕ ОТ 150 ГОДИНИ КАРЛ МАРКС И ФРИДРИХ ЕНГЕЛС (НИКОГА НЕ СА БИЛИ НАЕМНИ РАБОТНИЦИ, А УЧЕНИ) ЗА ПРЪВ ПЪТ В СВЕТОВНАТА ИСТОРИЯ ДОКАЗВАТ ПО БЕЗСПОРЕН НАЧИН, ЧЕ КАПИТАЛИСТИТЕ "ЗАКОННО" ОГРАБВАТ ЧУЖД ТРУД!!!ЗА СПРАВКА: "МАНИФЕСТ НА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ" (1848 г.) И "КАПИТАЛЪТ" (1867 г.)АКО НЯКОЙ ТВЪРДИ, ЧЕ ЖИВКОВИЯ "РАЗВИТ" СОЦИАЛИЗЪМ ИМА НЕЩО ОБЩО С КОМУНИЗМА, ТО ТОЙ Е ИЛИ *** ИЛИ МОШЕНИК!!!