119

мхм

преди 10 години

До СФРЮшефе,ти бил ли си роден тогава щом задаваш такива балъшки въпроси?За каква чужбина ми говориш по времето на КУМАНИЗЪМА?Ами тогава дори в пределите на "милата ни татковина"на някои места се ходеше с открити листове.Демек и в родината си не можеше да пътуваш свободно.Капиш?

118

Бай Димо

преди 10 години

Абе мани ги студентите, ся. Нявсякъде са мизерници. Аз ти говоря за човек на 25-30-35 години, неженен сам - съпоставка пари спестени/качество на живот. Ми мишоци са, нали ги видях - стиснати, подтиснати, депресирани, няма там чака-рака както в БГ, бачкаш, от работа вкъщи, джангъркаш се по Ъндърграунда с ***, за да идеш на работа и вечер с другите въшливи българчета пиете евтин алкохол и говорите с мама по скайп колко е вкусен *** на кралицата.

117

ЕВЕТЕ ИМ МАЙКАТА

преди 10 години

НА *** от КТБ банка и догановите лъжегъзолизци...Скоро всичко ще се срути 1 милион безработни *** без осигуровки 240 депу,тати и 250 000 държавни хрантутници с много добри заплатки предимно в софия са се ОКУПИРАЛИ върху наще данъци който идват от частният сектор с МНОГО БАЧКАНЕ при тая МИЗЕРИЯ ВСИЧКО СЕ СРУТВА КАТО картонена кула от карти...НЯМА ДА ИМА ПАРИ ЗА БОЛНИЦИ ЗДРАВЕ ДЕТСКИ ГРАДИНИ И ПЕНСИИ СКОРО ЧЕРВЕНИ ПОЗИТАНСКИ ГЕЙОВЕ ЩЕ РАБОТИТЕ С *** ДА ВИ БИЯТ И КРАДЪТ И ЕВЪТ

116

Muntcho Demokrata

преди 10 години

Странно е, но гурбетчийството е по-печелившо и по-поносимо, ако си в страна от Третия святКолко български треньори и футболисти играят в Англия? Колко в Турция, Кипър,Малта, РФ и Китай? В ЕС има много висок стандарт и жестока дискриминация, расизъм особено в Германия. Но е полезно за всеки ганьовец да поработи и на чужд чорбаджия-след като е аргатувал в ***, та да разбере великата шаячна правда. Да си спомни кога е скачал и викал Червени ***, после да отиде в образцовия преди град Правец и се застреля или запали пред паметника на НРБ по-точно на Тодор Живков

115

Анонимен

преди 10 години

Защо влязохме в ЕС докато бяхме толкова бедни? Не трябваше ли първо да забогатеем като нация, после да отворим границите? Абсолютно закономерно е като най-бедни в ЕС да има най-голям наплив за навън. Обаче така пък икономиката тука ще започне още повече да страда. Изпадаме в порочен кръг, от който изваждането е много трудно. Не знам вече дали наистина няма "конспирация" срещу нас, колкото и да не съм почитател на подобни теории. Украйна е по-бедна от нас така че добре че няма да влязат в ЕС.

114

Kaleko Aleko

преди 10 години

Г-н Бай Димо,Пробвайте се да живеете като мишок в България, да видим колко ще спестите. Студент от провинцията на квартира в София пак живее като мишок и спестява колко? 3500 ли?

113

Анонимен

преди 10 години

до РКпернишките aлкоГолици не понимaют, че Мaлтa също е билa Бритaнскa ))) ви у aнтиимпериaлистите прости

112

КУРЧАТОВИЙ 104

преди 10 години

ВСИЧКИ"ПАМИРО-КУМАНСКИ ***",НАРЕЧЕНИ-"ВУЛГАРИ",ВЪН ОТ "ВУЛГАРИСТАНИЯ"!

111

Kaleko Aleko

преди 10 години

А за тези, които обясняват как емигрирали гланво неудачниците - попитайте някой в софтуерна компания как са с кадрите. Отговорите ще ви изненадат доста.

110

Бай Димо

преди 10 години

Само че за да ги спестиш тия 1500 паунда месечно живееш като мишок.

109

alo

преди 10 години

ostanete tuka da im rabotite na doganovzite i *** banka za 200 evro da ima pari za *** i politizite

108

Анонимен

преди 10 години

До 115:През комунизма границите бяха затворени и затова никой не емигрираше. Ако бяха отворени, нещата щяха да са дори по-зле от сега.

107

Kaleko Aleko

преди 10 години

Ако някой е пропуснал, наскоро имаше проучване сред студентите по медицина. Огромен процент от тях обмисляха емиграция след завършване на образованието.И как да не обмислят, като тук ще взимат по 700 лева, а там ще взимат хиляди в евро. Вярно, ще минат 1-2 години за адаптация, но после ще са супер. Та, утре няма да има кой да лекува и малкото балъци, останали в България.

106

Debora1

преди 10 години

Когато парите почувстват чe ca повече от акъла, бъpзo напускат и не се връщат.

105

Анонимен

преди 10 години

Вяра на подобни проучвания нямам изобщо. Сигурно е спонсорирано от някоя агенция за работа в чужбина. Нито мен, нито някой от приятелите ми доколкото знам е бил разпитван по подобни теми. Но не излючвам вероятността много хора да заминат да работят. Само че си мисля, че който е искал, вече го е направил. Да си призная, надявам се и много роми да заминат за там за постоянно.

104

СФРЮ

преди 10 години

До Анонимен и какво виновен комунизма дето всички работеха. Защо тогава българите работеха в страната и бяха доволни а днес ходят във Великобритания

103

Muntcho Demokrata

преди 10 години

...емигрират главно неудачниците и ***...За Иван Костов и Христо Бисеров ли става дума? Или за братя Бегалеви? ***-върхушката, "елитът" демек, защо си праща децата навън? Не защото са неудачници и *** - в което няма нищо лошо - но защото страхът от предстоящ неизбежен голям сакатлък в България е голям. Замислете се защо ЕК предлага 400-1000 евра минимална пенсия, а в Швейцария се готви референдум за 2 000 шв.франка осигурен доход на всеки 18 годишен гпажданин? От любов към ближния?

102

Анонимен

преди 10 години

Повечето от проучванията засилват песимизма ,но като цяло не дават и приблизителна картина на състоянието на обществените нагласи.Затвърждава се закономерността,че сме все недоволни и чакаме някой друг да ни реши проблемите.Всеки 5-ти иска на "Острова",2-ри да емигрира,80% са за безплатно обучение и здравеопазване,100% за големи пенсии,още по-големи заплати,не на монополите,да на смъртното наказание,намаляване на данъците и цените,ДОЛУ,ОСТАВКА,искат КОМУНИЗЪМ-от всекиго според според способностите на всекиму според потребностите.Да АМА НЕ.На 10.11.1989 избрахме "късата" клечка,КАПИТАЛИЗМА,какт

101

Джугашвили

преди 10 години

БСП , ОРЕШАРСКИ , ДПС , АТАКА и ГЕРБ ще са на власт и след следващите избори ! Как се бетонираха се питате ? Ми много просто гонят се българите а на тяхно место идват пришълците ! Те нито език знаят а докато новите роби се осъзнаят Израел ще го преместят ! Тия празни комплекси за кого са а ? А тия дето тръгват към УК или Д да знаят стават роби ако ще те като лекари или инженери да сте ! По-малко кинти за вас и много повече работа ! ПРЕЖИВЯЛ СЪМ ГО САМ НЕ Е РАСКАЗ истината е като в Исландия да

100

Kaleko Aleko

преди 10 години

Г-н Бай Димо, хайде сега да пресметнем колко хора в Орешария взимат 3500 лева чисто на месец и да сравним? :D